Најомилена (култна) сцена од филм

• Креатор на темата Креатор на темата ПрИтИ_гРл
  • Време на започнување Време на започнување
1:05
Norman: "You know what I think... I think that... we're all in our private traps... clamped in them, and none of us can ever get out... we scratch and claw but... only at the air, only at each other, and for all of it, we never budge an inch"
Marion: "Sometimes we deliberately step into those traps"
Norman: "I was born in mine, I don't mind it anymore"
Marion: "Oh you should, you should mind it!"
Norman: "Oh I do, but I say I don't"
Меѓу првите сцени кои ми паѓаат на памет како нешто што ми оставило најголем впечаток од кој било филм.

fists connecting people
самата сцена преставува пораз, прикажува дека без разлика колку се бориш и колку ти е голема целта, едноставно секогаш може да постои препрека која ќе мораш да ја совладаш, дилемата дали да повредиш некој кој тие е многу важен за да спасиш нешто што ти е најмило, bonds once broken were rebuilded in this scene, прилично е потценет филм иако иам многу солидна оценка на imdb. прашање на време е кога ќе го ценат како модерен роки, овој филм кој мене ме допре повеќе od fighter.
плус нашиналс си ја завршија одлично работата во soundtrack department :D

Де Ниро, Ал Пачино и Килмер, не обожавам многу пукање али ова е за сите пари дури коа ке заврши воздивнуваш као да си се изморил :)

Сем Рајли одличен во Контрол. Се сеќавам откога го изгледав филмот, оваа сцена, и крајната со самоубиството на Кертис, една недела во глава ми се вртеше. На татко ми му ги прераскажував нон-стоп.

Контрол, еден од најпотценетите филмови, а ремек дело. :)

Да ми речиш да одберам една омилена сцена е исто како да ми речиш одбери омилен филм :confused: Али би било меѓу

Главната хероина во Street Angel на Френк Борзаги пред да оди во затвор има дозвола да помине еден час со мажот кој не знае дека тоа ќе биде последниот пат да биде со неа. Не ја најдов одделно сцената, почнува од 57 минута.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom