Насилства во Македонија

Добро знам што се случува во мојот двор,фала што се секираш за мене.Втора работа,дали знаеш дека вашиот не бил сам?Дека и двајца со него биле само што се разделиле?Убиецот нагоре почнал да бега накај мостот,а другите двајца почнале да бегаат накај састав?Ако стварно ЗНАЕШ онда не се прави мутав.
Abe proklet ..vo toa dejstvie,ima u postapka evidentirano deka ucestvuvale poveke od tri lica ??
Osven tatkoto,ubiecot i veke pokojniot nema drug u deloto ..
Ako ti znaes/e nesto,mozes/e da idis da dades iskaz,ke im pomognese na obvinitelatvoto ..ne da krsis tastatura ..
Me boli asimot za tebe i tvojot dvor,najiskreno,imam trista popametni raboti,no stom spomna deka na 100metri ti bil u komsiluk,ti kazav deka niso ne znaes,samo treses zeleni ..
Toj sto veli deka pokojniot i ubiecot ne bile kradci i poznanici,laze ko turcin,ili prosto kazano e so sindrom narecen inferioren makedonec,koj svojot sut i svoite zlodela saka da gi prikriva i da go zbori onolku kolku im se prisaka ..
Nema potreba da repliciras,kur me boli i za ubiecot i za pokojniot,iako mi bese zal bes razlika sto bil po nacija/vera,pred se zasto zgasna mlad zivot,al sekad si velam,oni od svoja kategorija/zanr,podobro neka se istrebaat megusebno,otkolku da ide nekoj nevin ..
Ulicata e pogolem poim otkolku eden izgledan film .

Abe proklet ..vo toa dejstvie,ima u postapka evidentirano deka ucestvuvale poveke od tri lica ??
Osven tatkoto,ubiecot i veke pokojniot nema drug u deloto ..
Ako ti znaes/e nesto,mozes/e da idis da dades iskaz,ke im pomognese na obvinitelatvoto ..ne da krsis tastatura ..
Me boli asimot za tebe i tvojot dvor,najiskreno,imam trista popametni raboti,no stom spomna deka na 100metri ti bil u komsiluk,ti kazav deka niso ne znaes,samo treses zeleni ..
Toj sto veli deka pokojniot i ubiecot ne bile kradci i poznanici,laze ko turcin,ili prosto kazano e so sindrom narecen inferioren makedonec,koj svojot sut i svoite zlodela saka da gi prikriva i da go zbori onolku kolku im se prisaka ..
Nema potreba da repliciras,kur me boli i za ubiecot i za pokojniot,iako mi bese zal bes razlika sto bil po nacija/vera,pred se zasto zgasna mlad zivot,al sekad si velam,oni od svoja kategorija/zanr,podobro neka se istrebaat megusebno,otkolku da ide nekoj nevin ..
Ulicata e pogolem poim otkolku eden izgledan film .
Која бе судска постапка?Тие други двајца се од племето од Грчец.Истото племе кое го испокради пола скопје од тротинет до шлепер.Ако ти украдат кола не идеш во полиција него спремаш пола сума колку што колата ти вреди и идеш во грчец да си платиш да си ја земеш.Нивни братучед пред пола година го скинаа зошто ја дупел курвата Аделина.Цело Ѓорче знае што се случува и кој се и што се.Не го мешај Анѓел со истото племе уста да ти се исуши.Која полиција бе,па истата таа полиција ги заштитуваше тие двајца што избегаа зошто соработуваа со нив.
А бе човек и самиот си кажа имаш попаметни работи.Иди терај си ги.

Добро знам што се случува во мојот двор,фала што се секираш за мене.Втора работа,дали знаеш дека вашиот не бил сам?Дека и двајца со него биле само што се разделиле?Убиецот нагоре почнал да бега накај мостот,а другите двајца почнале да бегаат накај састав?Ако стварно ЗНАЕШ онда не се прави мутав.[DOUBLEPOST=1470247694][/DOUBLEPOST]
Од сега нема потреба од истражувања,судски процеси,заштитени сведоци,докази...итн само тебе треба да те прашаат и готово.Нели ти од прва рака дознаваш се.Или си од CIA или си директен учесник во случаевиве.Не ми се верува дека си близок роднина на баба Ванѓа,така да....
Поверодостоен е некој мемет на форум отколку судовите во државава. За МВР да не збориме...

Еве дел од снимката со случајот во Ѓорче, интересно убијецот немал точак, иако обвинителството и дел од медиумите тогаш рекоа дека го украл точакот, и дека таткото и синот тргнале да го враќат точакот.

Не сери! Секој има право да си го брани телесниот интегритет и живот. На друга тема кажав, сите пиштолите на појас, па да ве видам кои пизди сте. 2001ва спасивте глава ради Американците, ама следниот пат ни Господ не ве спасува.
Се надевам ова е сарказам...

Ах..... Незнам што мислат тие луѓе кај ќе му оди таа е.... душа гнасна како бе да не се донесе закон за тие педофили и силувањето во Македонија како нс други места си има закони и се барем малце од мслце си ОК
Зошто и кај нас да не се донеса тие закони секоја недела страда некое девојче од тие гадни педофили

lavrov_nervoza.jpg

- „Во Македонија фактички започна нова обоена револуција според украинско сценарио, само што е во почетна фаза. Нели е дојдено време за поактивно спречување на обоените револиции во Европа?“ Зарем не треба во такви почетни фази во такви државни преврати треба да се вклучат меѓународни механизми како ОБСЕ а и Советот за безбедност во ОН за да обоените револуции не станат вообичаена пракса за промена на легитимни избрани власти?“

„Потполно се согласувам со Вас. Нас тоа што се случува во Македонија многу не загрижува. Македонските случувања многу грубо се контролираат и насочуваат од надвор.
Во тек е обид Владата на Никола Груевски да се обвини за некомпетентност и дека не ги извршува своите задачи пред граѓаните, а му се препишувааат и многу други работи. Но, позади се тоа стои желбата да се влијае врз него и да се врши притисок на Груевски поради одбивање да се приклучи на санкциите против Русија. Ние со сигурност знаеме дека таквите притисоци на него се вршени и поради што во свое време како Премиер го поддржуваше Јужен тек, сметајќи на тој гасовод дека е во прилог и интерес за Македонија.

Тој покажа дека е подготвен за соработка за другата варијанта за испорака на енергенси од Русија кон јужна Европа, вклучувајќи го и Турскиот тек.

Многу е жалосно и опасно што за остварување на целта за насилно рушење на Власта на Груевски, се обидуваат да го вклучат и албанскиот фактор.

Пред неколку години таму беа остри противречности помеѓу Македонците и Албанците. Тогаш беше потпишан Охридскиот договр со кој се врати мирот и согласувањата.

Кога ние во контактите со Европска Унија, го покренавме прашањето за правата на Русите и руско јазичноста во Естонија и летонија, ги прашавме ,, Зошто го поддржаа Охридскиот договор и дали на Албанците во Македонија им дадоа сериозен обем на права, а зошто не можат тоа истото да го направат и за Русите во Естонија и Летонија, одговор не добивме. Но, по однос на Македонија добро е што конфликтот тогаш во Македонија беше разрешен.

Сега се во тек разговори дека Македонија треба уште повеќе да се федерализира, да се направи од неа ,,жилава федерализација“, можеби и ,,конфедерација“ Се изнесуваат и идеи за распарчување нарекувајќи ја вештачка држава, да се даде еден дел на Бугарија, а еден дел на Албанија.

Без да ја спомне Македонија, премиерот на Албанија во широки рамки ја ,,истури“ идејата за Голема Албанија. Во Тирана патуваат лидерите на албанските партии во Македонија и таму добиваат инструкции.

Паралелно со тоа, американскиот амбасадор си зема за право во Скопје , да ги повикува лидерите на македонските партии и албанските и опозиционите и владеачката партија.

Кон крајот на Април, беше организирано патување низ Македонија на претставници на ОБСЕ. Дојдоа во Скопје и се самопрогласија за „ОБСЕ мисија“ и при тоа изнесуваа некои рецепти и доставуваа барања кон Груевски.

Тогаш, реагиравме, со цел да не се повторува вакво самоволие, и го замоливме седиштето на ОБСЕ, генералниот секретар и Претседателот на ОБСЕ, актуелниот министер за надворешни работи на Србија Дачиќ да провери што се случува и да не извести како може такво нешто воопшто да се случи.

Ние се што се случува во Македонија активно следиме и реагираме и сваќаме многу сериозно. Сметам дека сте во право и дека во иднина треба да дејствуваме онака како што рековте, а можеби и многу пооперативно, да ги пресретнуваме случувањата и да бараме меѓународните организации да испраќаат во Македонија независни експерти, претставници на Секретаријатот кои потоа ќе реферираат за се. Се со цел одлуките да се донесуваат колегијално и во легитимни структури, а не под тепих.

lavrov_nervoza.jpg

- „Во Македонија фактички започна нова обоена револуција според украинско сценарио, само што е во почетна фаза. Нели е дојдено време за поактивно спречување на обоените револиции во Европа?“ Зарем не треба во такви почетни фази во такви државни преврати треба да се вклучат меѓународни механизми како ОБСЕ а и Советот за безбедност во ОН за да обоените револуции не станат вообичаена пракса за промена на легитимни избрани власти?“

„Потполно се согласувам со Вас. Нас тоа што се случува во Македонија многу не загрижува. Македонските случувања многу грубо се контролираат и насочуваат од надвор.
Во тек е обид Владата на Никола Груевски да се обвини за некомпетентност и дека не ги извршува своите задачи пред граѓаните, а му се препишувааат и многу други работи. Но, позади се тоа стои желбата да се влијае врз него и да се врши притисок на Груевски поради одбивање да се приклучи на санкциите против Русија. Ние со сигурност знаеме дека таквите притисоци на него се вршени и поради што во свое време како Премиер го поддржуваше Јужен тек, сметајќи на тој гасовод дека е во прилог и интерес за Македонија.

Тој покажа дека е подготвен за соработка за другата варијанта за испорака на енергенси од Русија кон јужна Европа, вклучувајќи го и Турскиот тек.

Многу е жалосно и опасно што за остварување на целта за насилно рушење на Власта на Груевски, се обидуваат да го вклучат и албанскиот фактор.

Пред неколку години таму беа остри противречности помеѓу Македонците и Албанците. Тогаш беше потпишан Охридскиот договр со кој се врати мирот и согласувањата.

Кога ние во контактите со Европска Унија, го покренавме прашањето за правата на Русите и руско јазичноста во Естонија и летонија, ги прашавме ,, Зошто го поддржаа Охридскиот договор и дали на Албанците во Македонија им дадоа сериозен обем на права, а зошто не можат тоа истото да го направат и за Русите во Естонија и Летонија, одговор не добивме. Но, по однос на Македонија добро е што конфликтот тогаш во Македонија беше разрешен.

Сега се во тек разговори дека Македонија треба уште повеќе да се федерализира, да се направи од неа ,,жилава федерализација“, можеби и ,,конфедерација“ Се изнесуваат и идеи за распарчување нарекувајќи ја вештачка држава, да се даде еден дел на Бугарија, а еден дел на Албанија.

Без да ја спомне Македонија, премиерот на Албанија во широки рамки ја ,,истури“ идејата за Голема Албанија. Во Тирана патуваат лидерите на албанските партии во Македонија и таму добиваат инструкции.

Паралелно со тоа, американскиот амбасадор си зема за право во Скопје , да ги повикува лидерите на македонските партии и албанските и опозиционите и владеачката партија.

Кон крајот на Април, беше организирано патување низ Македонија на претставници на ОБСЕ. Дојдоа во Скопје и се самопрогласија за „ОБСЕ мисија“ и при тоа изнесуваа некои рецепти и доставуваа барања кон Груевски.

Тогаш, реагиравме, со цел да не се повторува вакво самоволие, и го замоливме седиштето на ОБСЕ, генералниот секретар и Претседателот на ОБСЕ, актуелниот министер за надворешни работи на Србија Дачиќ да провери што се случува и да не извести како може такво нешто воопшто да се случи.

Ние се што се случува во Македонија активно следиме и реагираме и сваќаме многу сериозно. Сметам дека сте во право и дека во иднина треба да дејствуваме онака како што рековте, а можеби и многу пооперативно, да ги пресретнуваме случувањата и да бараме меѓународните организации да испраќаат во Македонија независни експерти, претставници на Секретаријатот кои потоа ќе реферираат за се. Се со цел одлуките да се донесуваат колегијално и во легитимни структури, а не под тепих.
Oва не ми се верува дека го рекол Лавров
Јас и другите исклучени од Топлифрикација со сите средства се бориме против Владата, ама првпат слушам дека сме „ грубо котролирани и насочувани од надвор “
Случајот Топлификација недвосмислено покажа дека власта во Македонија е неспособна, килава и никаква. Затоа не верувам дека Лавров рекол нешто вакво. А ако рекол, тој нема информации што се случува во Скопје со Топлификација
Затоа те молам дај линк каде си ја нашол оваа изјава на Лавров. Веднаш ќе му напишам писмо во кое ќе му пратам докази.

Последно уредено:
Наводно ова го рекол во нивниот сенат на прашање на еден од пратениците(сенатор ли...). Пренесено од нашите портали и затоа не ставив линк бидејќи и тие не ставиле линк кон оригиналот, па затоа не го сметам за сосема точен или проверен.

Во секој случај проструи информација од Лавров одма после Диво насеље, слична на оваа изјава. Тогаш ја пренесоа скоро сите портали, и наши и странски

Ништо друго не очекувам од кретен кој цел живот ја користи моќта на државната функција за личен бенефит. Така да и на Лавров у уста да му го заборавам со неговите патетични демагогии на кои паѓаат у несвест копита од пред коперации со два заба во уста. За Лавров е очигледно нормално во сиоромашна држава со 250 евра реална просек плата државен службеник да има по 10 стана, 10 моќни бизниси, да уништува конкуренција служејќи се со инспекторат полиција и судство ко свои претпријатија. За Лавров е нормално да се пере кеш и да се има дел ос колачот само и само ако му го дудлаш на главниот. Да нормално е за него и ради тоа 99% од светот би одбрале да живеат во западниот свет отколку кај нив. Али него тоа баш го заболе, исто ко нашите кретени што не им чуе зашто пола народ вади бугарски пасош.

Како беше онаа од К-15 за едно брдо јас коалиција не растурам.Сега додека ние ќе се расправаме оваа било исценирано политички или еве овие се националисти они пак ќе ни избодат друго дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom