Написи, размислувања и разбиени теории од dedanoe

• Креатор на темата Креатор на темата dedanoe
  • Време на започнување Време на започнување
tezata koja vo poslednive postovi od ovoj topic ja zachnaf protiv newton's differential kinetics e deka celata kinetika se svedue na:

ako N e bilo koe i t e vreme togash:
1) ako p e N t togash p e impuls za N;
2) ako V e N / t togahs V e brzina za N;
3) ako a e N / t / t togash a e zabrzuvanje za N itn...

sho opshto zemeno se sveduva na:
N = p / t = V t = a t t = ...
najbitno sho proizlegue od ovaa ravenka e da:
N = f_1(p, t) = f_2(V, t) = f_3(a, t) = ...

poradi sho ravenkata x[m] = f(t) = x_0 + a_0 t + (b_0 t^2)/2! + (c_0 t^3)/3! + ... nemozhe da vazi oti Tyler-ovit diferencialen red e sea sosema poinakov a patem taa ravenka podrazbira da:

1) dx = a_0 dt sho e specialen sluchaj od prethodnoto x = a_0 t koga vo domenot na t od (t, t+dt) a_0 = const ili d(a_0) = 0;

2) d(dx/dt)= b_0 dt e specialen sluchaj na x/t = b_0 t koga vo domenot na t od (t, t+dt) b_0 = const ili d(b_0) = 0;

3) d(d(dx/dt)/dt) = c_0 dt e specialen sluchaj od x/t/t = c_0 t koga vo domenot na t od (t, t+dt) c_0 = const ili d(c_0) = 0 ... itn.

kako posledica, ne e chudo sho za brzinata na svetlinata se dobiva konstanta ami chudo e kako na drugite brzini im se zamizue pred konstantnosta vo domenot na diferent.cia.cia. :toe: you think everything's ok with nowadays physics cause the school didn't offered you a chance to think otherwise. how about the lever? prashajte si ja uchitelkata po fizika zashto ne vi predavaat lostovi vo shkolo? tolku gi znaat?

Гледам ги владееш овие работи но да те прашам дали до сега ти се исплатило ова знаење Деданое?

e tuka e problemot. jas celo vreme rendam lostovi za da si pokriam neked srvajvl a posho i po deset godini se ushte sum vo faza na dokazuvanje moram da survajvuem od mkd socijalka. od 2 Avg 1999ta kako stratuef do sega iam inkasirano samo 1000mkd honorar za publikacija (edna od chetirite) vo emiter a chisto za ilustracija samo internetot me koshta 1000mkd per mont (postam since Feb 2002ra).znajsh kako e da se zivee na mkd socijalka? posleden pat pari dobifme na 23ti Feb (5400mkd) a veke od 24ti Feb sme ostanati bez pari poradi razdolzuenje na dolgovi ta eve veke treta nedela kako opstojuvame (jas i majkami) od zadolzuenje i prosenje.

моит малку фолк: >>>
зашто, реци ми зашто?
зашто, реци ми зашто?
зашто си ме напустила
и самог ме оставилааа?

комерцијален ексцесивен турбо генератор

во врска со: http://dedanoe.googlepages.com/excessive_turbo_generator.html
comercial_etg.jpg

идеата ми е црвениот кабел во вид на тороидална спирала да е локомоторно коло кое со постојан дотур на електрицитет ќе создава растечки обрт блазе на кој во синиот кабел исто во вид на тороидална спирала ќе се индуцира растечки електрицитет. кога синиот кабел ќе се засити ел-ем интеруптерот го прекунува црвеното коло а кога ќе огладне пак го уклучуе. хау абадет, со една обична 55Ah батериа да движам суперсоник конкорд акрос д в'рлд? штета што од социјалкана не ми останват пари ни чорапи да си купам. :vozbud:

imate no(E)v bog vo sosetstvoto::: dedanoeviot A.C.B.

as archived on groups.google.com follow this link!

(AC + CC) x EB = BB

шо имаше физика до четврта ??:vozbud::vozbud: секоја чест ное ...таква интелегенција и познавање сепак постои... сето ова е доказ , не треба некоја равенка ...или лост :kesa::kesa::toe::pos2::pos2:

не се секам шо оцена имав во корчагин (3 или 4) али незаборавното е шо класната Елена Ангеловска ми беше по физика.

кој од вас може да го свати ова микро-макро динамичко левелирање на леверите?
http://dedanoe.googlepages.com/dynamic_levels.jpg
тао е во врска со
http://dedanoe.googlepages.com/lcd.jpg
гет лост мадер Ф.

Киловатчас, колку е тоа погрешно ама на h-EVN ич не му чуе!!

во прилогот имате текст кој образложува зошто енергијата формулирана како производ (не е прецизирано дали векторски или скаларен за да си бираат како им годи) од сила и крак а измерена во KiloWattHour ~ NewtonMeter ~ VoltCoulomb е промашена пресметка и е понуден но(е)в лостов поправилен приод преку големината имбаланс (се мери во метри).

да го тужам сам A.D.h-EVN Македонија во име на нарадот а на моја сметка не ми се исплати оти тој процес ќе се забошоти (уште ако се земе во предвид дека сум ес-це-ха сајко без ронка крадибилитет дотолку поекспресно) па затоа пред да го понудам написов за објавување во ЕМИ.ТЕР (наш ЕТЕ.МИР-оф магазинот) пак на моја сметка, сакам да ве слушнам како би го бранеле таргетот за да составам поефикасно обвинителство.

Attachments

Ако се научните докази на твоја страна,онда нема од шо да се плашиш дека ќе го изгубиш случајот.Види уште еднаш научи се,провери како одат работите и дали сметаш дека тоа што е изнесено од нивна страна е "грабеж",па после со сигурност и аргументи без ронка сомнеж изнеси ги твоите ставови и мислења :smir:

Ееееееееее топ.

И во тужбата барај поради оваа нерегуларност цела Македонија во наредните 5000 години да добива бесплатно електрична енергија. Да се исправи нерегуларноста. :vozbud:

Деданое е сегашниот Никола Тесла :pipi:

Кул, вакво нешто во Македонија никој не пронашол :icon_cool

Помогнете му на чоекот, кој се разбира. Бранете го ЕВН, да подготви подобра одбрана, да осознае аргументи, да се спреми како што треба.

мајке ми, земи во предвид дека во шпицот на зимата (некоја поѕивра зима) само хец матка близу скопје работи со 9 милиони вати моќност (бар колку јас ја паметам информацијава од тв) и ако зимата трае само три месеци (деведесет дена = 2160 часа) добијаш потрошена енергија од 2,160,000,000 ватчасови. корен од тоа е 46,476 и нека тој корен се оптималните сила и крак кои помножени ја прават таа билионска енергија. во тој случај вкупниот имбаланс би бил Sqrt(2 x 46,476^2) = 1.414 x 46,476 = 65,727 мерни единици. на крајот 2,160,000,000 е цели 32,864 пати повеќе од 65,727 а тоа значи дека само таа зима ако само тебе ти побарале да платиш 10,000мкд ти всушност си требал да платиш само 0.3мкд (скопје има близу милион жители (оваа пракса трае од 50 до 100 години наназад (A.D.h-EVN Македонија дистрибира струја и во други земји (има и други дистрибутери налик на нив ширум светот)))).

јас би му се исплукал на титулата Сир на помпезниот Исаак Њутн поради ова оти од неговата механика па навака лостовите беа исфрлени од игра за да сега се вратат како бумеранг и потаманат се и нишо.

Абе ...

тебе што ти тропа некој федер, е твое лично право, не ти се мешам, не сакам да ти кршам филм.

Тоа што комплетно ја утнуваш (btw) скаларната природа на енергијата, е нешто за кое можам да те исшпедитирам како што се вели во името на науката, ама пошо сум добар модератор, ќе си преќутам.

Ама тоа што отвараш нови теми, кога најфино ти дозволивме да пишуваш што сакаш ама во твоја посебна тема, да не се повтори. ОК?

p.s. ватчас, ватминута, киловатчас, мегаватчас, мегаватминута се сосема адекватни единици мерки на потрошена електрична енерија. Имаш електрична моќност изразена во основна единица ват (што е целосно скаларна мада произлегува од две комплексни величини) и време изразено во единица за време нели. Усреднето статистички ти е таман тоа што треба. Така да, не откривај топла вода каде што не треба.

Пис.

3d and beyond 3d trigonometry

bila postavena ravenkata: system{a1 = m11 b1 + m12 b2 and a2 = m21 b1 + m22 b2} se baralo kakva treba da e matricata M koja go rotira vektorot b bez da go promeni po norma t.e. a1^2 + a2^2 ostanuva ramno na b1^2 + b2^2. za taa cel moralo da bide ispolneto:

system{m11^2 + m21^2 = 1 and
m12^2 + m22^2 = 1 and
m11 m12 + m21 m22 = 0}

od poslednata ravenka proizleguva: m11 m12 = - m21 m22 pa ako zamenime m12^2 = 1 - m22^2 and m21^2 = 1 - m11^2 sledi deka:
m11^2 (1 - m22^2) = m22^2 (1 - m11^2) ili m11^2 = m22^2 <=> {sluchaj 1: m11 = m22; sluchaj 2: m11 = -m22} ako ovoj rezultat go vratime vo m11 m12 = - m21 m22 dobivame:

sluchaj 1: m12 = -m21;
sluchaj 2: m12 = +m21;

sluchaj 1: -m12 = Sqrt(1 - m11^2); m21 = Sqrt(1 - m11^2); m22 = m11 poradi shto |M| = m11 m22 - m12 m21 = m11^2 + 1 - m11^2 = 1 and

sluchaj 2: m12 = Sqrt(1 - m11^2); m21 = Sqrt(1 - m11^2); m22 = -m11 poradi shto |M| = m11 m22 - m12 m21 = - m11^2 - 1 + m11^2 = -1;

ako vo sluchaj 1 stavime da e m11 = m22 = cos(alpha) togash -m12 = m21 = Sqrt(1 - m11^2) = sin(alpha) pa proizleguva deka

cos^2(alpha) + sin^2(alpha) = 1.

=============================================

e sega me interesira kakvi se zakonitostite na 3d and beyond 3d trigonometrijata. znaam deka vo system{a1 = m11 b1 + m12 b2 + m13 b3 and a2 = m21 b1 + m22 b2 + m23 b3 and a3 = m31 b1 + m32 b2 + m33 b3} analogno na 2d sluchajot mora da e

system{m11^2 + m21^2 + m31^2 = 1 and
m12^2 + m22^2 + m32^2 = 1 and
m13^2 + m23^2 + m33^2 = 1 and
m11 m12 + m21 m22 + m31 m32 = 0 and
m12 m13 + m22 m23 + m32 m33 = 0 and
m13 m11 + m23 m21 + m33 m31 = 0}

toa e system od shest kvadratni ravenki so shest nepoznati (recimo m11, m22 and m33 gi zadavam random). znae li nekoj da ponudi method za reshavanje na systemov? ili moze znaete kako toa da se reshi za opsht sluchaj na NxN matrica t.e N-dimensional trigonometrija. jas neznam, znam deka pokraj sin and cos ke se pojavat novi trigonometriski funkcii koi dosega nikoj ne gi formuliral. samo napred!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom