Naruto

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тогаш ќе почекаме да заврши анимето и ќе ги сумираме работите, и ќе дојдиме до тоа дека Наруто е најсилниот шиноби во серијалот. :cautious:

Епа тогаш ќе почекаме да заврши анимето и ќе ги сумираме работите, и ќе дојдиме до тоа дека Наруто е најсилниот шиноби во серијалот. :cautious:
Ама оти идеш со глава у ѕид и ајде таман дискусија развивме :D

Наруто ќе биде најсилен само ако стане џинџурики на џуби т.е како Обито и Рикудо вака никогаш нема да биде посилен од Хаширама.

Шаринган

Реков да збориме со факти не со приказниве.
Сузано: Сасуке> Итачи MAYBE
Аматерасу: Сасуке>Итачи YES
Генџутсу: Сасуке=Итачи NO
Левел и контрола на чакра: Сасуке>Итачи - NO

Ама оти идеш со глава у ѕид и ајде таман дискусија развивме :D

Наруто ќе биде најсилен само ако стане џинџурики на џуби т.е како Обито и Рикудо вака никогаш нема да биде посилен од Хаширама.

Јас сеуште си стојам на тоа дека е еден од најјаките шиноби во Наруто (Итачи). Итачи умре но зад себе остави ИСТОРИЈА којашто ќе се памети.

Ја се слагам со mute ама затоа и реков листата поубаво ќе биде да ја правиме без Наруто и Саске. Како прави фанови :D

Плус едно мислење за Минато. Велите дека неможе против тие со силна одбрана. Демек и Гара ќе може да го тепа. Брзината му е најсилна страна. Значи може да ги нападне, онеспособи па дури и убие без да очекуваат или да го приметат. Или едноставно да го снема кога ќе дојде ред да го убијат. Значи и тие спрема него се инфериорни. Малце е сложено ова, не можеме чисто да ги споредуваме додека не им видиме битка во серијата. :)
--- надополнето: 5 септември 2013 во 20:11 ---
Јас сеуште си стојам на тоа дека е еден од најјаките шиноби во Наруто (Итачи). Итачи умре но зад себе остави ИСТОРИЈА којашто ќе се памети.

Можда еден од најкул и нај типци ама ако гледаме real time, и во најдобрите години на секој посебно, едвај е во топ10. :)

@RockMaster
ЕМШ ти дава подобра контрола на чакрата и не ти штети што не е во случај со МШ. Сузаното на Сасуке е подобро. Следна фаза на Сасуке ќе биде сузаното на Мадара perfect сузано. За Итачи да може да се споредува со сузаното на Сасуке треба да има ЕМШ и неколку верзии погоре да е.
Еве и сликовито:
Sasuke's final Susanoo (Eternal Mangekyō Sharingan Version).
Itachi's final Susanoo.

Генџутсу се исто бидејќи не верувам некој некого да победи само со генџутсу.

Збориме за power level не за кој колку направил.

Andrew Како сакате сеедно али така уште по крш ќе биде бар мое мислење. Ја би да останат Наруто и Сасуке на листата и тоа еден позади друг.

mute
Добро, со моменталнава состојба до кај што е мангава...

1. Obito
2. Naruto
3.Hashirama = Madara
5. Sasuke
Се осеќам како жена мајке ми... не зборови, дела !! ова де факти :LOL:
Зошто Наруто пред Хаши и Мадара ? За Мадара дискутабилно е, нормално зборам за Мадара кога се бореше со Хаши, а не едо тенсеи.

Се осеќам како жена мајке ми... не зборови, дела !! ова де факти :LOL:
Зошто Наруто пред Хаши и Мадара ? За Мадара дискутабилно е, нормално зборам за Мадара кога се бореше со Хаши, а не едо тенсеи.

Ме мрзи да ги пишувам сите брад, не глеаш дека Обито сеа го достигна нивото да се борат 3ца против него, барм во мангата?! И тоа едната рака ја изгуби Минато, еееееј минато 3тиот хокаге! Исто и оној идиотон Тобирама се меша тука нешо, ама повеќе зборува отколку да прави нешто, а исто така тука семоќниот Наруто којшто со секоја измината битка се појак и појак станува, а исто така го има најјакото џинчурики и тоа замисли половично!

Но, сепак сеуште послаб од Обито, барем уште неколку чаптери. ;)

Хаширама и Мадара, не знам кој би го ставил подобар зато шо нијанси се во прашање, ама сепак бирекол Хаширама.

Саске го ставам како последен во топ 5, затоа што е далеку од Наруто и самиот го сфати тоа особено во последниов чаптер и пак е несигурен во себе си, а истовремено е послаб и од обито и од горе наведените.

!!!

Ме мрзи да ги пишувам сите брад, не глеаш дека Обито сеа го достигна нивото да се борат 3ца против него, барм во мангата?! И тоа едната рака ја изгуби Минато, еееееј минато 3тиот хокаге! Исто и оној идиотон Тобирама се меша тука нешо, ама повеќе зборува отколку да прави нешто, а исто така тука семоќниот Наруто којшто со секоја измината битка се појак и појак станува, а исто така го има најјакото џинчурики и тоа замисли половично!

Но, сепак сеуште послаб од Обито, барем уште неколку чаптери. ;)

Хаширама и Мадара, не знам кој би го ставил подобар зато шо нијанси се во прашање, ама сепак бирекол Хаширама.

Саске го ставам како последен во топ 5, затоа што е далеку од Наруто и самиот го сфати тоа особено во последниов чаптер и пак е несигурен во себе си, а истовремено е послаб и од обито и од горе наведените.

!!!
Излгеда не ме дочитуваш убаво.
Ајде сеге нели без Рикудо и Обито како џинџурики на џууби. Нормално дека е најјак Рикудо но збориме за останативе.
Значи Обито пред да стане џинџурики ! Сегашниот Обито не се важи бидејки е џинџурики на џуби(ten tails) и е на ниво на Рикудо. Може да ги ебе сите од А до ZH.

Не заборавај дека Хаширама го победи Мадара со Курама под негова команда. Така да не верувам баш дека се = .

Наруто е далеку од Хаширама, во предходниот чаптер Хширама прокоментира кога Наруто ја делеше чакрата дека има чакра скоро и колку неговата, лол ? Киши превише го величи Хаши дечкото има и чакра колку на бижу. Не само ради чакрата него и ради сите ОП џутсуоа што ги има.

Пак ќе кажам на листата да се во нивните најдобри години т.е според најдоброто што го покажале во мангата но да не се "зомбиња'' или џинџурики на џуби. Исто да нема збунки не е важно дали е мртов или жив моментално тој лик се суди според неговото најдобро покажано во мангата кога бил жив.

Кај ми го спомна Саске за последниов чаптер...ми идеше бокс на Киши да му удрам. Саске=жена не смее никој да е над неа ! Викам ја емо глуп клан се само Итачи вреди.

mute

Да бе сеа не се важи, пу пу. Тој се разви во најјакиот затоа и Обито е најјак барем засега, се знае деак Наруто кај да е ќе ја добие целосната чакра од џинчурики...

Верувам дека е силен Хаширама, ама секој се преценува така да дури не видам нешто да направил сеа.. ;)
Иначе да, го победил Мадара, но дали ти рече моментално кој се најјаки? :ROFLMAO:
Како тоа појак Хаширама од Мадара, кога сеуште го нема победено?

mute

Да бе сеа не се важи, пу пу. Тој се разви во најјакиот затоа и Обито е најјак барем засега, се знае деак Наруто кај да е ќе ја добие целосната чакра од џинчурики...

Верувам дека е силен Хаширама, ама секој се преценува така да дури не видам нешто да направил сеа.. ;)
Иначе да, го победил Мадара, но дали ти рече моментално кој се најјаки? :ROFLMAO:
Како тоа појак Хаширама од Мадара, кога сеуште го нема победено?
Бот ме дупиш ти мене или ? :D
Уште од старт реков за Обито што се буниш сега ? Наруто и да го добие другиот дел од Курама нема да е појак од Обито. Обито има цели 7 бижу во него плус дел од 8 и 9 tails.
Нема шанса Наруто да го победи Обито 1 vs 1.
Ја како што знам дискутиравме за Итачи и Сасуке дека Сасуке е моментално појак од брат му, а не кој се најјаки во моментов.

Како го нема победено кога на 2 пати го има тепано. Плус последната борба Мадара со Курама беше, без Курама Хаши ќе го силува во секое време.
П.С
014_04_03_2013_11_54_07.png

Ја мислев дека се збори за најсилните години на секој шиноби посебно. Зар не?

mute

Ова не сум го знаел дека 2 пати го победил...

Ајде така нека е по твое нека е за останатиот дел. :P

Ја мислев дека се збори за најсилните години на секој шиноби посебно. Зар не?
Точно така у пм веќе ! :ROFLMAO:
mute

Ова не сум го знаел дека 2 пати го победил...

Ајде така нека е по твое нека е за останатиот дел. :P
Па нели кога уште не беше оформена Коноха и после кога се бираше хокаге. На двапати го јадеше емо педерот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom