Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
I ti i tvojot lajkadzija epten strucnjaci…hahaha….akl zero.
Multi izgleda e sistemot, ni cetvorokrak ni ulkuci iskluci…servis samo, ama treba da se plati, sto e sosem normalno.
Majko mila koj prodava klimi lele, lele. Abe br.1 četirikrak ventil MORA da ima sekoja toplotna pumpa što raboti vo dve nasoki, da ladi i da gree. Ili možebi ti montiraš po dve nadv. edinici kaj multive, edna edinica za leto druga za zima.
Lupna i ostana živ, što drži zemjava bog da čuva. Ha,ha,ha......
Update:
Ako ispadne deka e holender i nekoj tvoj posran monter na Gree go napravi, ič nema da ti bide smešno će mora ovde javno da se izviniš.

Последно уредено:
@Sv B so bide so tova 10 godini garancija sto drugite nemale takvo da ja dadat samo kaj vas ja imalo a posle 2 godini epa treba da si platis za da servis
Sosema normalno, ako ne si ja prodolzis garancijata , nema garancija “ dodji juce”.
Автоматски споено мислење:

Majko mila koj prodava klimi lele, lele. Abe br.1 četirikrak ventil MORA da ima sekoja toplotna pumpa što raboti vo dve nasoki, da ladi i da gree. Ili možebi ti montiraš po dve nadv. edinici kaj multive, edna edinica za leto druga za zima.
Lupna i ostana živ, što drži zemjava bog da čuva. Ha,ha,ha......
Update:
Ako ispadne deka e holender i nekoj tvoj posran monter na Gree go napravi, ič nema da ti bide smešno će mora ovde javno da se izviniš.
Zenava neznae sto e split sto e multi split , a ti i objasnuvas za cetvorokrak ventil, se slusas li….
A be staro, uste malce peleni ke nosis , najde mene pamet da mi solis.

Sosema normalno, ako ne si ja prodolzis garancijata , nema garancija “ dodji juce”.

Zenava neznae sto e split sto e multi split , a ti i objasnuvas za cetvorokrak ventil, se slusas li….
A be staro, uste malce peleni ke nosis , najde mene pamet da mi solis.
da bese nekoj normalen brend kako drugive pod pomalku od dve godini ke vlagase vo garancija sekako, a ne vo Gree osiguruvanje i dve sveki za da se molis da ne se rasipe

@Sv B so bide so tova 10 godini garancija sto drugite nemale takvo da ja dadat samo kaj vas ja imalo a posle 2 godini epa treba da si platis za da servis

Sekoj klimatizer ( I bilo koja Tehnika ) spored zakon treba da ima minimum 2 godini bezuslovna garancija a posle ili uslovna ili bezuslovna Kaj Gree samo edna godina e bezuslovna a treba dve ama Gree I se e mozno

Sekoj klimatizer ( I bilo koja Tehnika ) spored zakon treba da ima minimum 2 godini bezuslovna garancija a posle ili uslovna ili bezuslovna Kaj Gree samo edna godina e bezuslovna a treba dve ama Gree I se e mozno
Trci lzi….

Ем шуто ем боде. SvB ти си другар за присмотра во некоја институција.
Ti najde li Eurovent za Vivax?

Toa na lepi zakonot? Ah be lepi, gledaj tamo dalecinskite i sobiraj slikicki za album, za drugo mukla.

Здраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа клима :) имам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?

@Sv B
Mnogu si silen vaka zad tastaturive, i mnooooooogu stručen gleam..... filterot ne bil čist zatoa ne greela, na br.1 i smetal filterot. Znaeš kako ona rđavom kurcu i dlake smetaju.
Abe poarno ti e da ćutiš togaš si najpameten, a zineš nešto, gotovo.

Последно уредено:
Здраво екипо , пак јас ама сега со наместена мидеа клима :) имам едно прашање еве сеа ставена е на 24степени и когаќе ја постигне температурата не се гаси туку стои уклучена и дува ладно (само вентилаторот работи) ама се осеќа многу . Решение за ова има?
Fan1 ili auto fan

Probaj na swing i najdi autoswing, treba pri postiganje da se podigaat krilcata i da ne duva na dole.

Voobicaeno po dostignuvanje na zadadena vnatresnata edinica prodolzuva da vrti so nekoja minimalna brzina zaradi da sledi poprecizno promena na temperatura i kaj 3.5kite recisi da nema problem bidejki imaat bas minimum brzina i ne se oseka ama kaj del od 5.5kite toj minimum vrtezi e pogolem i se oseka provev.
Kaj mene na gree gtech po dostignuvanje vnatresnata vrti neosetno sporo i na 5cm pred nea ako ne stavis raka nema ni da setis deka vrti ventilatorot , dodeka na vivax 5.5ka po dostignuvanje namaluva brzina vo odnos na zadadena ama sepak e brza i se oseka provev a toa e zaradi sto startnata brzina i e golema i od zadadena 3ta vraka vo prva brzina a taa e na povisok minimum na vtezi .
I sega pretpostavka deka imas 5.5ka i spas edistveno nasocuvac dodaten da sprecuva duvanje po podiganje na krilcata bar ke odi pak nadolu nema da se oseka.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

На ауто фан е
Vaka li raboti, diga perki, potrosuvackata pagja na 20Wati i NE namaluva so jacina na izduv?

Na videovo lesno moze da se izdvoi i primeti deka zvukot na duvanjeto ne opagja koga klimata ke namalli na 20Wati potrosuvacka. E sea videovo e od pred 6godini sto znaci seuste Mideite ja koristat istata logika za ladenje kako i pri greenje.
Problemot e sto pri ladenje i ventilator moze da te oladi bez da raboti kompresorot, no za greenje treba uste pola dopolnitelna elektronika i logika za greenjeto, koja kaj Midejkite ne e vgradena i ja koristat istata logika od ladenjeto za greenje....dali kaj site modeli nemozam da tvrdam ama ocigledno seuste ima takvi modeli.

Последно уредено:
Zdravo kolku e minimalna potrosuvacka (modulacija) Gree Amber nordic 5.5 i maksimalno kolku mozi da povleci (w)

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom