- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Druze Pdesignh ti se toplinski zagubi na prostorot, toplinskite zagubi ti ne gi znaes na tvojot prostor za toa ti treba energetsdki elaborat koj go nemas i samo pretpostavki se kolku KW toplina ti treba na -10, zatoa gledas PdesignH da e sto pogolem koga sporeduvas dve klimi i ako se blisku tie PdesignH gledas kaj koja e pogolem COP na testot na-7 za da sporedis koja e pojaka i poefikasna. Tie testovi na +12+7 i+2 batali gi, bitno na testot na najladnata temperatura sto se pravi a toa e na -7 koja kolku dava i kolku trosi, greenjeto na +2 +7 i +12 ke ti bide sekogas u pomal procent od ona sto ti bara prostorot na -10 temperatura.Eve za ova ima pdesignh. Toa znaci maks (ili sredna?)isporacama toplina na koja temperatura? Ima veze zonata i u toa ili samo za scopot e spomenata?
Прегледај го приврзокот 401573
Автоматски споено мислење:
ova go znam nego zatoa baram fiksni vrednosti za otkoa ke vidam kolku kw mi treba za prostorot soodvetno da si izberam. Ke staam dve grealki od 2kw ke vidam dal Na ovaa temp ke zavrsat rabota i taka ke biram. Bar da iam nekoj reper kolku treba da mi bide minimumot za prostorot…
da imav merac na struja na suzumivo ke napraev nekoja gruba matematika posto slicni prostori se, ama neam a i direkt so kabel mi e vrzana
Последно уредено: