Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво , дали некој знае од кај да купам квалитетни бафери гумици за надворешна единица, благодарам.
Odlicni kvalitetni po nisto cena vo alfa elektonik Bitola 4amortizeri 240den plus dostava . http://alfaelektronik.com.mk/info.php?brojce=39394Здраво , дали некој знае од кај да купам квалитетни бафери гумици за надворешна единица, благодарам.
Прашав, немале за три месеца ќе добијат...Energija TEL: 02-3061-466
Kaj sto ti pustiv link ima na lager , eve pak poveli.Прашав, немале за три месеца ќе добијат...
Во Грее прашај имаат од овие сиви и црвени, и црни како тие од погоре.
Прегледај го приврзокот 390775
Благодарам !
Оти во предвид ја зимаш само внатрешната Т и на улаз и на излаз…Decki da kazam deka sum zamislen kako klimava gree gtech 3.5ka na mod ladenje so saati moze da raboti na auto fan na konstantna potrosuvacka od okolu 185w i zaboravam deka ja imam i istata taa klima na greenje da ne spusta pod 500w ,kako?
I na ladenje na ovaa potrosuvacka 180tina wati na cas ,posle saati rabota vlezna temperatura vo vnatresnata edinica e 21.2° a izlezna na izduv na krilcata pred klima e 5.8° na samoto krilce i koja efikasnost idi matematikata so ovie parametri?
Patem zadadena e 24° vo prostorija od 34m2 i na 4metri od klimata na masicka temperaturata e 23.5° konstantno.
Neli koristi ista maticna ist kompresor ,ako mozi da vrti vaka sporo na ladenje zosto ne i na greenje dali softver e vo prasanje i ako e softver zosto ne se ponudi opcija za nadgradba da mozi da modulira bar na 300w na greenje i isto vaka so saati da tera bez off ciklus.
A vivaks inverter 5.5ka i na ladenje i na greenje ne odi pod 550tina vati i bas na ista potrosuvacka na isto vrtenje na kompresorot odi vo off ,nebitno dali na ladenje ili greenje .![]()
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Прашав во Енергија имале тацни меѓутоа не продавале, само за нивна употреба кога монтираат.Za tacna na nadvoresnata edinica prasaj vo Energija oni prodavaat TEL: 02-3061-466
Pa koga bese 50 i trebase saat dva za da postigni zadadena kade trosese i po 700-800w i posle toa sleguvase na 265w ko zakocena i taka terase podolg period od vreme na vreme odese do kaj 350 pa pak nazad na 260tina i veke vecerta posle 20:00 pagase i do 165w i taka terase do izklucuvanje vo 23:00 .Оти во предвид ја зимаш само внатрешната Т и на улаз и на излаз…
Забораваш дека измената на енергија се одвива надвор!
Надвор е 25-30c и лесно може да се оддаде топлина и со малку потопол изменувач (мала снага)
На греење обично тие разлики се поголеми! Мада и на ладење ќе биде истото, ако надворешната температура е 50ц.
Еве, само замисли дали така ниско ќе модулира ако надвор е 50 степена?
Прашав во Енергија имале тацни меѓутоа не продавале, само за нивна употреба кога монтираат.
Кај да најдам на друго место?
Или треба да барам лимар?
Mislam deka e poradi lošiot algoritam ili pak konstruktorot taka ja zamislil rabotata na uredot, bidejći potrebniot hardver klimata veće go poseduva što i go dokažuva na ladenje.Pa koga bese 50 i trebase saat dva za da postigni zadadena kade trosese i po 700-800w i posle toa sleguvase na 265w ko zakocena i taka terase podolg period od vreme na vreme odese do kaj 350 pa pak nazad na 260tina i veke vecerta posle 20:00 pagase i do 165w i taka terase do izklucuvanje vo 23:00 .
Sepak najbitno za mislenje e sto voopsto mozi na ladenje da modulira nisko a na greenje ne ,odnosno ne pod 500w koe go potvrdi i ovlasteniot servis , sepak e istiot ured ,kako?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Voobicaeno na greenje ja koristev na autofan i menuvase 1va 2ra 3ta mnogu retko cetvrta brzina bidejki bese vo 20tina m2 ,no zaradi testiranje ja pokoristiv na max brzina i da e mnogu izduv glasnost mislam bese 750m3 max i najnisko sto simna e 485w.Mislam deka e poradi lošiot algoritam ili pak konstruktorot taka ja zamislil rabotata na uredot, bidejći potrebniot hardver klimata veće go poseduva što i go dokažuva na ladenje.
Inače normalno e na ladenje da odi od 100 do 150W podole ili kaj tebe da se vrti okolu 300W. Vo praksa kako korisnici ne možeme da gi postigneme deklariranite min i max vrednosti od laboratorija, na primer na greenje koristenje na max fan non stop što e neprijatno.....
Eve primerov so HAIER, na ladenje odi do 265W, deklarirano 300W, navečer nadvor 24 C vnatre 25 C, ventilatorot nadvor edvaj vrti, vnatre na tivok mod (na ladenje min se postiga so najmala brzina na turbina, a na greenje so najvisoka). Istata brzina na nadvorešniot ventilator na greenje ne saka da ja koristi i ne sleguva pod 420W, koga bi ja koristel bi sleglo sigurno pod 300W, no taka sakal konstruktorot da klimata sekogaš isfrla topol vozduh ne podele od 41-42 C. Takva im e koncepcijata i na poskapite modeli. Mojava e deklarirana na min 400W, taka i raboti. Na primer HAIER FLEXIS 12-ka čini 42,000den ima EEV i se što treba za niska modulacija deklarirana e na greenje na 500W min.