Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш пред неколку дена го гледав Misery, актериште.
што?РИП Сони Корлеоне, предобар актер![]()
Да се само техникалии, лесно би било…Kolku što znam maksimum do sega najdobrite vadat 1500 W\m2 koga e sonceto pod optimalen agol i bez oblaci, istite pri nepovolni uslovi vadat i edvaj 50W\ m2....
Može kaj nas da se računa prosečno do 1Kw\m2 . Ako ovie nudat 200W e smeurija i đabe frleni pari. Bez efikasni paneli ne vleguvajte vo ovaa igra, mnogumina će doznaat na potežok način deka ne baš se rozovo, dali sonceto će zaebava dali vladata će te izdupi ili ESM......

Види… да не ти кршам филм…Aj vaka sega...
Pred se, pochituvam sekakvo mislenje.
3D planot e napraven od mene na demo verzija najdena nekade na google, za od prilika da imam pretstava shto i kako bi mozhel i ne mozhel...
Kukjata e stara okolu 40g i e so takov raspored od koga e napravena, razmisluvani se site kombinacii na povrzuvanje, pregraduvanje i slicno,
sepak mora da ostane so ovoj raspored...
Kako i da e, se mislam dali e pametno reshenie br.1 (dnevna) 3.5kw, 2(spalna) i 4(kujna) 2.5kw... ponatamu kje mislime za br.3
Kolkava potrosnja bi imal mesecno greenje/ladenje ako bi mozel nekoj da kazhe od prilika bi bilo super.
И јас го гледав прееска, ништо посебно, дури и досаден на моменти ми се видеThe GRay man фалеше уште од саудиска арабија платеник да се појави у филмов, циганов фалење со 2 години хардвер а сите учеле по 6,сите еба.и држави ги пројдоа само пола буџет потрошено во тоа,ок филм веке видено.