Најтажна сцена (Темата содржи спојлери)

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
можам да кажам дека Раде Шербеџија во пред дождот (Ќе врне) е сцена на која секој македонец би се наежил доека во позадна ја слишаш како оди Вања Лазарова и Анастасија-Со маки сум се родила :(

Титаник: кога бродот се превртува и кога луге летаа надоле и се разбира кејт е на вратата, а лео во вода се држат за раце..моментот кога кејт се буд и гледа дека лео е замрзнат..*плач*

како копиљ бев повеќе емотивен за разлика од сега...
знам симба кога умира ми беше многу језиво и ми дојде да плачам, а ми потекоа солзи (ова ќе ви звучи смешно) кога го убија ранду (од касандра тоа серијата):kesa:

а дефинитивно најтажна сцена ми е во еквилибриум филмот кога ги убиваат кучињата:placko:(не плачев на ова, ама многу сакам кучиња и затоа)

Зелена миља, на самиот почеток кога Том Хенкс како старец ќе ја види сцената од филмот што го гледаа со Џон Кофи заедно и ќе се сети на него.

Последниот Мохиканец, Магуа го убива Ункас пред очите на татко му, тој паѓа во провалија а Алис, девојката на Ункас се фрла по него.

И ова ми разбуди некои емоции-

****!!!OBNOXIOUS SPOILERS!!!****

Еве ја:

Girl, Interrupted, една од последните сцени
http://youtube.com/watch?v=HzcUDsGt39o&feature=related

А кога ќе и каже: You're gonna get out of here, and you're gonna go and see me... нерви кинење!:nesum:

Такоџе и сцената кога ќе се искараат и вресокот на Лиса. Крај на програмата.

Во КУМ3 кога ја убиват керка му на Мајкл

У Кралот лав, кога умира кралот лав. :( Муфаса ор самтинг.

Во филмот Професионалец кога на крајот Жан Рено ќе и вети на Натали Портман дека ќе ги убие сите, и ќе извлечи жива глава.Нема да го исполни ветувањето.

A Walk to Remember - Кога ќе умре девојката Mandy Moore...

Уф колку само имам плачено на тој филм:nesum:
Исто и на последните сцени од GIA со Angelina Jolie, од Есен во Њу Јорк, Моја девојка последните сцени и посебно кога ја чита песната пред учениците...уф многу се:tapp:
П.С. Го заборавив и Brokedown Palace, ме измачи психички филмот, го обожавам

Незнам која е најтажна, сум гледал многу тажни сцени. Во моментов ми текна на еден тажен филм,
b.gif
Sibirskiy tsiryulnik (1998), но не можев да ја најдам на YouTube најтажната сцена кога Андреј од љубомора ќе си предизвика трагична судбина: доживотен прогон на Сибир. Но најдов една друга сцена од истиот филм, испраќањето од неговите пријатели:

Легендарен филм на Nikita Mikhalkov, кој заслужува да се погледне.

Во Титаник смртта на Леонардо.
Во Зелената Милја самиот крај на филмот кога црнецот ќе биде убиен на електричен стол.
Во троја смртта на Хектор и на Ахил..:nesum:

TITANIK: смртта на Jack(Leonardo di Caprio) целиот смрзнат тоне полека но сигурно...
Troy:Смртта на Archiles(Bread Pitt)...
Saving Private Rayan:кога на крај умира капетан John Miler(tom hanks)...
Godfadher part III:Коа Плаче Michael(Al Pacino)на скалите откако ќе му ја убијат ќерката...
Scarface:Tony(Al Pacino)го убива најдобриот другар и партнер Мanny(Steven Bauer )..
има уште многу ама друг пат

во тристан и изолда крајот е многу тажен кога и умира на раце ццццц

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom