Највисока вредност во животот

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување

Која е највисоката вредност во животот?

• Богатство

Гласови: 2 0,7%
  • Среќа

Гласови: 70 25,7%
  • Успех

Гласови: 13 4,8%
  • Мудрост

Гласови: 35 12,9%
  • Спокој

Гласови: 33 12,1%
  • Љубов

Гласови: 56 20,6%
  • Моќ

Гласови: 6 2,2%
  • Слобода

Гласови: 33 12,1%
  • Слава

Гласови: 6 2,2%
  • Пријателство

Гласови: 18 6,6%

• Вкупно гласачи
    272
Да не бевме алчни створења по природа, може и ќе успеев да издвојам една од наведените опции. Ама факт е дека ретко кој сега има еден и единствен идеал кон кој се стреми.
Сите сакаме да љубиме и да не љубат, да бидеме среќни и воопшто да не следи среќа, да имаме душевен мир, пријатели и моќ.

Многу од овие вредности одат во пар или пакет.

Токму така.
Но кога не би имале толку многу избор или кога навистина би морале да одлучиме што е најважно, добиваме идеал.
Точно е дека сите овие вредности одат заедно, дека без некоја од нив не би биле комплетни, но секогаш една ќе има предност.

Највисока вредност за мене е следење на Исусовиот совет
"Нема поголема Љубов од оваа, а тоа е да го положиш животот за своите пријатели"

Ako би бирал само една тоа е пријателство...

Дефинитивно пријателство... Гајле ми е ако имам слобода ако немам пријатели ... Со нив ќе имам и љубов и среќа и спокој , зш ќе знам дека некој мисли и ме сака . И еве ќе искористам прилика да им кажам на моите најсакани цури, секогаш ќе имате посебно место кај мене во срцето и што и да ви треба у било кое време тука сум за вас !!!!!!!!!!!!!

Дефинитивно ЉУБОВТА-без неа некако и не постоиме(изгубени сме).

Кога човек има спокој напоредно има и љубов, срека и се друго

Недостасува опција здравје, а среќата не треба да стои во анкетата бидејќи сите наведени компоненти се стремат кон неа.

Од наведениве, најважна вредност има спокојството зашто ако го немаш душевниот мир, се` друго ти е џабе.

Jas mislam dur ne vidime svoi vnuchina kako trcaat naokolu nema da znaeme koja e najvisokata vrednost vo zivotot :wink: Isto ko sea na 20 godini da mi kaze nekoj deka videl se vo zivotot. :)

A shto ke ti e sloboda, ako nemash zivot.

Kaj e zivotot tuka, bez zivot, nema shansa za selekcija, za zelbi, za volja.

ZIVOTOT.

Веќе мешаме категории. Според ова твоево, може да се продолжи со - Што ќе ти е живот, ако немаш разум и свест.

Јас гласав за мудрост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom