Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koga ke pustis za Vivax, ke ti pratam.Него ќе пуштите еуровент сертификати за Pular и Charmo?![]()
Botche, imas pozdrav od Gree No.1Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува.![]()
Prvo proveri gi filtrite, dali se cisti. Ako ne se iscisti gi.Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера и никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?
Ги исчистив вчера иако беа чисти, многу малку прашина имаше на нив..Prvo proveri gi filtrite, dali se cisti. Ako ne se iscisti gi.
Se kladam deka nema freon vo sistemot, obično od lošo napraveni holenderi. Proveri dali ima masni fleki na vlezot na cevkite vo nadvorešnata edinica. Ako propušta na holender na vnatrešnata edinica ne se ni gleda bidejći vrskata e zad nadvorešnata edinica i zidot.Ги исчистив вчера иако беа чисти, многу малку прашина имаше на нив..
Остај го овој со филтрите што те лажеИмам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера и никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?

Икслучив скроз струја на 10 минути од осигурач. И ги пуштив сите клими (сплит систем е) на греење на 30 степени, пак дува ладно. Работи надворешната единица, не покажува никаков ерор на дисплеј. Се јавив во грее ама 1200 ден само дијагностика да направат плус за поправка. И онака нема важечка гаранција може да барам к друг мајстор, ако знаете некој предложете ве молам.Остај го овој со филтрите што те лаже
(толку разбира, акл јок!)
Прво пробај можеш ли да видиш/чуеш дали работи надворешната единица?!
Ако работи, веројатно фреон фали..
Ако не работи, викај сервис!
Внатрешната може да го врти фанот и да дува посекако…
Види дали ти избацува грешка(код на дисплејот), не е лошо и уклучи исклучи да и направиш, да смениш мод(лади ли, грее ли)!
Ako rabotat ventilatorite i nadvor i vnatre i kompresorot, a ne gree ne greenje i ne ladi staveno na ladenje togaš nema freon. Moj sovet e da ne probuvaš ponataka bez freon samo go uništuvaš kompresorot.Икслучив скроз струја на 10 минути од осигурач. И ги пуштив сите клими (сплит систем е) на греење на 30 степени, пак дува ладно. Работи надворешната единица, не покажува никаков ерор на дисплеј. Се јавив во грее ама 1200 ден само дијагностика да направат плус за поправка. И онака нема важечка гаранција може да барам к друг мајстор, ако знаете некој предложете ве молам.
A so site vkluceni edinici ne duva ni ladno ni toplo?Икслучив скроз струја на 10 минути од осигурач. И ги пуштив сите клими (сплит систем е) на греење на 30 степени, пак дува ладно. Работи надворешната единица, не покажува никаков ерор на дисплеј. Се јавив во грее ама 1200 ден само дијагностика да направат плус за поправка. И онака нема важечка гаранција може да барам к друг мајстор, ако знаете некој предложете ве молам.
I ti i tvojot lajkadzija epten strucnjaci…hahaha….akl zero.Остај го овој со филтрите што те лаже
(толку разбира, акл јок!)
Прво пробај можеш ли да видиш/чуеш дали работи надворешната единица?!
Ако работи, веројатно фреон фали..
Ако не работи, викај сервис!
Внатрешната може да го врти фанот и да дува посекако…
Види дали ти избацува грешка(код на дисплејот), не е лошо и уклучи исклучи да и направиш, да смениш мод(лади ли, грее ли)!
Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години.
@Sv B so bide so tova 10 godini garancija sto drugite nemale takvo da ja dadat samo kaj vas ja imalo a posle 2 godini epa treba da si platis za da servisservis samo, ama treba da se plati, sto e sosem normalno.