Најстресна професија

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
e ne .samo kolku ne e stresno. :pipi: najubav period od zivotot-student.
pa koa si student ne treba da rabotis, togas ucis!. jas bi rekla koga ke diplomiras i ne mozes da najdes rabota e najstresniot period.
Кога е тато носи мама меси и не треба да работиш точно,ти останува само да учиш и ништо повеќе...
se sekavam na eden profesor od fax sto ni zborese, dobil diplomata i sto??? dzabe i ucenje i se koa tolku vreme ne mozel rabota da najde.
И сега гарант му е многу стресно,дури фрустрации лечи на студенти...приказни за мали деца.

Нај стресна работа според мене е онаа од која зависи човечки живот,каде треба да се реагира брзо и трезвено,хирург,пожарникар,пилот,контролор на летови...има доста,секоја работа си носи свои стресови.

sekoja profesija ima stresni momenti, a stresni momenti se dozivuvaat samo togas koga ke se javi problem, primer Hirurg-praktika mu e operacija na srce i moze da izvede i po nekolku operacii vo zavisnost od slozenosta no sepak toa mu profesija, ili broker-trguva so hartii od vrednost se si ide vo najnormalen red -praksa navika kako sakate kazete, no se JAVUVA problem- kaj hirurgot - na pacientot mu paga krvniot pritisok i vednas se javuva STRES, kaj brokerot skoka ili paga akcijata STRES. muabetot mi e sekoja profesija e stresna koga ke se javi problem i sekoj problem koj sto ke mu se javi kaj doti4noto lice toa smeta deka e najgolem i toa mu predizvikuva stres

Без одговори дека секоја професија е своја тежина ... давајте поконкретни мислења, според вас се разбира, за да извадиме некој просек ако е можно.:pipi:
Не верувам дека е можно:)
Секоја професија е стресна, а со споредувањето се дава само субјективна оцена. Да застанеш и да зборуваш со професор (само пример), тој нема да рече дека твојата (или на другите) професија е постресна.

Од наставници /професори што ми предавале жив човек не остана.А ние мислевме дека нам ни е стресно.
Јака им душа денес на учителите , оти ние уште и мирни бевме.

Не треба да се бара просек,некој го направил тоа за нас и на оние професии кои ги оценил како високо ризични им доделил бенифициран стаж.Рудари,пожарникари,војници,полицајци...
На кого му е потешко,на хирург со армија сестри околу него и со пуни џебови или на рудар некој закопан километар под земја а работи за џабе?
Се согласувам со тоа дека секоја мака има своја тежина ама до сега немам слушнато на пример,некој пациент да рипне и да го испука хирургот,опасност со која секој полицаец се соочува кога е на работа.
Затоа е доделен бенифициран работен стаж за одредени работни места.

Spored mene, najstresna profesija e kontrolor na (avionski) letovi. Verojatno nema potreba da objasnuvam?

Potoa sledat: IT/kompjuteri i vojnici/policija/pozharnikari.

Potoa se ostanato.

No najiscpruvachka profesija e da si simultan preveduvach.

Многу погоре спомнаа, па и јас ќе спомнам, ќе се согласам дека секоја работа си има своја тешкотија и создава стрес, ама кога сега зборуваме за конкретно, мислам дека и сето тоа зависи и од личноста, колку се замара и колку навлегува во суштината на својата работа, би можел да ги одвојам новинарите, хирурзите, поражникарите, пилотите, сите се спомнати погоре, а за да додадам уште нешто моментално не ми текнува.
Поздрав

Ne samo hirurg voopsto doktor, od nego zavisi coveckiot zivot!

Секоја професија е стресна.Меѓутоа секоја работа која е државна неможам да речам дека е стресна..си одиш на работа ти доаѓа плата итн.Додека тие шо работат приватно од газдите до вработените се изложени на секакви ризици и стресови.

Sekoja profesija nosi doza na kontroliran stres.
Site lugje ne se isti,taka da vazno e da si najdes profesija koja sto ke ti nosi stres koj sto mozes da go izdrzis.

Spored mene...najmnogu stres nosat:
-menager(pogotovo ako prodavas rasipliva ili podlozna na cenovni padovi stoka)
-broker (ama ne na makedonska berza :) )
-profesionalen vozac (ama barem u Sofija ko za primer,od bliskite gradovi)
:vozbud::vozbud::vozbud:

Секоја професија има доза на стрес,ама не може да се споредува еден професор со еден рудар.Секако дека на рударот му е постресно работното место кога е во постојана опасност неговиот живот.

Абе ако ја прашате баба му на другар ми она би рекла дека шофер е многу стресна професија. Она трга од светот околу неа, па ќе ви каже дека стално кога комшијата Мите(шофер по професија)е на пат, непознати мажи искашаат од кај него во ниедно време, а не му се вика братучедите бе, нив ги знам.

Па сеа вие видете колку е тоа стресно.

Абе ако ја прашате баба му на другар ми она би рекла дека шофер е многу стресна професија. Она трга од светот околу неа, па ќе ви каже дека стално кога комшијата Мите(шофер по професија)е на пат, непознати мажи искашаат од кај него во ниедно време, а не му се вика братучедите бе, нив ги знам.

Па сеа вие видете колку е тоа стресно.

Хахахахахахахаа...
Браво за муабетов,ме изнасмеа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom