Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пуно, изгледа ти си роден збунет. Згора на се и поим немаш како вашиот Александар ја однесе во неповрат шансата Македонците и Албанците да градат соживот на база на соработката за време на Охридското востание. Ама ако, ти само продолжи да го поддржуваш. И ние сме криви, се е ок. Само не мора толку многу да се трудиш да не убедуваш.
Јас сум тој кој лае за соживот во форумов, не си ти, да се знае...
Таа шанса за соработка вие никогаш не би сакале да ја градите, тоа се гледа денеска, во вашата ароганција и инфериорност...
За жал тоа востание никогаш не го научив во училиште, сигурно ни ти...а Македонија веќе 20 год. е независна
Не верувам дека Ахмети има таква моќ да креира инциденти без аминот на Груевски, можеби и двајцата се креатори, ако мислиш дека му е гајле на Груевски за тепани македонци се лажеш, уште помалку на Аљи му е грижа...
Но живееме да во полициска држава и истовремено да не се успее да се изнајдат сторителите е тешко вероватно....
Многу твои постови, велат, ќе ги ставеле во потпис. Но, објективно, овој ти е најприкладен до сега, за таа работа.Јас сум тој кој лае за соживот во форумов, ...
Не бегај од муабетот со криење позади "ваши права". Нема права тука. Ова е Македонија. Ако ти чини, седи. Ако не, фаќај патот во Албанија или Косово. Таа ваша златна Швајцарија изгледа не е толку златна. Ете и таму ве има огромен број, што не пробате да барате "права"? Или знаете дека ќе ве исфрлат сосе партали преку граница, па овде галамите. Кратко и јасно:
- Македонец со албанско етничко потекло
- зборуваш македонски јазик
- се однесуваш со почит и ја браниш државата од надворешен и внатрешен непријател
- не дигаш бунт или рака/оружје врз истата таа држава, ниту на било кој што живее овде
- не бараш некакви рамки, квоти и протекции за студирање, вработување и слично
Прифаќаш вакви услови? Супер, живеј тука. Не прифаќаш? Магла!
цццц
Па пред мене било кое стфорење да дира тринаес годишно девојче за косу, да малтретира, муда ке му ги искубу сс мои руке, деца да нема, па макар и триста палице изеја у главу!
Никој не ти ја одзема таа привилегија. Јас соживот во кој АРМ и УЧК ќе бидат на иста страна, Ахмети ќе биде сметан за борец за права, Јохан за убиец на деца и слични такви екскурзии надвор од рамките на здравиот разум, не сакам.
И веќе еднаш реков. Јас, а верувам и другите, немаме проблем ние да бидеме виновните затоа што нема соживот. Само не мора вашата понизност и супериорност да ја истакнувате врз недолжни луѓе кои само се возат во автобус. И се ќе биде ОК.
- од ЈСП тематаВо 2ка денес читам на дисплејот порака на македонски "Скојпе - Град без насилство, Заедно против насилството - СВР СКОПЈЕ".
Па се прашав зашто истава порака ја нема на албански ?
Или не учествуваат тие во оваа акција ?![]()
Ајде бе избркај го да те видам.....
Не можеш ни во автобус да се возиш без да ги наполниш гаќите кога ќе ги видиш ќе фаќал некој магла....смешки.
Значи ти треба повеќе време, ОК, го разбирам тоа, но ти една работа не знаеш, Аљи и министриве што ги броиш не виделе со око воено поле, тие отсекогаш биле политичари, луѓе од надвор втурнати, сите тие кои навистина војуваа се убиени, знаеме имаше вести демек извезуваат оружје, убиени, затворени (виновни, не виновни), бегале од тука, или па седат дома без работа и денеска бараат за јадење...
НО тебе не ти пречи Аљи, тебе ти пречи нешто друго, омразата кон УЧК тие е маска за фобијата кон албанците, УЧК не ппостои отсекогаш овде, ќе сме живи и здрави се надевам, ќе дискутираме по некое време кога ДУИ ќе се топи....
цццц
Па пред мене било кое стфорење да дира тринаес годишно девојче за косу, да малтретира, муда ке му ги искубу сс мои руке, деца да нема, па макар и триста палице изеја у главу!
Сосема си во право за се' дури и за тоа во Драчево.. ја имам видено таа слика затоа што живеам тамуДа бе ти ко божем не си бил сведок како некој албанец свирка, довкува по женско ,па да ни си напраил нешто , претпоставувам не. Гледам јас секој ден колку на нашиве мажи им е гајле што племето само свирка , довикува , се закача, во автобуси те допира по коса, па никој ништо не напраил да те одбрани. Штом низ македонски населби како Драчево се осмелуваат тоа да го праат кога поминуваат за да одат во Студеничани , што очекуваш за други места кои што се албански.