Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
20А е мислам до 4.2kw може да мери, а 16А до 2.8кw. Така барем пишува на линкот. Горе ми е климата и не можам да ти доловам но ќе ти испратам други слики, идентично е.
16A - MAX power - 2.8kw
20A - MAx power - 4.2kw
Колку шо одбирам од струја мислам дека 16A идат нешо над 3.5kw.... 16x220???

Според тоа значи неможам да го ставам на 3.5кв климата да мерам?
Можеш можеш... 3.5кв ако е климата тоа значи толку топлина може да произведува... а не дека толку троши.
Јака 3.5ка клима оптеретена до максимим може да повлечe докај 2kw... горе доле....

Почитувани,
По повод 10 години ГРЕЕМАК ГРОУП, како застапник на GREE , Ве известуваме за голема промоција на клима уредите и гаранција 5+5 години ( првите 5 години се без надомест за продолжување ).

Со Почит,
Греемак ГроупPromo 1.jpgPromo 2.jpg

Раскинал ДиКаприо со Камила. Го трола цел интернет дека све со дечишта е у врска. :D

304836458_1632348510559595_3147547152945353235_n.jpg

86000 амбер за кафичи и дуќани, е интересна опција, плус и како трошок да се води.

му се може, врти тешки милиони, што да се жени кога кај и да се сврти има нова некоја да се зацапа у него. Не мора ни да се разведува како другиве глумци и милионери, многу паметно размислува типчето.

Него го чекам овој новиот на Скорсезе со Дениро и него. Ваљда ќе растури у бокс офисо.

Има ли кај нас некаде вакви ТА Радијатори ? http://binvex.com/termoakumulaciono-grejanje/ta-radijator-adx-84-a-800w/ Би биле интересна опција како помошно тело за некоја клима да помогнат со 5-6 кв акумулирана топлина во ефтина тарифа.
Ja na prospektot stvarno ne vidov kade ke ja akumulira taa energija,za da posle evtina tarifa ja dava preku den,vidov samo dva grejaci kao za u sporet i nekoja smesna izolacija...ispravete me ako gresam,mada i samata cena se kazuva...se gledaat nekoi 4-5 ciglicki kao u termo pecka,ama dalekuu e od akumulacija kako termo.

За Еспозито се збори дека ќе биде Професор Х или Магнето. Уште едно "поцрнување" на легендарен лик. Можеби ќе го сменат потеклото на Магнето и наместо Евреин ќе го прават Црнец. Што за мене лично ќе биде најодвратна работа што Марвел ќе ја направи. Некои ликови имаат толку позната origin сторија и целата нивна појава и постапки се базирани на неа што е буквално ерес да се дира таму.

За Еспозито се збори дека ќе биде Професор Х или Магнето. Уште едно "поцрнување" на легендарен лик. Можеби ќе го сменат потеклото на Магнето и наместо Евреин ќе го прават Црнец. Што за мене лично ќе биде најодвратна работа што Марвел ќе ја направи. Некои ликови имаат толку позната origin сторија и целата нивна појава и постапки се базирани на неа што е буквално ерес да се дира таму.
Баш ќе биди интересно да се види како црниот професор х го наследил замокот кај шо е училиштето за надарени.

Кога Марвел универзумот ќе ви заврши со Endgame, тогаш ќе се чувствувате многу подобро.
Од тогаш нема ништо квалитетно и вредно да се дискутира излезено, не знам зошто уопште се замарате со Фаза 5, дел од пропагандна машинерија.

Ja na prospektot stvarno ne vidov kade ke ja akumulira taa energija,za da posle evtina tarifa ja dava preku den,vidov samo dva grejaci kao za u sporet i nekoja smesna izolacija...ispravete me ako gresam,mada i samata cena se kazuva...se gledaat nekoi 4-5 ciglicki kao u termo pecka,ama dalekuu e od akumulacija kako termo.
Daleku e baš 7-8 pati. Termo 6-ka može da pribere ili akumulira vo sebe za 8 časa 48 Kwh i prosečno bez duvanje bez polnenje do narednata eftina tarifa uspešno da gree taka samo so zračenje 16-20m2 koga e poladno ili 25-30 m2 koga e potoplo vo prelaznite periodi, prosečno izolirana prostorija...
Ovaa grealka ne bi bila dovolna nitu za prosorija od 7-8 m2, plus e bezrazložno skapa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom