Најсекси храна

  • Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
SeaGull напиша:
На далеку прочуениот љубовник Казанова, срцекршачот од Венеција не ги заведувал жените со ништо друго туку со мноштвото вкусни јадења познати на гастроноимијата.


најчесто чоколадо или топло чоколадо ние што пиеме. :D
 
Golem sad so ovoshna salata :)
Znaci sekakov vid na ovoshje :)
Moze tuka da doe i topeno cokolado u kombinacija.... :pos: :pos:
 
Мх мх мх, уште ако имаш малку фантазија - баш ќе испадне секс-и-храна!

(топено чоколадо, мммм)
 
Golem sad so ovoshna salata
Znaci sekakov vid na ovoshje
Moze tuka da doe i topeno cokolado u kombinacija...
--------------------------------------------------------------------------

Toa "Makedonska salata" da ne se vikase?


.
 
Misirkov напиша:
:lol:

Kje mora izgleda da se proba bakardan vo koliba :!: :D Ama kade, jas ne znam da go pravam, a kolku sto sum inormiran (odlicen) bakardan ima samo vo Trnica. Znaci itno se bara koliba ili vikendicka vo Trnica ili okolinata.

Pickled ginger e dzindzer vo forma na turshija. Znam zvuci epten...........................................................seksi. :wink:

A dee dee ja nema da objasni za italijanskata. Drug nekoj?

pickled ginger i tursija... me ortu more misirkov. Sea ke i kazam na makedoncite deka u usa ima tursija i to u japanski restoran, samo se prashuvam na koe drvo ke me obesat :))
 
Моментално е актуелен ајварот , љутеницата и малиџаното , по можност да љутат. :) :)
 
-1 kg smrznute hobotnice
-1 kg krumpira Mona Lisa
-1 dcl maslinovog ulja Extra v.
-1 dcl bjelog vina
-1 češnjak
-1 vezica peršina
-1 žlica Vegete
-sol
-papar



Priprema:

Hobotnicu odmrznuti,skinuti višak kože između krakova i narezati na komadiće 2-3cm,
staviti u pac od češnjaka,soli,papra,vegete,peršina i vina-30min.
Krumpir oguliti i narezati na ploškice 1-2mm.
Zagrijati pećnicu na 200 C.
U vatrostalnu posudu naredati red krumpira,red hobotnice i tako redati i završno sa krumpirom zaliti sa maslinovim uljem i pacom.
Staviti u vruću pećnicu poklopljeno i peći 60min.
Poslužuje se vruće uz salatu od radića i bjelo vino.
 
hobotnica od otprilike 2 kg 1 kg kapule 1.5 dcl maslinova ulja 1 konzerva pelate češnjak peršin 2 dcl crnog vina sol papar



Priprema:

očišćenu hobotnicu napola skuhati vrućem maslinovom ulju dodati kapulu narezanu na listiće nedugo zatim usitnjen češnjak pa hobotnicu narezanu na manje komade dinstati sve skupa 15 minuta dodati vode da se prekrije hobotnica pelate rajčica te papar i sol prema potrebi jer hobotnica pusti sol sama kuhati oko pola sata pred kraj zaliti crnim vinom i kuhati još par minuta
 
На ваква туршијка мислиш?
carrot.jpg
 
Poshto se spomnaa algi, ima edna miso supa koja shto mene mnogu mi se dopagja, a vo nea se stava "vakame" alga. Mnogu lesno se prigotvuva i mislam deka mozhe da ja vmetneme vo ovoj naslov.

Znachi mozhe da upotrebite bilo koj vid na miso. Zagrevate voda vo podlabok sad (3 sholji) i istovremeno dodavate sitno iseckano 1 parce vakame alga, polovina lazhica zagreano susamovo maslo, tamari (po zhelba) i crn biber. Pred da zovrie vodata se trga od ogan, i se dodava sitno iseckan mlad kromid. Na krajot se dodava misoto, dobro se promeshuva i se servira.

mmmmmmmmmmmmm:)
 
najseksi hrana spored mene e italijanskata hrana.ali i jagodi natopeni vo med i taka na stomakot da ti poleva med a posle so jagodata da go sobere i da ti go dade da go izedes.pa toa e neverovatno sexy,samo pomislete si go u slika i napravete si filmce!!!!!!!!!WOW!!!!!!!!!!!!BARBIE!
 
Пељте од шира со оревчиња сецкани одозгора. Бојата розевкасто-црвенкаста ми е мх мх!
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom