NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.882
Се појави информација дека Клиперси потпишале со Kenyon Martin на една година за $2.5 мил.

G

_Ghost_

Гостин
Не успеав да ја гледам, кој крај го имала. Пирс погодил невозможна тројка и не му ја признале, но затоа пак и Никси утнале во наредниот напад.
И да бе, што прави Гарнет со тројкиве, ни Ален не му е рамен. :)
Поздрав до Њујоркчани

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Никси 8-15 се незнам зошто не прат никакви промени барем тренерот требаше до сега да го избркат

Иначе Коби и Леброн се избрани за играчи на месецот, Грег Оден ќе прави уште една операција- слободно можи да се речи-he is done.

И на црногорецов Пекович гледам му тргна неколку добри утакмици со ред, еве вчера 27/11 имаше... веројатно Рубио полека го претвора во Владе Дивац :LOL:

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Резиме од натпреварите ОВДЕ! Не се сложувам баш со тебе дека го претвора во Владе Дивац, туку само го усрало на 2 натпревара... Инаку одличен натпревар покажа Ентони Мороу, 8-11 за тројка, страшно :)

L

Löwe

Гостин
Туку, може ли некој да ми го прати најновиот ростер/пач за НБА 2К12?

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
не дека сум за Бостон, ама мислам дека на листата за МВП треба да го има и Пирс :cuc:
он ги носи Бостон на грб, кога тој игра на ниво тепат Селтикси

Член од
16 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
Леброн Џејмс (Мајами Хит) и Коби Брајант (Лос Анџелес Лејкерс) се прогласени за најефикасни играчи за месец јануари за источната, односно западната конференција.
Џејмс ги предводеше Мајами до рекорд од 16-5, кој преставува најдобар во досегашната тимска историја. Во натпреварите во декември и јануари, Леброн просечно имаше 29.2 поени, 8.3 скока и 7.1 асистенции. Џејмс е втор во НБА лигата во поени, четврти во реализација (55.1 %) и 10-ти во украдени топки (1.8).
Брајант просечно има 30 поени по натпревар (најмногу во НБА), 6.1 скок и 5.4 асистенции, предводејќи ги Лејкерс до 13-9 рекорд. Коби во јануари сруши 3 рекорди. На 1 јануари стана најмладиот играч што постигнал 28000 поени. На 28 го помина Џери Вест во постигнати слободни фрлања, а на 29 го помина Карим Абдул-Џабар во кошови постигнати од игра.

Повеќе на www.primetime.mk/леброн-и-коби-играчи-на-месецот/

Член од
16 октомври 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
Французите Паркер и Батум соборуваат рекорди, Лејкерс повторно загуби
Французинот Тони Паркер постигна 42 поени за победа на Оклахома, а со неговите 9 асистенции стана најдобриот асистент во историјата на тимот. Неговиот колега од репрезентацијата Николас Батум постигна најмногу поени во својата кариера (33 поени) и 9 тројки со што го собори тимскиот рекорд на Портланд за тројки на еден натпревар.

Повеќе на www.primetime.mk/французите-паркер-и-батум-соборуваат/

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.950
Поени од реакции
23.450
И тоа се Батум го напрае за само 24 минуте :D

Иначе Мајкл Ред го имаше првиот старт за Феникс, 17 4/7 за 3 поени. Многу сум го сакал играчов, страшен беше, штета што му направија повредите !!

L

Löwe

Гостин
Лов ми беше еден од омилените и сеуште ќе ми биде, но ова е срам!!! :facepalm:

А ова уште повеќе, КОПИЛЕ!!! :гомце::facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom