Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сакав нешто ново после долго време да пуштам и го изгасив после 40 минути .. тоа е Bullet Train(2022)

Верувам ова е ок филм ако се ти е преку глава и си полупијан или надуван и не ти пречи турлитава како главно јадење.

На прв впечаток има се шо би посакал- брз расплет,стил,акција но сето тоа испаѓа дека е премногу,пре-продуцирана инспирација,премногу натрупани флешбекови,одлични сетови но не е тоа поентата,натрупана акција ака кил бил со микс од гај ричи со слаб хумор..можеби и тоа е визијата на режисерот ама не верувам дека ја погодил целта во центарот

Која случајност, и јас го гледав денес. Мене ми беше одличен. Дури би рекол заедно со The Batman најдобар филм од 2022 што го гледав до сега.

Која случајност, и јас го гледав денес. Мене ми беше одличен. Дури би рекол заедно со The Batman најдобар филм од 2022 што го гледав до сега.
Најголемиот проблем ради шо го изгасив не го пишав,филмот изгледа одлично но ниеден лик не ме убеди во веростојноста дека он е тоа што глуми дека е.
Нема шанси тие лимон и мандарина да ме убедат дека се убијци или пак бубамарата Бред Пит или азијците или женската.За разлика ако зееме слични филмови од тарантино и ричи таму сум убеден дека тие ликови би можеле да бидат такви психоа.
Накај пародија почна да ми оди филмот башка со сета клише музика у позадина и можеби некад на тв за забава во иднина ќе го изглеам до крај.Можеби.

Не знам зошто е хејтот, или ако нема хејт, зошто се (релативно) слабите оценки за The Good Nurse. Јас уживав! Секогаш палат кај мене вакви филмови, што се според вистински настан снимени, тој факт некако како да им дава дополнителна тежина. Ама настрана од тоа - не сум гледал речиси ништо годинава од филмовите кандидати за Оскар, но сепак на Џесика Частејн (на женава да и дадеш дрво да глуми, ќе го одглуми подобро и од дрвото - знам дека вака за Мерил Стрип викаа, ама совршено одговара и за Џесика ова) и Еди Редмејн би им дал Оскар и без око да ми трепне! Перфектна глума! Филмот ме држеше вкочанет за време на цело траење, без буквално да мрднам. Многу добар build up имаше. Единствена замерка ми беше можеби што полицајците ми беа ко мекотели, ко некои безлични, безконтурни суштества, духови кои се моткаат натака-навака а не знаат што да прават. Инаку убаво филмче, мене ми се допадна многу.

Го гледаше ли некој triangle of sadness?

Генерално ок се одвиваше како филм се до крајот. Да не пишувам сполјер, ама нз оти онака, некој сеоски обид да заврши ко Chinatown од Полански.
Го делам истото мислење. Уште една одлична сатира на Остлунд, дури и подобар од The Square и Force Majeure, би рекол, ама крајот ми го уништи впечатокот и ја намали оценката. Инаку навистина остроумен и забавен истовремено.

Инаку, многу се смеев и откако го гледав, кога прочитав 2 работи за Харис Дикинсон (актерот кој го глумеше Карл). Кога ја добил улогата за која на аудиција биле околу 120 актери, во сценариото стоело дека неговиот лик бил поранешен автомеханичар кој станал модел. И типов зел почнал да работи во некоја автомеханичка работилница, ептен се внесол во улогата. :D Доаѓаат на снимање прв ден, му даваат изменето сценарио и Остлунд му кажува дека го исфрлиле тој дел битен за неговиот лик. :pos:

Исто така, за сцената со аудицијата (почетната сцена на филмот), во сценариото стоело дека Карл треба да носи примерок од Улис од Џејмс Џојс во рацете. Греота типов, не знам што му требало, ама мислел дека и тоа е важно за улогата, па зел ја прочитал Улис. :pos::pos::pos::pos: Кога дошла сцената за снимање - ни Улис, ни бутур! :pos::pos::pos::pos::pos:

Го делам истото мислење. Уште една одлична сатира на Остлунд, дури и подобар од The Square и Force Majeure, би рекол, ама крајот ми го уништи впечатокот и ја намали оценката. Инаку навистина остроумен и забавен истовремено.

Инаку, многу се смеев и откако го гледав, кога прочитав 2 работи за Харис Дикинсон (актерот кој го глумеше Карл). Кога ја добил улогата за која на аудиција биле околу 120 актери, во сценариото стоело дека неговиот лик бил поранешен автомеханичар кој станал модел. И типов зел почнал да работи во некоја автомеханичка работилница, ептен се внесол во улогата. :D Доаѓаат на снимање прв ден, му даваат изменето сценарио и Остлунд му кажува дека го исфрлиле тој дел битен за неговиот лик. :pos:

Исто така, за сцената со аудицијата (почетната сцена на филмот), во сценариото стоело дека Карл треба да носи примерок од Улис од Џејмс Џојс во рацете. Греота типов, не знам што му требало, ама мислел дека и тоа е важно за улогата, па зел ја прочитал Улис. :pos::pos::pos::pos: Кога дошла сцената за снимање - ни Улис, ни бутур! :pos::pos::pos::pos::pos:
Болдираново. (y)
Форс мажор ми беше тешка сморчина поради која не се ни осмелив да го пуштам Квадратот.
Може кога го гледав не бев созреан за таков филм и треба да го прегледам, али Триаголникот ми е 10 пати појак филм.

А критиката вика обратно најслаб филм му бил. :confused:

Ако толку мрази CGI, шо не отиде у вселената да го снима. Хе хе..
Од каде и да погледнеш, најдобриот филм правен некогаш.

Последно уредено:
Нолан повеќето филмови му се безврска. Освен бетменот што го направи добар и Престиж евентуално. Неговиот стори телинг е многу збунувачки дури и ако си љубител на таков тип на филмови. Плус таа една иста палета бои што ја користи, жива депресија.

Ќути нели го имаме Скорсезе што го сними Волкот од Вол Стрит - најбољи филм евр.

Скорсезе за Нолан е доктор. Не викам дека Нолан е лош, но станува досадно малце филмовите му се fucking confusing. Ја се кладам дека 99% од овие што го гледале Интерстелар не разбрале ништо од филмот, само биле вау, филм на нолан плус мет меконахи, не може боље. Исто ко со секташи да дискутираш кога се работи за Нолан, не може лош филм да има.

Скорсезе за Нолан е доктор. Не викам дека Нолан е лош, но станува досадно малце филмовите му се fucking confusing. Ја се кладам дека 99% од овие што го гледале Интерстелар не разбрале ништо од филмот, само биле вау, филм на нолан плус мет меконахи, не може боље. Исто ко со секташи да дискутираш кога се работи за Нолан, не може лош филм да има.
Не реков дека нема лоши. Ете Интерстелар му е без везе, Тенет поголемо срање, али дека е крш режисер, а од друга страна кажуваш Волкот ти бил најбољи филм, не можам да те сфатам сериозно.

Мементо и Инсепшн ти се лоши?

@Џонтра намали со тагата. :smirce:

Не реков дека нема лоши. Ете Интерстелар му е без везе, Тенет поголемо срање, али дека е крш режисер, а од друга страна кажуваш Волкот ти бил најбољи филм, не можам да те сфатам сериозно.

Мементо и Инсепшн ти се лоши?

@Џонтра намали со тагата. :smirce:

Инсепшн го немам гледано, али и не ни планирам пошто знам дека е она истото од Мементо ради кое и го замрзев Нолан. Иначе не знам зошто волкот не е добар филм. Филмот е 3 саати забава, тоа е и поентата на еден филм. Иначе тоа нема врска со темава што мене ми се свиѓал тој филм. Има врска тоа што филмовите на нолан се тапа.

Ќути нели го имаме Скорсезе што го сними Волкот од Вол Стрит - најбољи филм евр.
Нолан може само да сонува да биде приближно до Скорсезе. Преценето гомно.

Инсепшн го немам гледано, али и не ни планирам пошто знам дека е она истото од Мементо ради кое и го замрзев Нолан. Иначе не знам зошто волкот не е добар филм. Филмот е 3 саати забава, тоа е и поентата на еден филм. Иначе тоа нема врска со темава што мене ми се свиѓал тој филм. Има врска тоа што филмовите на нолан се тапа.
Ако тоа е поентата на филмот другар филмот ќе биде на ниво на циркус, а не уметност како што е сега.

Е сега имаш филм за забава, имаш филм за полнење душа и имаш филм за голицкање мозок.
Тоа што ти нејќеш да замараш мозок додека гледаш филм значи дека само спрдачини ко суперхеројски филмови треба да се снимаат или лабави акциони, драмулетки и комедии.

Ако тоа е поентата на филмот другар филмот ќе биде на ниво на циркус, а не уметност како што е сега.

Е сега имаш филм за забава, имаш филм за полнење душа и имаш филм за голицкање мозок.
Тоа што ти нејќеш да замараш мозок додека гледаш филм значи дека само спрдачини ко суперхеројски филмови треба да се снимаат или лабави акциони, драмулетки и комедии.

Филмовите негови не се ни за замарање мозок. Ја реално сакам филмови и серии што те тераат да мислиш, ја сакам Westworld токму ради тоа. Ги сакам филмовите на Вилнев пошто се едно прекрасно визуелно доживување. Но во филмовите на Нолан не гледам нешто занимливо што ќе ме задржи да ја следам приказната освен сивило, филмовите му се многу така, не можеш да се поврзеш со ликовите, а збунувачките прикаски уште више му ги праат филмовите така. Не знам, не можам да ги сварам неговите филмови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom