Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Druze ama papa ste site , zaso be nekoj bi gi napdnal tie od Dracevo na kej , zasooo ??? Peele pa neka peat jak kur pa nie sred plostad skopje sme ja peele 63ta pa niso, ne e stvar fight stvarta e dobar provod I vrakajne narod na tribini a vie deluvavte kako banda izdrogirani sho se tepet megu sebe ke otkornite nekoe stolce I najaki sme jbg
Друже во Охрид за 2 минути можиш да проследиш информација , кој,што како.
Значи ако навистина ви седеле по кафани , па и ако носеле обележја не е финтата кој е најјак кој не е , па уште обезбедени со 4 обични џандари (каде ако имало напад , а од сликата на Сајбер се локални џандари) од охриѓани никој немаше да биди ни приведен , тогаш дефинитивно треба да престаните со организирано навивање.

Sramota e da si gi merite so Ribari, vo koe nivo se padnati i Komiti upm.

Друже во Охрид за 2 минути можиш да проследиш информација , кој,што како.
Значи ако навистина ви седеле по кафани , па и ако носеле обележја не е финтата кој е најјак кој не е , па уште обезбедени со 4 обични џандари (каде ако имало напад , а од сликата на Сајбер се локални џандари) од охриѓани никој немаше да биди ни приведен , тогаш дефинитивно треба да престаните со организирано навивање.
Druze, vo Ohrid boli nas kurac ako ste sedele po kafani, dobredojdeni ste koa sakate, i taka pola Ohrid za Vardar naviva, ona sho ne mojte da go razberite e deka stanavte slajm da bevte bar malce pametni mnogu lesno ke imavte podgrupi vo sekoj grad od MK, vo Ohrid samo pokazavte deka ste pomaloumni od decava na Ribari

Тажно е колку е отиден у курац спортов у Македонија и колку замре навивањето и тифо-сцената, чим е дојдено Рибари да ни се главна и единствена атракција во цела сезона, што е и нормално затоа што се единствен противник на трибината низ текот на цела сезона, среќа ракометот живна па за очекување е да има супер-интересни дуели со битолчани :). Во нормални услови, мислам дека воопшто немаше да се погледне према Рибари и ќе се истераа утакмиците без никаква тензија и провокација, искрено не сум запознаен со муабетите за „бугарофилите“ во Рибари ама очигледно уште пред дуелот во Маџари самите си го бараа со непотребен курч, па сега нека се носат со последиците, а и самиот факт што е единствена прилика за докажување и „гладот“ за навивачки дуели си го прават своето.
Никаков фактор инаку не се Рибари, ниту некогаш биле, можеше да поминат како симпатична група и да има интересни утакмици во поглед на навивање, ама самите влегоа во дуел, и очигледно тешко се носат со тоа, расцепкани и самостални екипи на Комити шетаа низ цел викенд и точно нула акции и напади, плус лесно одработено гостување против Воска наспроти нивното непојавување во Кадино :)

А за бројката и она што се случува во Комити, мислам дека апсолутно никој од самите нас не веруваше во ваков развој на настаните, со оглед на тоа што се случуваше со групата изминативе години. Не знам на што се должи ваквиот подем, многу стари екипи и членови се повторно на запад и засега владее добра атмосфера и сплотеност, ќе видиме каде ќе носи тоа, едвај чекам да дојде ракометниот дуел во Скопје, страшно фалат такви дерби-дуели, поготово што влогот е титула и пласман во ЛШ па огромен ќе биде притисокот и на резултатски план

Druze, vo Ohrid boli nas kurac ako ste sedele po kafani, dobredojdeni ste koa sakate, i taka pola Ohrid za Vardar naviva, ona sho ne mojte da go razberite e deka stanavte slajm da bevte bar malce pametni mnogu lesno ke imavte podgrupi vo sekoj grad od MK, vo Ohrid samo pokazavte deka ste pomaloumni od decava na Ribari
Муабет на место.

За последново до некаде си во право.

Сепак, за разлика пд другите екипи од врвот на фудбалска Југославија, реално само Вардар нема задржано континуитет во резултатите. Не знам како би натерал дете родено во периодот од 95та до сега, да навива за ФК Вардар, кога клубот во овој период има едвај 6-7 години со добри резултати. Да не ги коментираме настапите во Европа, со исклучок на 2 години, другото е мизерија. Пример Ѕвезда, Партизан, Динамо и Хајдук имаат фанови насекаде, ама види ги нивните резултати. Не губат по 9-1 од тимови ко Милано, не биле ни во втор дел на табела, а камо ли да играат втора лига, немаат паузи од по 10 години без Европа, 15 години без трофеј во купот (дури и без финале). Со ваква лига и резултати не можеш во Скопје фанови да собереш, не па надвор од Скопје.

Грешката е направена и во 90тите кога Комити имале навредливи скандирања во сите градови, ама па со развојот на локал патриотизмот, не биле ни пречекувани пријателски.
Промени кај нас секако има, пример во саботата НИТУ ЕДНАШ не се испеја ништо против Охрид и Охриѓани, за разлика од другата страна.

Тиквеш-Пелистер
Убава навивачки обработена утакмица, на терен дното од мак фудбалот. Чкембари околу 80,Лозари околу 200. Кореографијата смислена од Босснецот, реализирана на дело во негова чест. Пиротехника од 10 црвени и 10 зелени бакли. Екипата од Бфц, оддаде посебна чест на Томи, кој беше од основачите на таа подгрупа.

Налепниците што има врска, одлепете ги, фрлете ги, а другиов не е ишкртан од комит
Тажно е колку е отиден у курац спортов у Македонија и колку замре навивањето и тифо-сцената, чим е дојдено Рибари да ни се главна и единствена атракција во цела сезона, што е и нормално затоа што се единствен противник на трибината низ текот на цела сезона, среќа ракометот живна па за очекување е да има супер-интересни дуели со битолчани :). Во нормални услови, мислам дека воопшто немаше да се погледне према Рибари и ќе се истераа утакмиците без никаква тензија и провокација, искрено не сум запознаен со муабетите за „бугарофилите“ во Рибари ама очигледно уште пред дуелот во Маџари самите си го бараа со непотребен курч, па сега нека се носат со последиците, а и самиот факт што е единствена прилика за докажување и „гладот“ за навивачки дуели си го прават своето.
Никаков фактор инаку не се Рибари, ниту некогаш биле, можеше да поминат како симпатична група и да има интересни утакмици во поглед на навивање, ама самите влегоа во дуел, и очигледно тешко се носат со тоа, расцепкани и самостални екипи на Комити шетаа низ цел викенд и точно нула акции и напади, плус лесно одработено гостување против Воска наспроти нивното непојавување во Кадино :)

А за бројката и она што се случува во Комити, мислам дека апсолутно никој од самите нас не веруваше во ваков развој на настаните, со оглед на тоа што се случуваше со групата изминативе години. Не знам на што се должи ваквиот подем, многу стари екипи и членови се повторно на запад и засега владее добра атмосфера и сплотеност, ќе видиме каде ќе носи тоа, едвај чекам да дојде ракометниот дуел во Скопје, страшно фалат такви дерби-дуели, поготово што влогот е титула и пласман во ЛШ па огромен ќе биде притисокот и на резултатски план
Комити го измислија навивањето, Чентовци се апостолите.
Толку

Тиквеш-Пелистер
Убава навивачки обработена утакмица, на терен дното од мак фудбалот. Чкембари околу 80,Лозари околу 200. Кореографијата смислена од Босснецот, реализирана на дело во негова чест. Пиротехника од 10 црвени и 10 зелени бакли. Екипата од Бфц, оддаде посебна чест на Томи, кој беше од основачите на таа подгрупа.
Нека почива во мир. Искрено, очекував повеќе бројка. Првично од Лозари. Искрено прашувам, што е проблемот целава сезона? Се гледа дека групата има многу едуцирани дечки а бројката е цело време проблем. Некако ветуваше влезот..дали резултатите на клубот се проблем. Чкембари според мене стандард, таа е екипата реално која прати сегде и која многу често на свој грб ги носела сезоните. Се мислев дали моментов да го искористам за да почнам ваков муабет, ама ме интересира. А ти си еден од ретките кај вас со кој знам дека ќе се разберам.

Поздрав и уште еднаш сочуство до најблиските за загубата.

Нека почива во мир. Искрено, очекував повеќе бројка. Првично од Лозари. Искрено прашувам, што е проблемот целава сезона? Се гледа дека групата има многу едуцирани дечки а бројката е цело време проблем. Некако ветуваше влезот..дали резултатите на клубот се проблем. Чкембари според мене стандард, таа е екипата реално која прати сегде и која многу често на свој грб ги носела сезоните. Се мислев дали моментов да го искористам за да почнам ваков муабет, ама ме интересира. А ти си еден од ретките кај вас со кој знам дека ќе се разберам.

Поздрав и уште еднаш сочуство до најблиските за загубата.
Зa Чкембари прво да ти одговорам. Да таа е екипата што е секаде, за среќа мислам дека бројчано закрепнуваме, мислам на базата. Бидејќи вчера фалеа доста редовни дечки ама се покривме со некои што вративме. Друга работа е тоа што веќе за на фудбал не можиме ни мобилизација да прајме нити да мотивираме членство ни ништо. До крај на сезона мислам дека ќе имаме уште некое појавување ко шо треба, другото ќе е ради реда. И евентуално купот нешто. Од почетокот на вториот дел од сезоната бевме Белград и Кавадарци, бевме на Пелистер2 против струга и на Пелистер1 против охрид. Бевме и на кошарка и против работнички фудбал дома. Распоредот ни е густ а сакаме сите екипи да добијат подршка, можеби и тука се цедиме.
Од Лозари мислам дека сите имаат преголеми очекувања во однос на бројка Сепак се работи за град од 35.000 со 0% невработеност. 100-150 се редовни. Ако земиме ете со вас да споредиме ако вие имате бројка 200-300 тогаш доаѓа ко да доаѓате од град од 70.000 а не од 700.000.А утакмиците си ги работат скрос ултрас.
А за вчера се сложувам фалеше една 100-ка да е перфектно.

Околу дербито Охрид - Вардар, можам како чоек од страна да кажам едно големо браво за двете екипи. Бројката на Рибари беше зачудувачки голема, а на Комити според мене за гостовање беше појќе од солидна. Не сум точно запознаен со проблемот шо го имет со Чентовци, и немат то да го коментирам, ама можам да кажам дек првите моменти ко стигнаа Комити ечеше стадионот. После инцидентот, како да запреа, скоро и ич не се слушаја. Одлично пиро, одлична кореографија, само фрките ви редет лоша дамка на се шо напрајвте убо. За инциденти, секој секоаш излегвит со некаква приказна и сите се јаки, а на крај боранија. Ми се свиѓаше то шо видов кај вас доминација на возрасни луѓе на трибината,во споредба со нас. Од друга страна, морам да ги пофалам и мојве пошо се движев на двеве трибини, бевме гласни, константно се возеше песна, интересни пароли, димнијадата на крај одлична. Исто така имаше во кортеото убо пиро шоу. Околу то шо некој погоре кажа дека кај Unique беше пресретната екипата од Комити шо праела кортео, ви кажвам дека многу дечки се пуштија натака.
И за крај, освен некоја фотка, мислам дека еднуш за везден требит да се запрет нападите и глумењето мангуплук меѓу себе. Само губиме, ништо не добиваме. Во очите на љуѓево ќе сме едни невоспитани бараби, хулигани, клошари, уличари. IMG_20220221_190234.jpgIMG_20220221_190213.jpgIMG_20220221_190126.jpg

А еве и една фотка од комити:
IMG_20220221_190354.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom