Најсекси храна

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Вино, школи, шлаг, згодна цурица.

Скара, џигерче, кромид и некоја на која не и пречи мирисот на тазе иссецкан кромд со зејтинче и оцет, луто пиперче со лукче и оцетче.

Хашлама, на планина, диња со сирење...

Има многу.

Најсекси, онаа која се консумира покрај оганче, на sheepskin rug, со згодна девојка.

pearl напиша:
Acid, покана отворена и до тебе да те носам на sushi :wink: Овде е традиција сите гости или новодојденци да ги носиме прво во јапонски ресторан. Храната од почеток е малку специфична на вкус и треба 3-4 пати да ја пробаш додека да се навикнеш. Отпосле уживањето е големо, само треба да се даде шанса :wink:
Бисерке, барем да знаев кај идам на гости. Ајде кажувај - можеби ќе наминам! :wink:

Excuse me, I believe the lady offered me an invitation first. :wink: :pos:

Pocituvana Pearl:

Interesen predlog. No jas imam kontra-predlog. Sto bi rekla da dojdes vo Tokio eden vikend za da bides clen na 4clenata komisija sto kje go ocenuva finaleto vo "Borbata na (kulinarskite) Titani"?! Posle toa iskustvo nema da imas sila za nesto drugo od vozbuda i ubavina. :wink:

Moite omileni "volsebnici" se Hirojuki Sakai i Masaharu Morimoto. Koga ovie dvajca se natprevaruvaat na "tema" soopstena togas vo momentot (na primer kavijar) -- se uzviva samo i ja da posmatras nivnata brzina, sanodlivost, umetnost i na kraj vkus.

Ne znam dali si gledala nekogas "Ryori no Tetsujin" na TV (Fuji International TV), no stanuva se pointeresno i poprimamlivo da se uziva vo specijalitetite na Master Chefs - vidi:

http://www.ironfans.net/episodes/specials/ftvironchef/

Kazi sto mislis za predlogot, pa da planirame ponatamu... :D

Garfield напиша:
Вино, школи, шлаг, згодна цурица.

Скара, џигерче, кромид и некоја на која не и пречи мирисот на тазе иссецкан кромд со зејтинче и оцет, луто пиперче со лукче и оцетче.

Хашлама, на планина, диња со сирење...

Има многу.

Најсекси, онаа која се консумира покрај оганче, на sheepskin rug, со згодна девојка.

На сево ова би додала само грозје:)) мммммм...

Pa togas nemas dilema - odi vo Argentina! :wink: Bidejkji sega tamu e ladno, jas bi otishol na skijanje vo Bariloche - 1300 km oddaleceno od Buenos Aires. Ima mnogu ubavo ezero Lago Nahuel Huapi -dosta romanticno. :D Najvazno, vo Barloche ima mnogu prodavnici za cokolado :!:

Meni:

Za pocetok - MORSILLA ("kravav kolbas"). :shock: :pos: Ova go ima i vo Spanija, no vo Argentina se razlikuva. Za mnogumina ova mozebi nema da e seksi, no e vkusno.

glavno jadenje: BEFE DE CHRORIZO t.e. teleski stek bez koska :!: Edno nesto sto nema vo Makedonija e vistinski stek; vo Argentina e fantazija. Inaku Argentina ima najvkusno meso na svetot, se topi vo ustata. Preporacuvam "barbecued" tnr. "a la brasca".

vino: MENDOZA MALBEC (crveno)

desert: ALFAJORES (kolachi) so sos DULSE DE LECHE (kondenzirano mleko so karamel) i so chokolado. Bidejkji ima mnogu italijanski raboti vo argentinskata kujna, probaj i argentinski t.e. italijanski sladoled.

Komentari?

Леле, јас мислам дека треба темава да се префрли во Љубов и Секс ... 8)

Се шалев нормално, ама ми го свативте комплиментот нели? :pos: :wink:

Divine: pa ti taka kazi deka si pomalku ljubomorna, kje te vikneme i tebe vo Tokio! :D

Menito denes:

-- aperitiv: Negotinska zholta, kisela voda so nekolku kapki limon

- "Tamari" soleni bademi.

--- predjadenje: mali lepcinja namachkani so pesto od zeleni maslinki, vrz pestoto parmezan, a odgore pokrieni so pushen losos. Mallku majonez so limon na vrvot i 2-3 kornishoni vo majonezot.

--- glavno jadenje: losos na skara so prilog od varen asparagus, pire od kompiri so luk i dodatok od vareni morkovi. Sos/majonez od susam.

- pijalok: belo vino Pinot Grigio/Gris (Roberto Zeni - Vigneti delle Dolomiti)

--- desert: Panna Cotta (cokoladna) - poglednete:
http://www.newyorkmetro.com/images/bestofny/04/food/davidburkedonatellas_175.jpg

- digestiv: Grand Marnier

Храната и сексот се во тесна врска, оние кои веруваат во тоа велат дека всушност се работи за двете различни страни на паричка (монета).

Како архе-тип за потврда на оваа теза се зема и библискиот настан на Адам и Ева.

Позната чилеанска писателка Изабел Аљенде ќе изјави: „Доколку готвачите се дел од вашата библиотека, тогаш и еротските книги треба да бидат.“

На далеку прочуениот љубовник Казанова, срцекршачот од Венеција не ги заведувал жените со ништо друго туку со мноштвото вкусни јадења познати на гастроноимијата.

Приказната за настанување на тогата води потекло од времето на Калигула, кој по големите гозби, веднаш преминувал на оргии, а „префрлениот чаршав“ му овозможувал лесно да си ги задоволи тие потреби.

Луѓето кои бараат еротска врска помеѓу храната и чинот на сексот, зборуваат и за обликот на плодовите што природата ги дала. Аспарагусот и авокадото.

Тие од луѓето бараат да се сконцентрираат на обликот и формата и да ја искористат својата мечта. Секој би забележал дека многу плодови асоцираат на женски полов орган.

За Астеците зборот „авокадо“ значи и („дрво со тестиси“).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom