- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 1.645
- Поени од реакции
- 1.009
- Локација
- Severo Jug
- Веб-сајт
- www.youtube.com
Остави го законот ти со тие 40 сати, на хартија секаде се по 40 саати кај приватните а во реалност+1 саат секој ден кој работникот го работи за лепе очи. Ако читаш закони тогаш се е мед и млеко ама во реалност..Врска Нема.
Државната администрација ич не ја спомви..паразити. И да недела е многу битно да е неработен. Ден за одмор, не пропаѓа фирмата со еден ден неработен ако може странство 20-30-50 год да функционира тоа зошто кај не може? Лакомоста на газдите и малтретирањето на вработените, равботаа од појкќе сати и нормално не платени, одмор кога ќе му текне на газдата не на работникот (не памтам на лето да сум бил на одмор па и некој друг исто, синчир не сака никој да оди на плаза, море езеро..) и пак за крај ..Недела е Многу битн ода не се работи и не сум сам со вакво мислење а тебе или таквите ко тебе слободно нека работаат недела или кога сакаат. стандард во Нашата Земја народот дас е поделен за се и сешто така и за недела неработен ден..Требља да биде неработен се виде дека може да функционира не е пропаст света.
Државната администрација ич не ја спомви..паразити. И да недела е многу битно да е неработен. Ден за одмор, не пропаѓа фирмата со еден ден неработен ако може странство 20-30-50 год да функционира тоа зошто кај не може? Лакомоста на газдите и малтретирањето на вработените, равботаа од појкќе сати и нормално не платени, одмор кога ќе му текне на газдата не на работникот (не памтам на лето да сум бил на одмор па и некој друг исто, синчир не сака никој да оди на плаза, море езеро..) и пак за крај ..Недела е Многу битн ода не се работи и не сум сам со вакво мислење а тебе или таквите ко тебе слободно нека работаат недела или кога сакаат. стандард во Нашата Земја народот дас е поделен за се и сешто така и за недела неработен ден..Требља да биде неработен се виде дека може да функционира не е пропаст света.
Автоматски споено мислење:
Океј све ама нека работат газдите не некого со исла да го тераат да работи како што е кај нас на пример, најдобри примери имаше во охрид со малите такозвани трговци што се бунеа за се и сешто. Кажав погоре пап ак сега..и што0 ако имало туристи? за нив да умираме?Еве еден пример, во Сандански Бугарија во недела сите бутици работат, се е отворено. Ги прашувам како така во недела не одмараат, они ми викаат па во недела имаме најголем промет, доаѓаат Грци на шопинг и недела ни е нај исплатливо да работиме. Кај нас тоалет папир нема од каде да купиш ако не си се обезбедил на време. Едноставно е дајте им на луѓето кој сака нека работи и точка. Кој не сака нека иде во Германија таму нека не работи односно нека поставува услови.
и што е поентата? Ова ме подсеќа што ни викаја на школо..ако скокне некој од мост ќе скокнеш и ти? Се донесе закон за Недела Не Работен Ден...незнам што не е јасно тука. Преживеа народов 6 месеци така, значи се можело.Еве ти ги двата најголеми ланци тука Woolworths и Coles
Прегледај го приврзокот 349967
Прегледај го приврзокот 349968
btw ако ти немаш што да правиш во недела и сакаш да тепаш време по маркети, дуќани или што све не, тоа е твој проблам, не може ради тебе и таквите како тебе некој да му работиЕве ти ги двата најголеми ланци тука Woolworths и Coles
Прегледај го приврзокот 349967
Прегледај го приврзокот 349968
Последно уредено: