Насилства во Македонија

Да ти кажам веќе преку глава ми е , драчевово ми е преплавено со шипци , каде и да одам нив ги гледам , на пазар, во амбуланта, во кам , едино во автобус ги нема толку , некогаш ако се качи некој на југо дрво. Да беа барем некој цивилизиран народ не ми е проблем ама ова ги поминува границите, стално само свиркаат и се закачаат, ко да не виделе женско упм.

Не ми се читаат 24 страни. Дали се’ уште не се најдени сторителите?!?!:facepalm:
Кога студирав во Скопје во градски автобус ми го украдоа паричникот.
Не пријавив, зашто мислев дека нема смисла. Една колешка ми рече дека сум требала да пријавам, зашто ги знаат. Кога таа имала иста случка, пријавила и ги нашле одма и сторителите, и парите и се’ што украле.
И сега не може да ги најдат и да им удрат еден здрав ќотек на насилниците?!

ndj.jpg

Не ми се читаат 24 страни. Дали се’ уште не се најдени сторителите?!?!:facepalm:
Кога студирав во Скопје во градски автобус ми го украдоа паричникот.
Не пријавив, зашто мислев дека нема смисла. Една колешка ми рече дека сум требала да пријавам, зашто ги знаат. Кога таа имала иста случка, пријавила и ги нашле одма и сторителите, и парите и се’ што украле.
И сега не може да ги најдат и да им удрат еден здрав ќотек на насилниците?!

Прегледај го приврзокот 77124
Не дека не можат да ги најдат... не сакаат пред се' :(

Значи ти треба повеќе време, ОК, го разбирам тоа, но ти една работа не знаеш, Аљи и министриве што ги броиш не виделе со око воено поле, тие отсекогаш биле политичари, луѓе од надвор втурнати, сите тие кои навистина војуваа се убиени, знаеме имаше вести демек извезуваат оружје, убиени, затворени (виновни, не виновни), бегале од тука, или па седат дома без работа и денеска бараат за јадење...
НО тебе не ти пречи Аљи, тебе ти пречи нешто друго, омразата кон УЧК тие е маска за фобијата кон албанците, УЧК не ппостои отсекогаш овде, ќе сме живи и здрави се надевам, ќе дискутираме по некое време кога ДУИ ќе се топи....

Колку што тебе те интересира за луѓето што биле во групата на Јохан, толку и мене ме интересира за гомната што немале да јадат леб или ги убивале во комбиња полни со експлозив и оружје на нелегални гранични премини.

Ама супер е што мислиш дека знаеш подобро од мене што мислам и што ми смета.

Жално и трогателно. Нека се стават тие тепачи во ситуација дека еден ден нивниот невин син, ќерка може да го снајде истата ситуација. Заради некои лудаци невини луѓе страдаат.. Да даде господ да ги фатат на сите и да одговараат како луѓе(Животни)....

Жално и трогателно. Нека се стават тие тепачи во ситуација дека еден ден нивниот невин син, ќерка може да го снајде истата ситуација. Заради некои лудаци невини луѓе страдаат.. Да даде господ да ги фатат на сите и да одговараат како луѓе(Животни)....

Aко ги фатат(шо нема шанси) треба одма да се погубат.

Aко ги фатат(шо нема шанси) треба одма да се погубат.

Не би требало да се употреби таква Драконска казна. Многу си суров/а. :) Во секој случај би требало да се превземи соодветна мерка.

Ти објасни пред мене тој со Бранко и два портокали на аватар, ама изгледа не си разбрал.
Пуно, Аљи фати жежок костен во рака кога најмалку требаше, затоа што е природно глупо племе. Во време кога Америка е зафатена и нема да добие помош однадвор, излезе со изјава дека нема да го поддржи Иванов. Сега можеш да бидеш сигурен дека Иванов е прва опција на Грујо за претседател. Зошто? Затоа што Грујо не смее да го избрка Аљи од коалиција, ама ако Аљи сам се избрка со тоа што нема да соработува, Грујо засекогаш ќе се ослободи од него и неговата тајфа, па ќе го земе Тачи и ќе го шутира со тендерите. Со самото заминување на Аљи од коалицијата, на наредните парламентарнопретседателски избори 90% од македонците ќе гласаат за Иванов и за ВМРО. Зошто? Затоа што Аљи е жив потсетник на војната, на злосторствата, на убиствата, на амнестијата. Секое твое офкање и лелекање овде за тоа дека треба да заборавиме, да продолжиме заедно, да се фатиме за рака не држи вода, кога ќе размислиш колку Македонци кои биле некаков фактор во војната се фактор и денес, а колку учки. Аљи, првата учка, е втор кормилар во владата. Командантите се министри и високи функционери. Сите тие ликови ги одржуваат во живот спомените од војната. Сите ликови, со Аљи на чело, се природен лубрикант на машинеријата на Грујо. Ако Аљи сега успее да се самоизбрка од власт, за Иванов ќе гласа и најголемиот патриот и најшугавиот атеобудист.
Таа е причината зошто Аљи крева паника и тропа со палки по главите на македончиња, да го слушне очувот во Сирија, а зошто Грујо не само што не дава амин, туку и најверојатно ликува пред очајот на командантот.
Америка секогаш била зафатена, и 2001 имаше многу работа, не се секирајте, нема да се здосадат да велат дека веќе се уморни со ситуацијава во Македонија....

Како прво, владава не може да опстои без албанска позиција, по некое правило така си оди, веќе проба Груевски со Тачи да коалицира, и даде огромна моќ, тендери, и можност да вработува армија партиски полтрони, но не успеа, некој така не сака, знаеме кој.
Човекот кој не можеше да стапне во САД, неодамна беше таму и се шеташе горе доле...
Груевски не може да го избрка, но и да излезе Аљи сам владата нема да може да опстои...

Кажав претходно дека Аљи многу доцна и се приклучи на ОНА, сите министри се такви... но ќе сме живи, кога ќе се сменат командантиве, тогаш да видиме што ќе викате...

Можеби Аљи е креаторот, но нема мотив, нема добивка од ситуацијава, врвна глупост е да бараш заедички кандидат за председател а да притискаш тепајќи македонски деца, со што се зголемува омразата повеќе, со инцидентиве се отежнува дури повеќе барањето на ДУИ, ова е класично пукање во нога при маратон...
А Груевски не може да каже директно НЕ, туку сега ќе вика уште е рано, батали да се смират малку страстите...

Америка секогаш била зафатена, и 2001 имаше многу работа, не се секирајте, нема да се здосадат да велат дека веќе се уморни со ситуацијава во Македонија....

Лонче едно измешано. :D
2001 имаше војна. Во таа војна посредници, олеснувачи, куродржачи беа гремлинот Солана и неговата Чкембавост, лордот Робертсон. Провери си коe им е потеклото, кој ги назначил и под чија јурисдикција биле. На Америка и беше делумно тргнат товарот, ЕУ превзема. Олеснувачите беа нивни луѓе, инструкторите во голем дел беа нивни луѓе и оружјето беше пренесувано преку нивни држави. Македонија мораше да шверца украинско оружје. Да шверца. Забрането беше легално да се снабдува.
Америка стана фактор број еден тука по војната, а заклучно со "амбасадата" на Кале.
Стопати сум ти кажал дека ако си дудук и ако не си прочитал, не е срамота да прашаш. Наши сме си, или барем ќе бидеме кога ќе ми местиш некоја ваша Факруше, да ја плодам.

Како прво, владава не може да опстои без албанска позиција, по некое правило така си оди, веќе проба Груевски со Тачи да коалицира, и даде огромна моќ, тендери, и можност да вработува армија партиски полтрони, но не успеа, некој така не сака, знаеме кој.
Човекот кој не можеше да стапне во САД, неодамна беше таму и се шеташе горе доле...
Груевски не може да го избрка, но и да излезе Аљи сам владата нема да може да опстои...

У право си, катастрофални последици имаше коалицијата со Тачи. Ден денес не може Грујо да се упраи. Од...колку беа таму, 44 пратеници во 2006, типот освои 63 во 2008, пред да коалицира со Аљи. После тоа или стагнира или има благ пад. Излегување на ДУИ од коалиција му гарантира 63+ пратеници и претседател. За една таква добивка е спремен да помине и преку лешеви на уште 20 деца, како последица на очајот и гневот на вашиот легитимиран терорист, убиец и плачипичка.
Аљи ќе праќа деца да тепаат деца, Грујо ќе си прави бизмис со Тачи забарот.

Можеби Аљи е креаторот, но нема мотив, нема добивка од ситуацијава, врвна глупост е да бараш заедички кандидат за председател а да притискаш тепајќи македонски деца, со што се зголемува омразата повеќе, со инцидентиве се отежнува дури повеќе барањето на ДУИ, ова е класично пукање во нога при маратон...
А Груевски не може да каже директно НЕ, туку сега ќе вика уште е рано, батали да се смират малку страстите...

Ти беа на долго и широко објаснети мотивите и причините. Тепање на деца секогаш палело. Сега ќе треба малку повеќе тепање за пак да запали. Асад стигна и Аљи да го заебе. :D

Не им одговара на Албанците да се пишува за овие работи. Овој овде знае дека кајгана -редарствениците се тригер хепи за затварање на вакви теми, па покушава да ја затвори.

Дај барем не му помагајте!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom