Насилства во Македонија

Не е шипка, даска од клупа е :D

Да го знаеш овој копуков што бега, верувај и ти ќе земеше да го истепаш :icon_mrgr:

Од слика не можев да разликувам, треба да си на лице место да утврдиш...море да не си бил ти тој со даската, чим знаеш дека е даска од клупа:P?

Од слика не можев да разликувам, треба да си на лице место да утврдиш...море да не си бил ти тој со даската, чим знаеш дека е даска од клупа:P?
За жал закаснив некоја минута, дојдов баш кога ги апсеа :unsure:

Пуно, ти имаш исклучителна дарба да звучиш глупо и покрај формалното образование. И најнеобразованите од твојот етникум имаат повеќе сенс и можат да почувствуваат дали е исправно да кажат нешто. Не знам зошто се објаснувам, веројатно симпатична ми е глупавоста.

Ахмети е два пати амнестиран. Еднаш после договорот од 2001, вторпат после предавството во 2011. И милијарда трибунали и врховни авторитети да го прогласат за светец, тој за мене и за 90% од Македонците ќе биде терорист и убиец. Се додека добива ваша поддршка и му ги легитимирате акциите и желбите, вие за нас ќе бидете племе.

Што да правам, можеби сум деконструктивист, глупаво ќе ме сфаќаат само тие што така сакаат, или толку можат, не сум крив јас... но штом никако не можеш да индивидуализираш член од цел етникум тогаш се знае дека толку можеш да сфаќаш...

Мене не ме интересира што ти мислиш што направил Ахмети, ни па сличните ко тебе, ни јас не се бунам за Фрчковски на пример, можеби тој убил повеќе албанци отколку херојот, но тоа не го знаеме... знаеме кој е осуден и на тој му се *лутиме*...и на тој сите треба да му се лутиме, НО во никој случај не велам дека сите припадници на ОНА биле светци, ите како и сигурно некој заслужувал да оди во затвор, да не беше така немаше да бараат амнестија...

Додека Аљи Ахмети ќе се бори за спроведување на рамковниот, и ќе работи за општо добро за државата и народот јас ќе му давам подршка, но ако би имал сила денеска би го сменил, доволно му било, се знае неговиот капацитет...

Ќе не гледате како племе додека секое право што го заслужуваме го добиваме а со тоа вие се чувствувате дека губите...се додека војната не се гледа како поука за нешто што не треба да се повтори, се додека рамковниот не се гледа како решението...се додека се прифаќа дека војната се случи од две страни и тие истите треба да седнат на маса и да изнаоѓат решение, како што за македонците е АРМ и општо државата, за албанците било ОНА, и редно беше кога ќе се договоривме овие две страни да бидат едно...

Ќе не гледате како племе додека секое право што го заслужуваме го добиваме а со тоа вие се чувствувате дека губите...се додека војната не се гледа како поука за нешто што не треба да се повтори, се додека рамковниот не се гледа како решението...се додека се прифаќа дека војната се случи од две страни и тие истите треба да седнат на маса и да изнаоѓат решение, како што за македонците е АРМ и општо државата, за албанците било ОНА, и редно беше кога ќе се договоривме овие две страни да бидат едно...
и викаш све до тогаш ќе убивате, колете, тепате?

Види Пуно, јас неколку пати ти кажав дека не ме интересира ниту што мислиш ти, ниту твојата (или вашата) верзија на вистината. Не ги интересира ни најголемиот дел од Македонците, верувај. И немам проблем со тоа што го бирате Ахмети. Наша слабост беше што изиграваме Холандија, каде што и педофили почнаа да формираат партии. Само ти кажав, додека го бирате него, вие за мене сте племе. Гледам дека и тебе не те интересира моето мислење, што искрено ме радува.

И нема потреба ниту да договараме како двете страни да станат една (вакви историски перверзии не би смислиле нити комунистите, во процутот на нивниот идиотизам), ниту заедничка платформа, ниту заеднички кандидат за претседател, ниту било што. Јас би бил најсреќен кога нашите светови воопшто не би се допирале. Единствениот проблем се создава кога на вашиот борец за добробитта на Македонија не му се допаѓа таа ситуација, па пробува да привлече внимание со тепање и убивање на недолжни луѓе.

Јаким, за кој исто слушавме дека сме го третирале како херој доби доживотна од судот. Поинституционално нешто - здравје. Пресудата за херојот Јаким е најинституционална, о Пуно, затоа што е единствена легитимна.
Јохан беше предаден на хашки трибунал од институциите, му беше судено и пресудено. Кога се врати не стана функционер и не ни стави товар да го гласаме, да ги легитимираме неговите "злосторства", за ти да го имаш тој еден единствен џокер и после 200 тепани и убивани деца да ни го трубиш ебаниот Јохан.

Аљи е амнестиран нарачател на убиства. Амнестиран, па легитимиран од вас веќе десет години, на сите можни избори. Амнестија и амнезија не е исто, о Пуно.

Јаким не знам зошто го спомнуваш, но и за него велевте дека е херој, иако знаевте дека убил два луѓе, и самото министерство изјавуваше дека било самоодбрана без ниту еден доказ....

Сите светски медиуми пишуваа за тоа како беше пречекан Јохан. За тоа се бунам, не се бунам за непостоечки појави како што викаш дека ако станал функсионер.
Аљи можеби е нарачател на убиства, но албанците сигурно не го гласаат за тоа, туку затоа што внесол промени и подобрување на стандардот, за воведување на еднаквост... дури и другите заедници треба да гласат за него...

Како што пишав пред некој ден, да не почниме сега да броиме тепани, убивани, малтретирани, невино затворани , нема да има крај дискусијава, затоа треба да го прескокнеме ова епизода која никогаш не треба да се сними...

Аљи можеби е нарачател на убиства, но албанците сигурно не го гласаат за тоа, туку затоа што внесол промени и подобрување на стандардот, за воведување на еднаквост... дури и другите заедници треба да гласат за него...

Крај.
Мозокот ти е заглавен тука, колку и да се збори со тебе ти нема подалеку од ова да гледаш.

Јаким не знам зошто го спомнуваш, но и за него велевте дека е херој, иако знаевте дека убил два луѓе, и самото министерство изјавуваше дека било самоодбрана без ниту еден доказ....

Сите светски медиуми пишуваа за тоа како беше пречекан Јохан. За тоа се бунам, не се бунам за непостоечки појави како што викаш дека ако станал функсионер.

Како што пишав пред некој ден, да не почниме сега да броиме тепани, убивани, малтретирани, невино затворани , нема да има крај дискусијава, затоа треба да го прескокнеме ова епизода која никогаш не треба да се сними...

Би те носел вечно у потпис,ама не можам името да му го смислам на талибанецот,камоли нешто поише.

Со какви гомна делиме воздух,дај бе нека ни џитнат една атомска бомба,со радост би ја дочекал

995536_774726439211048_685880601_n.jpg

Како не му убија него некој од фамилија, една кашикара за татко му. Да видиме дали ќе викаше тогаш не е злосторство.

На таа база сака Пуно да градиме заедничка иднина. „Вие имате убијци на деца кои треба да ги обесите на плоштад, а нашите биле само цивили што убиле цивили, тоа нема врска со воено злосторство. Ние не треба ниту да се извиниме.“

Мисли дека сите можат да бидат потурци, кој ќе променат вера и ќе заборават се што се случувало предходно.

Специјалец може да се справи со 2-3ца со палки ако е со штит и дефанзивна опрема. Не постои човек на светот што може да се справи со 10-мина вооружани со палки a ништо чудно и огнено оружје. Тоа само на филм го има. На специјалците не им е во опис на работна задача да патролираат по улици. Тоа е работа на униформираната полиција.

Другото е смешно да се коментира.

Ти си у право...

Tи го обвини овој со Бранко и портокалот на аватар дека го поддржал Јохан институционално. Јас само ти објаснив дека за такво обвинување немаш никаква основа, дека за да биде институционално треба да биде легитимирано. Урлање на партиски митинг не го легитимира Јохан, ниту јавање коњче на Илинден. Од друга страна, амнестиран терорист и нарачател на убиства на избори го гласате и го поддржувате институционално веќе цела деценија. Истиот тој аминува и удира печат на вакви гнасотии како ова со тепањево деца, затоа што поинаку и не знае, затоа што толку му е капацитетот, затоа што и не му треба повеќе. Така стигнал на власт, така се одржал и така ќе тера се додека вие внатре не си чукнете главите и не му тратите клоците.

:D

Види Пуно, јас неколку пати ти кажав дека не ме интересира ниту што мислиш ти, ниту твојата (или вашата) верзија на вистината. Не ги интересира ни најголемиот дел од Македонците, верувај. И немам проблем со тоа што го бирате Ахмети. Наша слабост беше што изиграваме Холандија, каде што и педофили почнаа да формираат партии. Само ти кажав, додека го бирате него, вие за мене сте племе. Гледам дека и тебе не те интересира моето мислење, што искрено ме радува.

И нема потреба ниту да договараме како двете страни да станат една (вакви историски перверзии не би смислиле нити комунистите, во процутот на нивниот идиотизам), ниту заедничка платформа, ниту заеднички кандидат за претседател, ниту било што. Јас би бил најсреќен кога нашите светови воопшто не би се допирале. Единствениот проблем се создава кога на вашиот борец за добробитта на Македонија не му се допаѓа таа ситуација, па пробува да привлече внимание со тепање и убивање на недолжни луѓе.

Ме буниш сега, викаш ќе бидеме племе за тебе ако гласаме за Ахмети, а истовремено се буниш што државата дозволува партија за секој , кој може да ти го смени мислењето за да ми даваш права, Аљи или некој друг кој правата ги бара со мирни вечни протести??? Кој можеше да го смени уставот мој цивилизиран брат, кој можеше да го зголеми процентот од 1 застапеност во институциите??? Јас со протести би можел да го направам тоа???
Вие не сте Холандија за да го дозволите тоа, ние сме соседи, сме живееле овде повеќе милениуми, имаме заеднички зборови, традициии, верувања, иако твојот татко никогаш не те учил во тоа, ни ти нема да го научиш твојот син...

Ние не сме криви што го гласаме Аљи, туку вие сте, да бевте вие праведни Аљи никогаш немаше да биде потребен, вие сте криви што денеска ние сме племе за вас....
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:52 ---
и викаш све до тогаш ќе убивате, колете, тепате?
НЕ
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 17:58 ---
Tи го обвини овој со Бранко и портокалот на аватар дека го поддржал Јохан институционално. Јас само ти објаснив дека за такво обвинување немаш никаква основа, дека за да биде институционално треба да биде легитимирано. Урлање на партиски митинг не го легитимира Јохан, ниту јавање коњче на Илинден. Од друга страна, амнестиран терорист и нарачател на убиства на избори го гласате и го поддржувате институционално веќе цела деценија. Истиот тој аминува и удира печат на вакви гнасотии како ова со тепањево деца, затоа што поинаку и не знае, затоа што толку му е капацитетот, затоа што и не му треба повеќе. Така стигнал на власт, така се одржал и така ќе тера се додека вие внатре не си чукнете главите и не му тратите клоците.
:D

Не мислев на него, туку општо за македонците, секако имаше исклучоци...

Болдот може да е вистина, може да не е, затоа треба да има судење за него, а дека не треба да се занимава со политика и јас се сложувам...

Не верувам дека Ахмети има таква моќ да креира инциденти без аминот на Груевски, можеби и двајцата се креатори, ако мислиш дека му е гајле на Груевски за тепани македонци се лажеш, уште помалку на Аљи му е грижа...
Но живееме да во полициска држава и истовремено да не се успее да се изнајдат сторителите е тешко вероватно....

Ме буниш сега, викаш ќе бидеме племе за тебе ако гласаме за Ахмети, а истовремено се буниш што државата дозволува партија за секој , кој може да ти го смени мислењето за да ми даваш права, Аљи или некој друг кој правата ги бара со мирни вечни протести??? Кој можеше да го смени уставот мој цивилизиран брат, кој можеше да го зголеми процентот од 1 застапеност во институциите??? Јас со протести би можел да го направам тоа???
Вие не сте Холандија за да го дозволите тоа, ние сме соседи, сме живееле овде повеќе милениуми, имаме заеднички зборови, традициии, верувања, иако твојот татко никогаш не те учил во тоа, ни ти нема да го научиш твојот син...

Не бегај од муабетот со криење позади "ваши права". Нема права тука. Ова е Македонија. Ако ти чини, седи. Ако не, фаќај патот во Албанија или Косово. Таа ваша златна Швајцарија изгледа не е толку златна. Ете и таму ве има огромен број, што не пробате да барате "права"? Или знаете дека ќе ве исфрлат сосе партали преку граница, па овде галамите. Кратко и јасно:
- Македонец со албанско етничко потекло
- зборуваш македонски јазик
- се однесуваш со почит и ја браниш државата од надворешен и внатрешен непријател
- не дигаш бунт или рака/оружје врз истата таа држава, ниту на било кој што живее овде
- не бараш некакви рамки, квоти и протекции за студирање, вработување и слично

Прифаќаш вакви услови? Супер, живеј тука. Не прифаќаш? Магла!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom