- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.288
- Поени од реакции
- 3.054
Си можел линкот да го ставиш, или целосни сликите, од овие матно е ништо не ти се чита.Eve rusinov sto gi rasklopuva recenzira napravil edna statistika od toa sto rasklopil , interesno e za razgleduvanje koj kolkav izmenuvac ima ,steta sto ne stavil grafa i cena na cinenje
Најблискиот штекер до климата е трофазна струја. Затоа е разделникот, не сакав да пуштам продолжен кабел.
Што мислите може да направи проблем, да загрева?
Нишо страшно, замени го трофазниот со монофазен штекер и двете вишок фази само ги изулираш и ги завиткуваш внатре за во иднина ако ти притреба да вратиш трофазен.Тоа ќе те прашував. Значи од било која од трите фази можам да искористам една и ќе си биде монофазна?
И кој е соодносот - колку топлина дава кога толку троши?A ke ti odgovoram na prasanjeto....site gledaat samo kolku trosi klimata, no bitno e i kolku dava.
Ќе си купиш едно мераче и ќе си следиш (би било добро да споделиш и тука ако измериш нешто).И сега после формулата за пресметка на струја што заклучивме? Според топлината што ја дава дали троши многу или малку или негде средина?
Лепи ќе ти прати линк од кај да си купиш мераче тој ги има при рака

@zlatko_ti412 Aj да видиме и оние што читаат многу Еуровент како тоа за нивните клими немаaт тест на -15 а оваа има и на -15 плус TOL(TOL e ovde -25)
![]()
Тачно! Штета што за твојот модел на енергетската нема пишано мерења колку тоа помалку... така @Strelec?начи доколку просторот е добро изолиран и има помали топлински загуби од 3kw тогаш климата ќе потроши помалку од 909kwh годишно за да одржува внатрешна температура од 20С при надворешна темп од -10С? И обратно.
Ама бар знаеш за тие 2% од времето во една сезона кога ќе е -10C и уште 0.05% за кога ќе е -25C.
Арно што има еуровент xD
Старо видео ваљда, кога цените не беа ојдени уџум.ne znam vo videovo od kade tolku niska cena
Ти минатово зимо само се ладеше?Во ред сето тоа, но нели е малце глупо на некој во Атина да му продаваш клима и да му речеш "гледај енергетскава греење за топла зона знаеш ли ти ова како ќе те грее?"
Небитна информација е пошо на муштеријата за ладење му треба
Колку што се сеќавам имавме баш медитеранска зима... сем тие недела дена кога подсимна до кај -12/3.
И да глупаво е да му продаваш нордик модел за до -25С!
Немој да ме сфатиш погрешно моделот си е стварно ТОП... само лично мислам дека е непотребно увезен во МК... мада бизнис си е бизнис, тоа бара народ тоа им се носи!
Народ мисли вишок не штети.... ама кај климиве ако не купиш квалитет вишокот скапо чини.
Вакво инфо и мене ме занима, што модел на компресор носи и ако се најде повеќе инфо за истиот.@Strelec дали има инфо за компресорот, дали е двоклипен swing?
Jaс го користам повремено, особено есенско/зимно време ако имам гости по дома... или после проветрување.Дали да биде вклучено цело време, или периодично да се вклучува пошто читав негде дека не е баш здраво постојано да работи. Да не знае некој?
И кај Мицубишито уверен сум дека работи нешто уствари зашто после месец-два користење почнува да пецка (како оние за муви и инсекти што пецкаат) и си бара чистење (со млака вода и четка за заби).
Исклучи го и заборави го дека постои..!
Не само што не прочистува ништо, туку ствара и озон!
(Имав еден детален пост тука да не пишувам наново, ако го најдам ќе го прикачам)
Шознам сеа Јапанциве го вградуваат во најскапите модели и во промо видеово као има доста корисни примени... башка и како адд-он уред го имаат извадено од Мицу Електрик за да можеш да го прикупиш дополнително за поефтините модели.
А еве Русинов баш го спомнува тоа со озонот... што знам....
)