Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Според албанските медиуми навивачка група Кумани претепала двајца минувачи албанци, нели немаше шанса македонците да нападнат 10-20-30 вс 2 ?
За жал тоа никако нема да го надомести групното тепање со боксови, ремен, клоци на детето пред една недела и на тоа другото пред две недели во Куманово, кога после претепувањето беа терани да изговараат исламски текстови. Притоа и ги снимале со мобилен.

Прашај ги преку приватна порака тие што го сториле тоа, можеби ќе ти кажат и детали.

Јас другар не знам кои биле тие што го направиле ова, како може да ги прашам по ПП :eek: ако знам, не би те прашал тебе. Ти тврдеше дека ова го направила н.г. Кумани а јас не видов ништо поврзано, така да не гледам ни причина зошто ова е ставено во темава.Ти го објави ова, нормално е тебе да те прашам. :) Некако ми нема логика во муабетов, Кумани во овој дел од годината да се соберат како што велиш 10-20-30 души и да тепаат Албанци по слаткарници. Тоа што си го постирал ти во темава за "Навивачки групи во Македонија" е исто како утре татко ми дома да ги извади старите плочки и да стави нови и јас да се жалам за тоа во темата за Скопје 2014, како на ништо не личи Скопје. :D Ти велиш Кумани тепале Албанци, а јас велам дека тие Албанци биле Шверцери, што јаделе баклави. :icon_mrgr: И можеме да си тераме така до утре :)

Абе не му одговара тоа. За тоа не му се прае муабет, зошто тепањето Македонци за него е секојдневие и нема зошто да се дискутира за тоа. Ама важно ка куртон некој у сред празник место да иде да ужива, тој политика ми оправа на темава.

Само на нивен сајт може да се најде дека 200 македонци тепале еден албанец и тоа во слаткарница :pos:

Еве ти понова вест

Илирите се одмаздија на Кумани

Вчера Кумани се собрале да цртаат графити (колку ли само луѓе биле собрани) во локалитетот Гарнизон.
На истото место скршиле слаткарница (најверојатно затворено во тоа време).
Освен тоа во друг инцидент претепале двајца албанци.

Веста стигнала до Илирите, кои ги барале сторителите , пронашле двајца Куманио д кој едниот имал и маица на Кумани (не обични минувачи) , и им го вратиле долгот , му ја одзеле и маицата.
Освен тоа Илирите со боја целосно ги избришале графитите , дела на злосторници.

Еве овдека ја имаш веста , но и слика како се бришат графитите, и ова е лага нели.

http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/22665.html

Во меѓувреме , некој продолжува да бара белја, вечерва повторно нападнале 14-15 годишно момче кое било само, дечкото тешко повреден останал да лежи се додека не го видел еден возач кој го однел на болница.

Сигурно ќе има на вести утре.

Браво бе сељачана графити шкртале...
А за Кумани што да кажам...Кумани Uzas :icon_lol: да ти ја ебам тифо сценава наша...

Зашто бе ужаш. Види ги ти овие планинциве такозвани "илири"... окречиле графит во присуство на 2 комбиња полиција од кои 90% биле нивни соплемици...

Зар мислиш овој 100грамецов на сликава најголеми муда има на цел свет па у 4 навечер со придружба од Љутмир,Фатон,Дритон и остали се фотнал за да биде фраер меѓу неговите :pos:

992903_605560522822229_206099820_n.jpg

Тифози биле... седи молим те... вчера се реформираа со маица Кумани шетам низ нивен крај ме прашуваа што значи натписот Гордост на Куманово од еднаш тие почнале да земаат маици од Кумани :icon_lol:

Само си го навлекуваат гневот не само од Кумани и од другите групи што постојат низ Ку...

Непостојат! Не се ништо поарни од нивните братски групации ко Балишет и Шверцерат.

150342_152915614753391_7156414_n.jpg

Браво бе сељачана графити шкртале...
А за Кумани што да кажам...Кумани Uzas :icon_lol: да ти ја ебам тифо сценава наша...

Можеш ли да ми кажеш која е логиката на графитот ако не можеш да го зачуваш, ова не е шктрање туку молерисање.

Па потоа другата глупост, си иде некој од Битола , Велес, Струмица, Аеродром , ќе дојдат на терен на Комити , ќе напишат набрзина Чкембари , Фамили , Ајдуци или што уште не, во време кога нема никој на тоа место или во 4 сабајле или кога надвор има олуја ... И ќе се пофалат со тоа.
Па онда Комити ќе избришат, и ти се повраќа од градот заради прешкртување над фасадите.

А трагикомичното е кога навивачи со ист спреј (најверојатно подарен од партијата) си го пишуваат името на партијата и бројот кој треба да се заокружи, а онда и името на навивачката група. Абе циркуз.

А Кумани Ги менуваат боите на клубот и на групата како чорапи.

Можеш ли да ми кажеш која е логиката на графитот ако не можеш да го зачуваш, ова не е шктрање туку молерисање.

Па потоа другата глупост, си иде некој од Битола , Велес, Струмица, Аеродром , ќе дојдат на терен на Комити , ќе напишат набрзина Чкембари , Фамили , Ајдуци или што уште не, во време кога нема никој на тоа место или во 4 сабајле или кога надвор има олуја ... И ќе се пофалат со тоа.
Па онда Комити ќе избришат, и ти се повраќа од градот заради прешкртување над фасадите.

А трагикомичното е кога навивачи со ист спреј (најверојатно подарен од партијата) си го пишуваат името на партијата и бројот кој треба да се заокружи, а онда и името на навивачката група. Абе циркуз.

Која е логиката некој да стражари 24/7 над графитот? Кој експерт човече не било шкртање него молерисање. :pos: Не оправдувам шкртање на било која група, никогаш не би шкртал графит ни на најголемите ривали ни на Чекмбари, ни на Шверцери, ни на Балисти, крајно е педерски да покажуваш сила со шкртање на ѕид во 4 сабајле. Што очекуваш ти јас не знам, Кумани имаат преку 30 графити сакаш цела група да биде поделена по 5 души да чуваат еден графит? :eek: Графитите се уметност, треба да си дебил да уништиш нешто каде што некој вложил, труд,време,материјал а пред се со љубов го правел тоа, не за други, туку за групата, за клубот :) ако се толку мангупи во било кое време можат да се најдат било кои со кои. ;)

П.С. Drettica не знам дали се разбравме, мислев на Фалангата кои што ни шкртаа графити за одземените знамиња со латинско-кирилично писмо Комити Uzas :love:

П.С. Drettica не знам дали се разбравме, мислев на Фалангата кои што ни шкртаа графити за одземените знамиња со латинско-кирилично писмо Комити Uzas :love:

Слабо пратев за Фалангата се извинувам :pos:

Иначе да јака му е логиката имаме над 50графити низ целиот град и низ нивните краишта и сега треба секој ден да стои стража да ги брани да не дојдат некои фраери ко типов со кофа и да ги окречат. Нема резон за такво нешто... толку им сече... ете читам и ќе бојкотирале немале да пијат кафе во македонски и српски кафичи :icon_lol:

Јас што седам до 5-6 на пц па неможам да видам кој ми пишал КУЦЗ на оградата не пак графити што ги има на секое ќоше :)

Ќе почне сезоната,ќе се вратат луѓето од одмори ќе биде интересно со новокомпонираниве навивачи на Башкими :)

Дечково што кречи на сликата многу вода му ставиле све му протекло :D

Која е логиката некој да стражари 24/7 над графитот? Кој експерт човече не било шкртање него молерисање. :pos: Не оправдувам шкртање на било која група, никогаш не би шкртал графит ни на најголемите ривали ни на Чекмбари, ни на Шверцери, ни на Балисти, крајно е педерски да покажуваш сила со шкртање на ѕид во 4 сабајле. Што очекуваш ти јас не знам, Кумани имаат преку 30 графити сакаш цела група да биде поделена по 5 души да чуваат еден графит? :eek: Графитите се уметност, треба да си дебил да уништиш нешто каде што некој вложил, труд,време,материјал а пред се со љубов го правел тоа, не за други, туку за групата, за клубот :) ако се толку мангупи во било кое време можат да се најдат било кои со кои. ;)

Kazete im go toa na religioznata organizacija "Vodovodi", vasite sestri vo Tetovo.

Зашто бе ужаш. Види ги ти овие планинциве такозвани "илири"... окречиле графит во присуство на 2 комбиња полиција од кои 90% биле нивни соплемици...

Зар мислиш овој 100грамецов на сликава најголеми муда има на цел свет па у 4 навечер со придружба од Љутмир,Фатон,Дритон и остали се фотнал за да биде фраер меѓу неговите :pos:

Тифози биле... седи молим те... вчера се реформираа со маица Кумани шетам низ нивен крај ме прашуваа што значи натписот Гордост на Куманово од еднаш тие почнале да земаат маици од Кумани :icon_lol:

Само си го навлекуваат гневот не само од Кумани и од другите групи што постојат низ Ку...

Непостојат! Не се ништо поарни од нивните братски групации ко Балишет и Шверцерат.

Дај бе не измислувај оправдувања.

Сами сте почнале за кое навлекување на гнев ми зборуваш.

Ако штити некого полицијата тоа би требало да сте вие, да прешкртуваш на приватен имот, да кршиш дуќани ,да тепаш луѓе и никому ништо а.

Немојте да се преценувате многу, навлекувањето на гневот е обострано. Не си можел ништо да направиш до 2001 и никој не ти се плашел и мислиш ти се плаши сега во 2013та.

Kazete im go toa na religioznata organizacija "Vodovodi", vasite sestri vo Tetovo.

Дечко за водовод овде можеш, имаш контакт па сам можеш да им кажеш, што ти треба
https://www.vodovod-skopje.com.mk/
Ако имаш нешто нејасно, можеш и по ПП

Јасно реков, не оправдувам ни една група, најмногу што ме нервира е шкртање на графити, напад 10 на 1 и каменување на бус/воз а скоро сите групи би го правеле ова кога би имале можност, освен првото, за ова има некои поцивилизирани групи.

Дај бе не измислувај оправдувања.

Сами сте почнале за кое навлекување на гнев ми зборуваш.

Ако штити некого полицијата тоа би требало да сте вие, да прешкртуваш на приватен имот, да кршиш дуќани ,да тепаш луѓе и никому ништо а.

Немојте да се преценувате многу, навлекувањето на гневот е обострано. Не си можел ништо да направиш до 2001 и никој не ти се плашел и мислиш ти се плаши сега во 2013та.

Кое оправдување е кречење графит? Одма се отпишуваат ко сериозна група...

Само ти немој да ми држиш предавања пошто сите знаеме кој си и што си на форумов. Немам намера тебе да ти објаснувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom