Ја колку шо знам немаме напраено тука листа за најдобри шиноби. Би било интересно. Секој според него да си каже мислења, сум гледал на ногу странски форуми има безброј топ5 или топ10 листи.
Ај вака за мене ќе си кажам.
Јас би ја ставил и интелегенцијата во игра, не само разорната моќ на дивјаци какви што постојат во Наруто.
Во тие топ 10 би ми влегол, дефинитивно, Мадара. Сеа знае зошто, легендарен шиноби заедно со другар му Хаши. Е сеа други. Ја секогаш се мислам дали стварно е можно Кабуто да е попаметен и полукав од Орочимару.. Напраи поголема збрка од него и некако поголемо влијание остави во историјата. Ја би го ставил него у таа топ10 листа. Тука би го ставил и татко му на Наруто, човек кој навистина било јако копеле

Итачи, лејди килер ко брат му, најкул особа со Какаши у цела серија. Оро пробал да се закача со него.. Знаете шо го снашло

Тука би го ставил и Пеин, човек кој парче го напраи цело Коноха. Е ај не го стај у листава. Наруто и Саске не ги ставам пошо се главни ликови и они најјаки се нели.. демек.. Старчево мало, Тушикаге шо беше или како и да се вика титулата, јако маме му негово, сам да истурка метеор??

Обито или Тоби, најјак противник нема шо да зборам.. Какаши ќе го турам у листа обавезно, со Џиарија и бонус Ракикаге и уште двајцата од легендарните санини, Орочимару и Тсунаде. Сигурно испуштив некој, ај убацете ми