Насилство меѓу ученички

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Не смее дете да се воспитува во стил ако ти удрат шамар сврти го другиот образ. Тое е најлошото нешто што можеш да му го направиш на своето дете. Кој памет во глава, иде некоја и ти мава шамар, ќе се насмееш и ќе и се извиниш? Или ќе ја пратиш на хирушко од мавање :)
делумно ќе се согласам, а тоа е дека не треба да почнува прва, да се брани ако некој дигне рака. а за 'хирушко„, тука не се согласувам. сепак треба да се има и осет и чест за тепање. ако падне, .... доволно е, работата си ја завршил. се вртиш и си одиш!!! така ја учам ќерка ми. и богами, ...... поделила ќотек по овие упаства, и јас сум бил секогаш на нејзина старна пошто од ова пофер не може да биде. а и кога изеле ќотек, ...... сум ја тешел нормално, но не сум идел да се расправам. нивна работа!
--- надополнето: 21 декември 2012 во 21:55 ---
Imaat orgii niz jahtite po Vardar..

Sto specificno treba za vakvi situacii da pravat? Hormonalniot disbalans mora da se kanalizira nekako.
најдобар рецепт е СПОРТ!!!само така ќе се исфрли вишокот енергија.
--- надополнето: 21 декември 2012 во 21:56 ---
Денес има разлика само во делот со оружје. Каде и да прочитам секаде се користи нож, пиштол, палка, боксирач. Порано беше ептен пичкарски да земеш нешто со себе, се знае ако си маж излези еден на еден со голи раце, срамота е два на еден или да земеш палка па да тепаш. Никаква култура нема на тепање денес морам да приметам:D
море имаше и такви тепачки, иако ретко, но сега пострашното е во тоа што вадат пиштоли. тоа е лошото
--- надополнето: 21 декември 2012 во 21:57 ---
Ја затупевме ептен, се надевам дека ќе дојдеме до некаков заклучок на крај.
Не знам, не знаеш ни ти, зборувам од претпоставки и кажаното поназад во темава за нив. Што не значи дека не се случува, ако не тие, некој друг.

Ќе ти биде во ред промискуитетот утре ако имаш ќерка... ?
дефинирај промискуитет!!! вака кажано можам на многу начини да го сватам.

Вакви "тепачки" се случувале и порано, но не се случувало јавно објавување на видеа од истите тие тепачки со тоа што пола Македонија ќе ги види и тоа можеби ќе остави трајни последици на девојчево.. Да е паметно девојчево, би го однело клипчево во полиција и би поднело тужба против овие што ја малтретираат, и ако уште важи тој законот според кој насилниците плаќаат парична казна за стореното дело, тогаш повторно нека им текне на вакви работи. Добар закон си има за ваквите случаеви. :coffee:

Не знам дали има тема за ова видео, но заслужува тема и дискусија.
Директорот, наставниците и родителите треба да реагираат.

Море мене да ми е таа што мава, ко ке и ја залепам една како рингишпил ќе се врти 3 дена! Срамота , 3 девојчиња на едно , најп*дерски начин да поразиш некого , нека оди сама да си го среди проблемот , туку ... и од дома таа не ја средиле како што треба , ја размазиле па затоа е таква денес.
--- надополнето: 24 декември 2012 во 12:16 ---
Мама дури бев 4то одделение ме бранеше,ама сега не ме брани..:/
Ко че ми се соберат по 2-3ца не можам ни да и титнам...

Да па за памет другпат да не се чаламиш :)
--- надополнето: 24 декември 2012 во 12:20 ---
Ииииј види ја оваа како ја држи за врат, да те е страв курот да и го дадеш. :icon_lol:

Си ебала векот , мава шамари, фаќа за врат , и после тоа " ПРЕД МЕНЕ ДА ТЕ ВИДАМ !!! ПРЕД МЕНЕ МА !!! " ќутук девојче ... да ја видев сама да беше без никој позади нејзе , ќе наведне глава и " ќе трпи за лепота ".
--- надополнето: 24 декември 2012 во 12:22 ---
Туку , ептен меракот ќе ми се напраи ако таа што мава , го прочита топиков на форумот :) Секако , ако е редовен читател на нашите бисери :)

Ама само ако се појават пред мене таа што маваше шамари и таа што ја држеше за вратот, уфффф... Едноставно имам бес.;)

ја тепаат зашто девојчето што мава шамар има клип кај шо игра по хеланки и прслук и оваа што јаде ќутек го стаила на ју туб да го најдам клипот и ке го стаам :D

ја тепаат зашто девојчето што мава шамар има клип кај шо игра по хеланки и прслук и оваа што јаде ќутек го стаила на ју туб да го најдам клипот и ке го стаам :D
Касниш малце, ај врати се некоја страна назад и ќе го најдеш клипот. И не е по хеланки по фармерки е :D

Касниш малце, ај врати се некоја страна назад и ќе го најдеш клипот. И не е по хеланки по фармерки е :D

Некако не ми се чини дека е таа таа девојка што мава ... :/ ама нема везе :)

Ама само ако се појават пред мене таа што маваше шамари и таа што ја држеше за вратот, уфффф... Едноставно имам бес.;)
Абе да се испотепаа двете, двете се за никаде, посебно тоа што го јаде шамарот... :facepalm:

Како демек ова да не се случувало порано... Се случувало и тоа многу повеќе. Само тогаш немавме мобилни телефони.
Де, де, за еден шамар се возбудивте. И да, сум бил, а можеби и моето дете ќе биде во иста ситуација. Така се расте. Се вика пубертет, прекурчување, решавање на проблем со сила и секогаш се случувало и ќе се случува понатаму. Жална глетка, ама мене не ми е воопшто „шокантна“.

Него, какви клипчиња ја обвинуваат дека има објавено девојчево?

Не пријателе вака не се расте. Да не ја тупам сега со психологија на детето, но најголемите проблеми во зрелоста влечат корени од детството или пубертетот. Ај само нека ти текне на некој кој го имате сериозно заебавано во средно или основно, и размисли во каква личност се развил самиот тој. Мене ми текнува на минимум четворица кои ''благодарение'' на нечија (ќе кажам и мојата) желба за забава, сега се тотални аутсајдери :P

Ништо не е чудно тука. Насилството е нормална работа во училиштата...
Да бев јас на место на девојчето, ќе ги здробев од ќотек и двете...Еве, мутави деца. Молчи и чека..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom