Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакав нешто ново после долго време да пуштам и го изгасив после 40 минути .. тоа е Bullet Train(2022)
Верувам ова е ок филм ако се ти е преку глава и си полупијан или надуван и не ти пречи турлитава како главно јадење.
На прв впечаток има се шо би посакал- брз расплет,стил,акција но сето тоа испаѓа дека е премногу,пре-продуцирана инспирација,премногу натрупани флешбекови,одлични сетови но не е тоа поентата,натрупана акција ака кил бил со микс од гај ричи со слаб хумор..можеби и тоа е визијата на режисерот ама не верувам дека ја погодил целта во центарот
Најголемиот проблем ради шо го изгасив не го пишав,филмот изгледа одлично но ниеден лик не ме убеди во веростојноста дека он е тоа што глуми дека е.Која случајност, и јас го гледав денес. Мене ми беше одличен. Дури би рекол заедно со The Batman најдобар филм од 2022 што го гледав до сега.
Го делам истото мислење. Уште една одлична сатира на Остлунд, дури и подобар од The Square и Force Majeure, би рекол, ама крајот ми го уништи впечатокот и ја намали оценката. Инаку навистина остроумен и забавен истовремено.Го гледаше ли некој triangle of sadness?
Генерално ок се одвиваше како филм се до крајот. Да не пишувам сполјер, ама нз оти онака, некој сеоски обид да заврши ко Chinatown од Полански.
Доаѓаат на снимање прв ден, му даваат изменето сценарио и Остлунд му кажува дека го исфрлиле тој дел битен за неговиот лик. 

Кога дошла сцената за снимање - ни Улис, ни бутур! 

Болдираново.Го делам истото мислење. Уште една одлична сатира на Остлунд, дури и подобар од The Square и Force Majeure, би рекол, ама крајот ми го уништи впечатокот и ја намали оценката. Инаку навистина остроумен и забавен истовремено.
Инаку, многу се смеев и откако го гледав, кога прочитав 2 работи за Харис Дикинсон (актерот кој го глумеше Карл). Кога ја добил улогата за која на аудиција биле околу 120 актери, во сценариото стоело дека неговиот лик бил поранешен автомеханичар кој станал модел. И типов зел почнал да работи во некоја автомеханичка работилница, ептен се внесол во улогата.Доаѓаат на снимање прв ден, му даваат изменето сценарио и Остлунд му кажува дека го исфрлиле тој дел битен за неговиот лик.
Исто така, за сцената со аудицијата (почетната сцена на филмот), во сценариото стоело дека Карл треба да носи примерок од Улис од Џејмс Џојс во рацете. Греота типов, не знам што му требало, ама мислел дека и тоа е важно за улогата, па зел ја прочитал Улис.Кога дошла сцената за снимање - ни Улис, ни бутур!
![]()

Ќути нели го имаме Скорсезе што го сними Волкот од Вол Стрит - најбољи филм евр.
Не реков дека нема лоши. Ете Интерстелар му е без везе, Тенет поголемо срање, али дека е крш режисер, а од друга страна кажуваш Волкот ти бил најбољи филм, не можам да те сфатам сериозно.Скорсезе за Нолан е доктор. Не викам дека Нолан е лош, но станува досадно малце филмовите му се fucking confusing. Ја се кладам дека 99% од овие што го гледале Интерстелар не разбрале ништо од филмот, само биле вау, филм на нолан плус мет меконахи, не може боље. Исто ко со секташи да дискутираш кога се работи за Нолан, не може лош филм да има.

Не реков дека нема лоши. Ете Интерстелар му е без везе, Тенет поголемо срање, али дека е крш режисер, а од друга страна кажуваш Волкот ти бил најбољи филм, не можам да те сфатам сериозно.
Мементо и Инсепшн ти се лоши?
@Џонтра намали со тагата.![]()