Најуслужлив/најнеуслужлив персонал?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Би било добро да пишувате места каде што сте биле повеќе од еднаш, да не биде само "ми се погоди вака или онака".

За мене најконстантно добра услуга има во Џино, пред се зашто се истите келнери, зимаат солидни плати и се задоволни од работата, па тоа задоволство го пренесуваат и врз тебе.

За најлошо не коментирам, бидејќи ако еднаш ме услужиле лошо, гледам тоа место да го избегнувам по секоја цена. Би кажал еве во кафичот Конак, закажував за дипломска да частам таму, преку врски и тоа, а ме преебаа максимално и се правеа дека не ме знаат. Затоа сега кога и на нив им треба помош во одреден дел од работењето, добиваат иста услуга.
Кој така гадно те заебал Мац, да ургираме таму...? :cautious:( hope it wasnt me...?)

Македонија Пат, ова денешниов напис само како пример.

Обновено: Застој на патниот правец Кичево - Охрид!
icon_at_textsize.gif
kola_zima2.jpg
Голем број возила и патнички автобуси се заглавени во кичевско поради интензивните врнежи од снег и непроодните патишта. Патници кои попладнево тргнале од Скопје, раскажуваат дека повеќе од еден час возилата на магистралата кон Охрид стојат во место и дека е создадена голема колона. Тие велат дека патиштата не се расчистени, поради што сообраќајот е речиси во застој.

АМСМ попладнево информираше дека поради врнежите од снег забрана за движење на тешки товарни возила е воведена на патните правци Гостивар - Дебар - Струга, Гостивар - Стража - Кичево.

Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци низ државата се одвива во зимски услови и по влажни коловози, особено во западниот и југозападниот дел од државата, каде се бележат врнежи од снег со среден интензитет. Поради ниските температури на повисоките и осојничави места можна е појава на голомразица. Голема внимателност се препорачува на патните правци Дебар - Струга, Маврово - Дебар, Катланово - Велес и Демир Капија - Удово каде има почеста појава на одрони кои може да го попречат движењето на возачите. Повнимателно управување со возилата е потребно и на магистралниот пат М-1 делница Катланово - Велес, каде се одвиваат работи за реконструкција на патот за што има поставено соодветна сообраќајна сигнализација

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини нема подолготрајни задржувања за влез и за излез од државата.

OhridNews

2

08.12.2012 17:37

Прочитана е : 393 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.
Пред 10 месеци имаше блокада на Ѓавато, НИШТО не беше расчистено.Исто и другите правци.Пред 2 години од Ресен до Охрид не беше чистено, а од Буково до Охрид воопшто и тешко се поминуваше и имаше 2 камиони, еден наведнат кон карпите (со десните тркала на земја, со левите во воздух) и едниот излизган на грдата кривина кај Буково.Ни рекоа да не сме оделе, освен ако не е на сопствен ризик, не биле надлежни ако нешто лошо ни се случело.Возилото им било дефект среде снег од 40 цм...изгледа секогаш им се во дефект возилата :tapp:

Најлоши услуги ... во Скопје "Кај Злате" и " Аркадија" сендвичарата (ако постои уште) ...

МВР за возачки дозволи во Охрид ... заради нивна грешка двапати морав да плаќам за иста дозвола ... и после 3 месеци сеуште не е готова возната книшка ...

Два Златника - УЖАС, еднш бев и никад више, а и сите што ги знам истото го викаат...
Златно Буренце - топ :D далеку подобра услуга за разлика од 2 златника, иако се работи за биртиичка :)

Најуслужлив во Истанбул, буквално на секое местенце расположени насмеани продавачи, секогаш позитивни, и знаат да сврзат муабет иако првпат пазариш таму. Сендвичариве низ мое маало, пошто често си купувам таму, Вип (во К.Вода) си има доста услужлив персонал. И вчера ме изненадија во продавничката Yo good! каде продаваат слатки,имаше доста љубезен персонал.
Најнеуслужлив во Ања и Палма (Рамстор) има една намќореста, ради која само два пати иам стапнато таму. И веќе не идам.

Телеком информации 188.Шо ќе ти е тој и тој број, недела е и нема шанси да ти се јават!:tapp:А и не морате да спиете на телефон.Па то треба да се убие со токмак!
ЕВН и ЕВН контакт центар.Нејќам цела зима на секој 3-4 сати да имаме прекини од 40-50 минути.
Нејќам во снимена гласовна порака да слушам набројувања во кои места немало струја (скоро цела Македонија ја набројуваа)!Сакам да слушнам информација кога отприлика ќе реагирате.Срање менаџмент.

Ања, тој типот е закон, фрла тоа тањирите кај стигне, мрчи цело време и го мрзи да каже кои три вида на чај ги има.

Na site mesta sekogas zavisi od situacijata, malku e tesko da se kaze so sigurnost deka vo taa kompanija, kafule, restoran se vakvi ili onakvi, no sekoj so sopstvenoto iskustvo. No, mnogu poveke me nervira koga vo celost ne mozes da najdes nekoj za da dojdes do informacija, pa mora da cekas, da se vrtis da baras vraboten. I sekako ubedluvo najstrasen moment za mene e sledniov: najcesto postari nasi sogragjani stojat vo red na salter ili na kasa, cekaat, doagaat na red neli, uplatuvaat smetki i SEKOGAS se iznenadeni od sumata sto im se kazuva od taa strana i prasuvaat kolku, kolku, kolku??? A sigurna sum deka doma najmalku po 5 pati ja presmetuvaat cenata, uzaaaas! Ili koga uplatuvaat so kartica, pa im treba vreme da se setat na kodovi, sifri, lozinki i sl. Strasnooo!

Месарот што работи во Тедикото во Чаир ( Кај стадионот на Слога ). Најуслужлив човек што сум го сретнал, абе човекот е легенда, и муабет ќе направиш со него, и ќе ти помогне во изборот на купување. Многу пријатен човек...Респект :cuc:

Месарот што работи во Тедикото во Чаир ( Кај стадионот на Слога ). Најуслужлив човек што сум го сретнал, абе човекот е легенда, и муабет ќе направиш со него, и ќе ти помогне во изборот на купување. Многу пријатен човек...Респект :cuc:
ти ова навистина го мислиш или? во наводници?

Тренд во Сити ..... многу се СПОРИ ....... по 30мин седам. пред да ме услужат ...

Секако, ние за чај и кафе чекавме 30-тина минути...и како капак на се, ми донесоа и погрешен чај(n)(n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom