Naruto

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Акатски вс 7-8 члена на Учиха.Who wins? Шо мислеш :D

Главниот член во Акацки беше Обито, а истотака да не го заборавиме ИТАЧИ кои што потекнуваат од УЧИХА...така да..

А, и не зборевме за криминални организации туку за клан. ;)

Главниот член во Акацки беше Обито, а истотака да не го заборавиме ИТАЧИ кои што потекнуваат од УЧИХА...така да..

А, и не зборевме за криминални организации туку за клан. ;)

абе онака те питам, не дека се клан :D
нагато сам ќе ги онади :D

абе онака те питам, не дека се клан :D
нагато сам ќе ги онади :D

Па тука негде се ако речиме дека се тепа со Саске.... со Обито не верувам, затоа што токму Нагато примаше наредби од Обито. ;)

Па тука негде се ако речиме дека се тепа со Саске.... со Обито не верувам, затоа што токму Нагато примаше наредби од Обито. ;)

Обито да не го рачунаме од учиха сеа, он е соло

Обито да не го рачунаме од учиха сеа, он е соло

Е со кого бе Андреј, кој е друг Учиха шо го знаеме, освен Обито?
-Шисуи, таткото на Итачи и Саске??? Па од Шисуи ни една борба салам неам видено, па ниту од Изум(на) (Брат му на Мадара).... :confused:

А иначе сТрамота е да го токмам Мадара со Нагато.. :D

Е со кого бе Андреј, кој е друг Учиха шо го знаеме, освен Обито?
-Шисуи, таткото на Итачи и Саске??? Па од Шисуи ни една борба салам неам видено, па ниту од Изум(на) (Брат му на Мадара).... :confused:

А иначе сТрамота е да го токмам Мадара со Нагато.. :D

е тука те чекав :D
Немаме видено многу учихи на дело а прогласени се за најјак клан. Рекла казала?

е тука те чекав :D
Немаме видено многу учихи на дело а прогласени се за најјак клан. Рекла казала?

:)

Ај сеа одново! :P
Најјаката организација е Акацки, нивен водач се сметаше Обито којисто така е од кланот Учиха. Во организацијата Акацки истотака беше и Итачи којшто остави длабок белег низ цела серија, за мене еден од најјаките личности во серијата.

Потоа, го имаме Саске кој истотака е прилично јак, имаше јаки борби од негова страна, во топ 5 беше (барем) додека беше во школото.

А истотака сеуште е жив (зомби :P ) легендарниот водач на кланот Учиха, МАДАРА!

Мислам дека се доволно овие личности... како што го величат Минато за тоа што го затворил само Џубито... во споредба со овие другиве не е ништо. :)

Чек чек чек од кога тоа учиха прогласен за најјак клан кога најак е Сенџу на Хаширама ?

Али најголем флоп за мене е тоа што сенџу ги немаше во мангата освен Цунаде абе ни збор немаше кажано за нив кај кур е овој клан бе ?

Иначе си ''навивам'' за Шикамару да биде хокаге уште од денот кога ја почнав мангава, најбољи е дечкото офкорс полсе Џираја !! :D

Чек чек чек од кога тоа учиха прогласен за најјак клан кога најак е Сенџу на Хаширама ?

Али најголем флоп за мене е тоа што сенџу ги немаше во мангата освен Цунаде абе ни збор немаше кажано за нив кај кур е овој клан бе ?

Иначе си ''навивам'' за Шикамару да биде хокаге уште од денот кога ја почнав мангава, најбољи е дечкото офкорс полсе Џираја !! :D

А кој е најјак клан, кој придонесува(ше) во селото?
-Јас лично мое мислење кажав овде на темава, не се базирам на туѓи. Тоа што Хаширама бил фантастичен во минатото ,сеа го докажа и во (Edo Tensei).

Јас навивам за Какаши. :D

:)

Ај сеа одново! :P
Најјаката организација е Акацки, нивен водач се сметаше Обито којисто така е од кланот Учиха. Во организацијата Акацки истотака беше и Итачи којшто остави длабок белег низ цела серија, за мене еден од најјаките личности во серијата.

Потоа, го имаме Саске кој истотака е прилично јак, имаше јаки борби од негова страна, во топ 5 беше (барем) додека беше во школото.

А истотака сеуште е жив (зомби :P ) легендарниот водач на кланот Учиха, МАДАРА!

Мислам дека се доволно овие личности... како што го величат Минато за тоа што го затворил само Џубито... во споредба со овие другиве не е ништо. :)

А Сенџу кланот? Нели Хаши го беше натепал Мадара, додуша имаше некоја финта тука не се сеќавам, демек намерно Мадара изгубил. Тобирама исто, легендарни хокагиња кои ја држеле власта во Коноха. Ако биле Учиха појаки немало ли тие да бидат главни?

А Сенџу кланот? Нели Хаши го беше натепал Мадара, додуша имаше некоја финта тука не се сеќавам, демек намерно Мадара изгубил. Тобирама исто, легендарни хокагиња кои ја држеле власта во Коноха. Ако биле Учиха појаки немало ли тие да бидат главни?

Тоби никогаш не се покажал колку бил јак, познат е по тоа што ја создал техниката Edo Tensei. :)
Тоби опина најмногу, а од скоро сите може да го јаде (според мене).

А за Хаширама ништо лошо не реков, алал да му е.

Тоби никогаш не се покажал колку бил јак, познат е по тоа што ја создал техниката Edo Tensei. :)
Тоби опина најмногу, а од скоро сите може да го јаде (според мене).

А за Хаширама ништо лошо не реков, алал да му е.
Тоби го уби брат му на Мадара кој е МШ корисник и доста солидно се покажува во последниве чаптери плус едо тенсеи. Али пак нема баш покажано многу али бар доволно е ова да го стави на хокаге левел, сигурен сум дека има уште многу да покаже али не верувам мрзана Киши да направи нешто:D
Какаши и Хирузен се прави нинџи другово манга шит :P

Кога сум кај Хирузен њтф е со овој човек кај е? Освен оние буншин шурикени ништо не направи па нели човекот ги знае сите џутсуа во коноха бе дај Киши покажи нешто што знае Хирузен кој го величеше како најјакиот хокаге на почетокот на сериите.

Кога сум кај Хирузен њтф е со овој човек кај е? Освен оние буншин шурикени ништо не направи па нели човекот ги знае сите џутсуа во коноха бе дај Киши покажи нешто што знае Хирузен кој го величеше како најјакиот хокаге на почетокот на сериите.

Тој Хирузен се бореше против Првиот, Вториот хокаге, а воедно и против Орочимару. Но за жал го туркаа години и не го уби неговиот студент. :)
Тоа време Орочимару важеше за многу опасен лик, од кој замисли и Какаши се плашеше! :D

Тој Хирузен се бореше против Првиот, Вториот хокаге, а воедно и против Орочимару. Но за жал го туркаа години и не го уби неговиот студент. :)
Тоа време Орочимару важеше за многу опасен лик, од кој замисли и Какаши се плашеше! :D
Се извинувам на речникот али Орочимару си играше курот тогаш со Хирузен :D
Едо тенсеито на Оро тогаш и не беше нешто нај нај првиот и вториот не покажаа баш нешто. Еве во последниве 20-30 чаптери е прилично покажана силата на Хаши и Тоби што се на сосем друго скалило од досега прикажаното на Хирузен.
Според мене Тсунаде е најслаба па Хирузен. Тобирама и Минато треба да се тука негде исти во сила али би го ставил Тобирама пред Минато и нормално број 1 е шефот Хаши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom