Види Пуно, јас неколку пати ти кажав дека не ме интересира ниту што мислиш ти, ниту твојата (или вашата) верзија на вистината. Не ги интересира ни најголемиот дел од Македонците, верувај. И немам проблем со тоа што го бирате Ахмети. Наша слабост беше што изиграваме Холандија, каде што и педофили почнаа да формираат партии. Само ти кажав, додека го бирате него, вие за мене сте племе. Гледам дека и тебе не те интересира моето мислење, што искрено ме радува.
И нема потреба ниту да договараме како двете страни да станат една (вакви историски перверзии не би смислиле нити комунистите, во процутот на нивниот идиотизам), ниту заедничка платформа, ниту заеднички кандидат за претседател, ниту било што. Јас би бил најсреќен кога нашите светови воопшто не би се допирале. Единствениот проблем се создава кога на вашиот борец за добробитта на Македонија не му се допаѓа таа ситуација, па пробува да привлече внимание со тепање и убивање на недолжни луѓе.
Ме буниш сега, викаш ќе бидеме племе за тебе ако гласаме за Ахмети, а истовремено се буниш што државата дозволува партија за секој , кој може да ти го смени мислењето за да ми даваш права, Аљи или некој друг кој правата ги бара со мирни вечни протести??? Кој можеше да го смени уставот мој цивилизиран брат, кој можеше да го зголеми процентот од 1 застапеност во институциите??? Јас со протести би можел да го направам тоа???
Вие не сте Холандија за да го дозволите тоа, ние сме соседи, сме живееле овде повеќе милениуми, имаме заеднички зборови, традициии, верувања, иако твојот татко никогаш не те учил во тоа, ни ти нема да го научиш твојот син...
Ние не сме криви што го гласаме Аљи, туку вие сте, да бевте вие праведни Аљи никогаш немаше да биде потребен, вие сте криви што денеска ние сме племе за вас....
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:52 ---
и викаш све до тогаш ќе убивате, колете, тепате?
НЕ
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:58 ---
Tи го обвини овој со Бранко и портокалот на аватар дека го поддржал Јохан институционално. Јас само ти објаснив дека за такво обвинување немаш никаква основа, дека за да биде институционално треба да биде легитимирано. Урлање на партиски митинг не го легитимира Јохан, ниту јавање коњче на Илинден. Од друга страна,
амнестиран терорист и нарачател на убиства на избори го гласате и го поддржувате институционално веќе цела деценија. Истиот тој аминува и удира печат на вакви гнасотии како ова со тепањево деца, затоа што поинаку и не знае, затоа што толку му е капацитетот, затоа што и не му треба повеќе. Така стигнал на власт, така се одржал и така ќе тера се додека вие внатре не си чукнете главите и не му тратите клоците.
Не мислев на него, туку општо за македонците, секако имаше исклучоци...
Болдот може да е вистина, може да не е, затоа треба да има судење за него, а дека не треба да се занимава со политика и јас се сложувам...
Не верувам дека Ахмети има таква моќ да креира инциденти без аминот на Груевски, можеби и двајцата се креатори, ако мислиш дека му е гајле на Груевски за тепани македонци се лажеш, уште помалку на Аљи му е грижа...
Но живееме да во полициска држава и истовремено да не се успее да се изнајдат сторителите е тешко вероватно....