Насилство меѓу ученички

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Не ич... Не се дупеа од шесто од мој клас со фаци од осмо. Ич...
--- надополнето: 20 декември 2012 во 02:59 ---

Тоа што за тебе е толку страшно, чудовишно и простачко за повеќето луѓе е нормално детство. Сфаќаш? Детство. Зошто бараш од деца да се понашаат ко возрасни? Па на улица се, и таму ли треба да следат некој стриктен кодекс на понашање? Жими се пробувате да го васектомизирате еден од најубавите периоди у животот со тоа што класично понашање за деца го осудувате како да го гледате кај возрасни.
--- надополнето: 20 декември 2012 во 03:00 ---

Лошите училишта? Како Коце и Асуц, така?

Колку ги имало што се пердашеле? Две? Три? Четири? Лошото е што сега бројот драстично е зголемен.

Ако се деца и ако е детство, нека се понашаат како такви, никој не зборува за незрелото однесување, туку за сексот. Сексот не е за деца, кои патем, сеуште не се физички развиени како што треба. Мочли! Ние на нивна возраст им дававме на „дечковците“ да не бацат после 2-3 месеца „одење“.

Колку ги имало што се пердашеле? Две? Три? Четири? Лошото е што сега бројот драстично е зголемен.

Ако се деца и ако е детство, нека се понашаат како такви, никој не зборува за незрелото однесување, туку за сексот. Сексот не е за деца, кои патем, сеуште не се физички развиени како што треба. Мочли! Ние на нивна возраст им дававме на „дечковците“ да не бацат после 2-3 месеца „одење“.

А од кај ти се овие информации дека бројот е зголемен/намален од "наше време"? Памтиш кога искочија клиповите со дупење у средни и основни школи низ Скопје? Да, наше време беше. Не беше лани, не беше полани туку баш тоа наше време. Никој не ти замерува тебе што не си била како нив, али не ги осудувај толку ревносно со оглед на тоа колку се развиени првенствено емоционално. Да, токму поради нивната незрелост во тазе пубертет накај mid-game се понашаат 99% од тинејџерите така и сакаат да пораснат пребрзо. Али тоа е нормален дел од карактерен развој а не некој нов општествен феномен.

Што ви е бе!!!!!! Детство:confused: Какво детство бе???!!?! Grand Central уште ми спомнуваш баби, дедовци... А што треба да правиме, да останеме на исто ниво ко пред 100 години?!?! Кое детство е ова?! Ова мене не ми личи на детство. Отсекогаш имало вакви некои, но зарем треба да ги оставиме да продолжат со ова, нормално дека не, треба сите заедно да го уништиме ова однесување. Катастрофа!!! Јас никогаш не сум сретнал вакви срања, затоа што не сум бил во такво друштво. Очигледно дека си призна дека си бил во вакво „друштво“. Уфф колку сум сега нервозен!!! Ама ме нервираат вакви дечишта.(мислев овие на видеово:))

382014_435449613176923_1728948683_n.jpg

:pos::pos:

како само ја откри оваа семејна тајна ,
што ја знае само мајка и на девојчето
а сега богами и девојчето,ќе дознае
разбира се кој и е т.......

Познат ми е газов. Го иам видено низ Ново Лисиче.
Уште да ја биваше....
ништо,чим не си немал можност да му измериш внатрешна температура до сега.

Ебатти тепачката,еден шамар.и незнам зашто си ќути оваа фуфицава,шо не стане да и врати бе?

Ова не е тепачка и не треба да се квалификува како таква, ова е малтертирање од поголема група кон една личност.

Токму така, а денес излезе соопштение дека насилствата меѓу учениците се драстично намалени :tapp:

Не знам дали има тема за ова видео, но заслужува тема и дискусија.
Директорот, наставниците и родителите треба да реагираат.

Како не се нашол некој неа да ја истепа (таа што тепа)....

Многу јака оваа бе, собрала 50 души со неа па се курчи и лечи курвински комплекси...
Уште од сега можам да и ја видам светлата иднина.

Ги имало вакви случаеви.Ни е прв ниту пак последен.Многу повеке малтретирања има во училиштата и надвор од училиштата и многу повеке се опасни отколку оваа тепачка ама не се откриени во јавноста.
И да превземат одговорните пак ке продолжат по свое.Ако некој си ја има мувата на главата никаква ригорозна мерка нема да промени.Така се воспитани и од дома,ако се воопшто воспитани,а и општеството влијае на ваквото однесување плус вознемирувачките настани што ги има на тв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom