Насилства во Македонија

Ти веројатно си видел маскирни панталони на некој од нив.
Работата е што можеш да отидеш одма на било кое градилиште или некоја друга локација кај што има таков тип на работници и ќе видиш барем еден кој носи маскирни/војнички пантолони, кои често се користат од вакви работници поради своите карактеристики кои се погодни за таков вид работа (тешка).
Исто така не знаеме кога ја добиле таа облека.

Местото кај што ги заробиле борците на УЧК не е баш у сред воена зона, како што велиш.

Инаку она што им се случи на нив, не го посакувам никому.
Покрај тоа што безмилосно беа тепани со кундаци и други предмети, на нив им беше бутано стапови во анален отвор и ги тераа да ги лижат. Исто така ги тераа сескуално да општат меѓу себе.
Потоа беа тепани уште некое време, па после им беа врежани иницијалите на кожа.

Хаг процени дека нашето судство е способно да процесуира случаите и ни ги врати. Господинот Груевски - нашиот премиер, и покрај сите повици и назначувања од меѓународната заедница се одлучи (заради меѓупартиски договори поврзани со гласања во комисии и слично) да ги помилува овие не/луѓе. Тоа го направи во јули пред точно пет години. ДУИ му даде неколку места во администрација, некој глас по комисии и слично, а тој од грчка плажа го диригираше амнестирањето, "да личи округло па на ќоше" - како што кажа самиот. Оваа амнестија ја осуди меѓународната заедница, која постојано ја потсетува Македонија за правните проблеми кои ќе произлезат, во идина, заради ова амнестирање на воени злосторници, за кои, според Рамковниот Договор (и меѓународното право), не важи амнестијата, што отвара можност оваа неправда да се исправи некогаш.
ДУИ инсистираше на амнестија и на овие четири случаи, поради тоа што во два од нив на тапет беа високи функционери на партијата (не во овој). Планот беше, амнестијата од 2001-ва за припадниците на УЧК, да важи и за воените злосторници, наспроти тоа што го пишува во Рамковниот и наспроти меѓународното право.
Амнестираните од овој случај, колку и да делува неверојатно, се слободни. За едниот знам дека умре од предозирање во затвор, каде што бил за дело кое не е поврзано со 2001 година. Други се вработени, како кадри на ДУИ, во државна администрација (еден во пошта, друг во архив, колку што знам), а жртвите се починати, некои, некои се ментално болни. Семејствата на жртвите парадоксално (со сите давачки, казни и задолжителни издатоци кои ги наметна Груевски, во изминатиот период) плаќаат за платите на своите џелати, воени злосторници.

На овој празник денес, меѓу другото посветен на хероите кои го дадоа животот за Македонија, добро е да се потсетиме и за ваквите примери на колосално предавство во македонската историја. Дотолку повеќе што овој месец, не делат точно пет години од ова предавство.
Znam samo deka deloto e zatvoreno zaradi toa sto licata koi bile kidnapirani bile uniformirani lica ..e sega dali trebalo druga presuda,toa treba da kaze pravnik ili strucno lice ..
Za 'zlostorstvata' treba da se razgovara na golemo,od dvete strani,imase mnogu slucaevi kade bea izgubeni luge,frleni vo septicki jami i slicni,trista drugi raboti ..
Sekako deka nasilstvoto ili zlostavuvanje ne e izgovor za vakvi slucaevi,no sekad vo tenzicni momenti kako tie na vremeto,bea zub za zub,oko za oko ..

Znam samo deka deloto e zatvoreno zaradi toa sto licata koi bile kidnapirani bile uniformirani lica ..e sega dali trebalo druga presuda,toa treba da kaze pravnik ili strucno lice ..
Za 'zlostorstvata' treba da se razgovara na golemo,od dvete strani,imase mnogu slucaevi kade bea izgubeni luge,frleni vo septicki jami i slicni,trista drugi raboti ..
Sekako deka nasilstvoto ili zlostavuvanje ne e izgovor za vakvi slucaevi,no sekad vo tenzicni momenti kako tie na vremeto,bea zub za zub,oko za oko ..
Никако не ме чуди релативизирањето од твоја страна. Нас не ни се проблем двојните аршини на Албанците, нас ни се проблем предавници како Груевски.
Делото не е затворено, понајмалку, затоа што некој работник носел маскирни панталони. Хашкиот трибунал ги прогласи делава за воени злосторства. ниту едно од нив не е затворено. Сакаш линкови од хашкиот трибунал, па да видиш како тој ги третира овие случаи?
Секако кога тебе или некој твој (еве син, да речеме) би го фатиле некои мрсни каури (Срби на пример) и би му бутале стапови во газот, а после го терале да ги лиже, или би ве терале орално да се задоволувате меѓу себе, притоа цело време тепајќи ве, за на крајот со ножеви да ве изрезбаат, ти сигурно нема оваа песна да ја пееш, сега тука што ја пееш.

Никако не ме чуди релативизирањето од твоја страна. Нас не ни се проблем двојните аршини на Албанците, нас ни се проблем предавници како Груевски.
Делото не е затворено, понајмалку, затоа што некој работник носел маскирни панталони. Хашкиот трибунал ги прогласи делава за воени злосторства. ниту едно од нив не е затворено. Сакаш линкови од хашкиот трибунал, па да видиш како тој ги третира овие случаи?
Секако кога тебе или некој твој (еве син, да речеме) би го фатиле некои мрсни каури (Срби на пример) и би му бутале стапови во газот, а после го терале да ги лиже, или би ве терале орално да се задоволувате меѓу себе, притоа цело време тепајќи ве, за на крајот со ножеви да ве изрезбаат, ти сигурно нема оваа песна да ја пееш, сега тука што ја пееш.
Ovie metodi se poznati po slavite,osobeno srbite ..taman koga si spomna .
Vakvi zverski zlostorstva se izvrseni nad Albancite i pred vojnite na koi se odvivaa 90tite ..
Makedonskiot sistem e daleku polos i od toj na srbite,veruj mi .
Vasata inferiornost sproti drzavite od regionot,sakavte da pokazete sila na pogresen nacin,so torturi i slicni zverstva ..

кутрите они обесправени и потиснати Албанци
толку уплашено се чувствуваат во државава што сите дома по 2-3 пушки и пиштоли чуваат

Ovie metodi se poznati po slavite,osobeno srbite ..taman koga si spomna .
Ги споменав, затоа што токму тоа им беше направено на мавровските работници. Буквално. Така стои во документите добиени од Хаг, Во кои стои дека починителите на ова ѕверство се Албанци Муслимани, не Срби, ни Хрвати, ни Унгарци.

Ги споменав, затоа што токму тоа им беше направено на мавровските работници. Буквално. Така стои во документите добиени од Хаг, Во кои стои дека починителите на ова ѕверство се Албанци Муслимани, не Срби, ни Хрвати, ни Унгарци.
Go negirase toa nekoj?
Ima foto dokazi,medicinski i slicni za delata,no nikako deka bile rabotnici,i toa e fakt ..

Go negirase toa nekoj?
Ima foto dokazi,medicinski i slicni za delata,no nikako deka bile rabotnici,i toa e fakt ..
Еве да речеме дека ја викам биле работници, ти викаш не биле.

Предлагам да видиме хашките документи што велат. Што мислиш дали таму стои дека биле војници или полицајци?

Како и да е, паѓа во очи интенцијата од твоја страна, да го релативизираш делово. Те и другите на Балканот праеле злосторства, те не биле работници, те тогаш било такво време...
Вакво нешто кога некој релативизира, јас би се посомневал во неговата ментална состојба и не би ми преостанало ништо друго освен да повторам - дали кога на негова глава кога нешто вакво би се десило, би ја пеел истата песна?

Дали она што Јохан го направи исто така ќе го релативизираш?
Дали делата на српските четници на Косово исто така ќе ги релативизираш?
Сребреница?

Тоа се све воени злосторства, прогласени од меѓународната заедница, исто како и ова.

Еве да речеме дека ја викам биле работници, ти викаш не биле.

Предлагам да видиме хашките документи што велат. Што мислиш дали таму стои дека биле војници или полицајци?

Како и да е, паѓа во очи интенцијата од твоја страна, да го релативизираш делово. Те и другите на Балканот праеле злосторства, те не биле работници, те тогаш било такво време...
Вакво нешто кога некој релативизира, јас би се посомневал во неговата ментална состојба и не би ми преостанало ништо друго освен да повторам - дали кога на негова глава кога нешто вакво би се десило, би ја пеел истата песна?
Slobodno procackaj,i ke ja doznaes vistinata ..ako toa te interesira .
Sigurno od zvanicni haski dokumenti .
Nikoj nisto ne relativizira,tuku kazav isti dela kade od vasa strana il se premizuva il se zboruva pola vistina,onolku kolku bi bile zadovolni .
Vakvi namesteni slucaevi,pred se mislam lugeto da se pretstavat kako obicni rabotnici,imase i so rastanski lozja,sopot i trista slicni koi imaa pomalku vreva il nie ne sme doznale ..
Koga pocnavte da ja cuvstvuvate surovosta na makedonskiot sudski i policiski sistem se osvestivte i pocnavte da lelekate,iako delata se sosema razlicni po tezina .

Ова е наместено дело?
Хаг не вели така.
Tagiraj me ..
Hag kaza deka ne e nadlezna za tie dela,tuku gi prepusta na makedonskoto sudstvo ..
кутрите они обесправени и потиснати Албанци
толку уплашено се чувствуваат во државава што сите дома по 2-3 пушки и пиштоли чуваат
Samo za na svadbi

Дали она што Јохан го направи исто така ќе го релативизираш?
Jохан херојот?[DOUBLEPOST=1470173170][/DOUBLEPOST]
Не сери! Секој има право да си го брани телесниот интегритет и живот. На друга тема кажав, сите пиштолите на појас, па да ве видам кои пизди сте. 2001ва спасивте глава ради Американците, ама следниот пат ни Господ не ве спасува.
После вие да глумите еманципирани и цивилизирани...
Знам јас, само не ви држеше тоа позади, за добрина вие и деца у фурна ги ставате, како вашите северни браќа.

Последно уредено:
Velis deka tatkoto na pokojniot ti e kuken prijatel a zaboravas il prosto nejkes da kazes deka pocinatiot isto kako i ubiecot bile samo obicni kradci na gulabi i deka bile poznanici dolgo vreme,il prosto kazano prijateli ..frkata okolu tocakot doslo poradi dolg od pocinatiot kon ubiecot radi fucking gulabi .
Za ponatamosniot tek,Kur me boli,probuvas da izneses nekoja vistina,al i toa sekad kaj vas e na polovina,podobro kazano,kako vam vi odgovara ..
Кој ти кажа дека се познавале?Кој ти кажа дека биле обични крадци на гулаби?Анѓел живееше на стотина метри од мојата куќа тој ни папагал немаше а камо ли да се занимава со гулаби.А за вашиот чисто сумјам чим со нож шетал низ ѓорче не е ни чудно и дрога да дилал и голуби да краде.

Кој ти кажа дека се познавале?Кој ти кажа дека биле обични крадци на гулаби?Анѓел живееше на стотина метри од мојата куќа тој ни папагал немаше а камо ли да се занимава со гулаби.А за вашиот чисто сумјам чим со нож шетал низ ѓорче не е ни чудно и дрога да дилал и голуби да краде.
Nikoj nema potreba da mi kaze nesto sto znam ..a ti ne idi 100metri podaleku od tvojot dom,koga neznaes sto ti se slucuva u tvoj dvor .

Ха, па тој воените злосторства ги релативизира, па сега за ова.
Прашај го за терористичките напади ќе видиш, или ќе им даде оправдување или ќе ги релативизира.
Оваквите ставови на обичните Албанци, не се добри, затоа што покажуваат отсуство на основни човечки морални и етички квалитети, но корисно е вака кога некој од нив јавно тоа ќе си го каже, за некои недоветни каури да знаат со кого си имаат работа (ако до сега не сфатија преку примерот со Смилковско)

Nikoj nema potreba da mi kaze nesto sto znam ..a ti ne idi 100metri podaleku od tvojot dom,koga neznaes sto ti se slucuva u tvoj dvor .
Добро знам што се случува во мојот двор,фала што се секираш за мене.Втора работа,дали знаеш дека вашиот не бил сам?Дека и двајца со него биле само што се разделиле?Убиецот нагоре почнал да бега накај мостот,а другите двајца почнале да бегаат накај састав?Ако стварно ЗНАЕШ онда не се прави мутав.[DOUBLEPOST=1470247694][/DOUBLEPOST]
Slobodno procackaj,i ke ja doznaes vistinata ..ako toa te interesira .
Sigurno od zvanicni haski dokumenti .
Nikoj nisto ne relativizira,tuku kazav isti dela kade od vasa strana il se premizuva il se zboruva pola vistina,onolku kolku bi bile zadovolni .
Vakvi namesteni slucaevi,pred se mislam lugeto da se pretstavat kako obicni rabotnici,imase i so rastanski lozja,sopot i trista slicni koi imaa pomalku vreva il nie ne sme doznale ..
Koga pocnavte da ja cuvstvuvate surovosta na makedonskiot sudski i policiski sistem se osvestivte i pocnavte da lelekate,iako delata se sosema razlicni po tezina .
Од сега нема потреба од истражувања,судски процеси,заштитени сведоци,докази...итн само тебе треба да те прашаат и готово.Нели ти од прва рака дознаваш се.Или си од CIA или си директен учесник во случаевиве.Не ми се верува дека си близок роднина на баба Ванѓа,така да....

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom