Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Паа.. легнувам на стомак, главата свртена на десна страна и мора нешто да гушкам :), најчесто перницата :).
Мора телевизорот да ми биде пуштен со цел да има некакво шепотење и малку светлина, не можам да спиам без барем малку светлина.
Друго што приметив... ако имам чорапи ги соблекувам, ако немам облечено - облекувам. Не знам зошто. :icon_lol:

легнувам на лева страна, рацете пред мене, нозете скупчени и обавезно ТВ да биде пуштен :tv: по темница гледам и нормално и да не ти се спие очите сами ти паѓаат

Легнувам на стомак,едната рака ја ставам на перница а со другата си ја вртам косата.Без ова неможам да заспијам.Кога имам кратка коса немам што да вртам и неможам да спијам до 3-4.

Свртена накај ѕидот и раце под перница:icon_surp:pipi:
и со музика

Сакам потполна тишина, бидејќи тешко заспивам, се' да е изгаснато и тивко, некогаш ме нервира и стрелката на часовникот и ќе ми текне на сред ноќ и ги вадам батериите :)

Се пронајдов у постов:helou:
Без потполна тишина и темница да ме убиеш неможам да заспијам. Сега поготово на жешково отварам прозор зш не се диши и кога ке се раздерат тоа дечиштана надвор ми иде да им искочам!!:jaj:

Сакам тишина,светло ни под разно ...И си правам чворчиња на косата...тоа уште од мала ми е останато у навика и нема шанса да заспијам ако не ја чепкам косата

кога и да легнам да спијам ако не ми се покриени ушите неможам да заспијам колку и да е жешко мора да ми се покриени :)

Речиси секогаш заспивам со книга или списание кои мора да бидат досадни. Со изгасено светло. Сакам тишина, умерена температура, свеж воздух.

Секогаш морам во моите прегратки да гушнам перница. :pos:
Ма, какво потење од жешково, многу ми е неудобно без да држам перница во раце.

телефонот под перница со пуштена тивка музика и заспивам как0 т0п ...:)

Секад ама секад ми е пуштен системот или на некое цд али почесто на антена! Си слушам музика. И секад лежам на стомак и рацете ми се под перница! Иначе како помала се сеќавам секад си читав една страна или глава од лектирата и вечерта ја сонував ! Хаха:kesa:

И да секад и лето и зима спијам покриена преку глава! Хаха!:pos2:
И никогаш не можам да спијам ако во соба не ми е малце ладничко и мразам коа воздухот е загушлив! И мразам комарци:pishtoldz
Во лето и пролет секад спијам со отворен прозор!

obavezno legnata na stomak, so racite si ja guskam pernicata glavata na leva strana zavrtena....i mora da ima pusteno tivko muzika...roletni pusteni za da ne me razbudi sonceto uste na sabajle :vozbud:

легнувам на стомак..едната рака на перница..другата под и секогаш сум завртен со погледот на десно..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom