Најомилен музичар

• Креатор на темата Креатор на темата Zoki Lou
  • Време на започнување Време на започнување
Dimebag Darrell и Kurt Kobain...цареви се...штета шо не се меѓу живите :icon_frow :toe:

Џон Бон Џови, Лени Кравитз, Аксл Роуз:music3::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

alexi,herman li,janne wirman i so znam takvi nekoj:D

Tor Magne Glidje Од Extol ми прави ненормален мерак...
Др некако Бакетхед и Петручи ми дигаат влакната на мудата во последно време...

Додека Тоше беше жив, но еве и сега, неможам да си замислам на мојата ранг листа да ставам друг музичар пред него
затоа најомилен музичар на сите времиња за мене е ТОШЕ ПРОЕСКИ

Chuck Berry, Hendrix, Santana, Shuldiner, Влатко Стефановски, BucketHead, Yingwie, Satriani и други не ми текнуваат :)

Eric Clapton, Gary Moore, Tracy Chapman, Bon Jovi и многу други..

2Pac и Master P!!

Вака:
гитара - џими хендрикс, џон петручи, стиви веи.....
бас - џон мајонг, клиф бартон
бубњеви - Еден и деинствен - Мајк Портнеј
синтисајзер - Џордан рудс
Вокал - Фреди Меркјури, Елтон Џон и Миленко(Мајк) Матијевич(види клип на профил)
Џез - луис амстронг:):):):)

Иначе од овие сите листата би изгледала:
1. Портнеј
2.Меркјури
3.Мајонг
4.Петручи
5.Матијевич

Edit: заборавив горе од македонците да наведам: Влатко Стерфановски, Борис Трајанов, Симон Трпчески и Гаро:)

Dimebag Darell, Eddie Vedder, Slash, Axl Rose, Kurt Cobain, Chuck Shuldiner,Dave Abbruzzese,James Hetfield, Sebastian Bach, Klaus Maine, John Petrucci, Nicko McBrain....Дел од омилените:vozbud::vozbud:

Најомилен... хмм... би можел да ги издвојам... ете... Лудакрис... а од наша естрада... Деки Страчка... Стр а можда Грин Аут исто така... :toe:
Неможам само еден да издвојам некако:wink:

Џон Бон Џови од странските,а од кај нас Тоше и Владо Јаневски.

Лол, ретко од моите омилени :P
Гитара: Chuck Schuldiner (R.I.P.), Paul Masvidal, Jason Gobel, Muhammed Scuimez, Steinar Gundersen, Andreas Jonsson, Shannon Hamm, Bobby Koelble, Dimebag Darrel, Guthrie Govan, Vogg (Decapitated!!!), Randy Burke, Bill Steer, Trey Azagthoth и Уште многу други :)
Бас: Sean Malone (најдобар - Jaco Pastorio стил), Jaco Pastorio, STEVE DiGiorgio, Lars K. Norberg (Spiral Architect - мн се истакнува!!!), Tony Choy, Roger Patterson и на Obscura нз како се вика :)
Бубњар: Sean Reinert, Richard Christy, Gene "The Machine" Hooglan, WITEK (R.I.P.)...
Chappman Stick(нешо како гитара само со огромен врат и 12 жици и се свири само со тапинзи) - Sean Malone, Trey Gunn

Вокал: Freddie Mercury, Ian Gillan, Joey Tempest, Mile Kekin(Hladno Pivo)
Гитара: Hendrix, Blackmore, Gilmour...........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom