Навивање за повеќе од еден клуб

• Креатор на темата Креатор на темата I.N.S.I.D.E.R
  • Време на започнување Време на започнување
Fanatik na Newcastle
Simpatizer na Barca
Hater na Glorihanteri i naftasi.

Навивам (или фан сум, како сакате) за Баерн, а симпатии имам кон комшивката. Ах да знај шо и мислам.

Боље направи и, па она нека му ја мисли :icon_lol:

Фан сум од 1995та за Дортмунд, од ко почнав како мал да играм фудбал во клуб па така тие се маткаа на врвот и ми станаа симпатични. Со тек на време се зацврсти сакајнето на клубот и со тоа немаше дилеми дали да продолжам да си навивам за Дортмунд и во кризни периоди, кој секако ги имало неколку пати. Сега комотно можам да кажам дека баш за ништо не би го менувал во тимот, иако мене малце ми е сомнително тоа скокајне од клуб на друг клуб поради успехот. Секој има некој момент или причина да навива за еден клуб, често тоа се на пример некој успеси но работата е да не сменат тим ко ќе има период без титули или послаб период. Имам другари кој навивале и за тимови како Гладбах кој имаа и многу слаб период, значи не е само до титулите. Има и други причини. Исто така мислам регионалната компонента е важна, многу навиваат за клубот од градот или регионот, ете кај мене Напредок во Македонија.
Нормално е и да се има симпатии кон други клубови од разни причини: Селектор, фановите, начинот на игра, некој играчи во тимот но тоа е променливи работи затоа и симпатиите можат да се менуваат. Секако за мене е многу тешко да замислам да си фан на 2 или 3 тима со ист интензитет. Тоа едино можам да замислам ако си пример навивач на домашниот тим пример од МК-лигата и исто на друг Евопски клуб. А да сум фан на по еден тим од сите лиги, тоа не би рекол дека е можно, тоа повеќе се симпатии кон тие клубови, ете и поголеми симпатии.
И за мене барем нормално е како фан на будеслигашки тим, да сакам тимовите од таа лига да стигнат подалеку во Европските купови иако во лигата можеби има голема конкуренција (Шалке, Баерн) пошто нивниот успех индиректно е добро за Дортмунд. Со успех на Германски тимови лигата крева репутација, клубот полесно може да земе играчи во попрестижна лига и исто така со бодовите на УЕФА-листата се отвара можноста што повеќе тимови да играат во Европа, и Дортмунд ако има послаба година пример да заврши трет или четврт да има шанса да игра ЛШ.

ееее имаме фан на Ајнтрахт, јупииии:vozbud: :cuc:

и тука почесто да те гледам :)
Нема друг освен мене? Сам да се борам против една многу голема група навивачи на Минхен? :) Навистина кнап сум со време ама еве ветувам дека почесто ќе ја посетувам темата па и да коментирам. Поздрав.
Schwarz-Weiss wie Schnee! Nur die SGE!

Навивам за Пелистер
Фан сум на: Киево, Барселона и Манчестер Јунајтед

Да пошто навивам за Барса и хејтам глорихантери.

А кој друг да ги мрази? Јас почнав да навивам за Барса кога губеше 0-3 од Осасуна и сл., ти и 99% од вас навивате за Челзи од кога дојде Абрамович. Да не се лажеме овде, чесни луѓе сме :D

А кој друг да ги мрази? Јас почнав да навивам за Барса кога губеше 0-3 од Осасуна и сл., ти и 99% од вас навивате за Челзи од кога дојде Абрамович. Да не се лажеме овде, чесни луѓе сме :D
Да пошто ти знаеш јас од кога сум почнал да навивам за Челзи.

Малце од контекст ми го извади постот али ај нема везе :)

golem fan sum na Manchester United i Roma, a simpatii sto vikate iam kon timovi vo skoro sekoja liga, ali toa ti e profesionalen rizik. Nema covek sto igra seriozno i aktivno kladilnica, a da nema po nekoj tim sto si go simpatizira od sekoja liga, sto mu donel ubava paricka, ili pa slucajno si gi fatil, i ti igraat ubavo za oko :) ( tuka podrazbiram timovi kako Academica , Bari, Nottingham Forest itn itn :)
a i najbitnoto, navivam za srceto na Skopje, kk Rabotnicki :)

Низ форумов не пронајдов нешто слично па затоа и отворив ваква тема.Па,какво е вашето мислење на оваа тема.Јас,на пример навивам за Јувентус и Манчестер Јунајтед и некако тие два тима да ги двојам,што мислите вие? :)
Арсенал... :D

Навивам\фан сум\ фанатик сум по Јуве...ова остало све сто можам пратам, тие сто заслужиле ги респектирам и тука е крајот, нема еднаквост во емоциите внесени.
Штознам ...кокретно за темава да одговорам еве да речеме ретко кога проуштам утакмица на Бенфика години наназад , ги пратам али онака ... нема тука којзнае какви емоции и поврзансот.:)
И да , дефинитивно клубот те избира тебе , а не ти него !... Или уште подобро, секој е предодреден да навива за одреден клуб.
п.с
*(Увек сум викал, дека доколку поради некој сплет на околности пред некој си 13сетина години не сум почнал со белоцрните од Торино, дефинитивно MU би бил мој избор... зашто? појма немам :D )

Ова е моја тема :D. Првиот фудбалски натпревар што сум го гледал беше кога играа некои со црнобели дресови и некои други:), ми паднаа во око дресовите, Раванели и Вијали, поточно нивните глави, на седум години нормално дека не сум ни бил свесен до толку, камоли да ги пратам, ама сум го запамтил Јувентус. Знам дека годината беше 1994та зашто се сеќавам ко вчера на пеналите Бразил-Италија и како плачев после шутот на Баџо, другите што беа во собата ми се смееја :). Негде од 1996та почнав повеќе да пратам и тогаш веќе навивав за Јуве, се сеќавам посебно на финалето со Дортмунд. Тогаш знам на нашиве телевизии даваа ептен фудбал, а ја се глеав. Така во Англиско првенство налетав на еден со косичка низок, маестро Џанфранко Зола, од тогаш сум за Челзи. Во Шпанија имаше па еден без коса, баш таа сезона играше таму и праеше масакри, Роналдо, Барселона. Ги засакував поради играчите ама си остана љубовта за тимот. Од тогаш кога и да ги имало на телевизија не сум ги пропуштал, посебно коа земавме сателитска, сеа не ги пропуштам ни пријателските на сите три тима. Сепак, во меѓусебен дуел сум за Јуве, кога играат Барса-Челзи сум неутрален. Важно си ги сакам овие три клуба, и ќе си ги сакам до крај.
Ќе си пишам и за другите спортови коа сме веќе тука. НБА за Портланд ТреилБлејзерс заради Дејмон Стадемаер, дома за МЗТ ради Књазев, Куртович, Војнович, а од центар сум :). Формула за Ферари коа беа со Алези и Бергер. Хокеј за Филаделфија Флаерс зашо со нив играв на плејстејшн 99та. Тенис на времето за Патрик Рафтер и Капријати, сеа за Федерер и Азаренка, толку отприлика, извинете за оф топик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom