Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Многу големи даљинскиве на Мидеа на @најубав , него имаат ли ЕКО модови за штедење на потрошувачла на греење како што беше покажано ги има кај ГРЕЕ климите ?
Еве и Вивакс да прашам, за пар иљадарки и да се продава поефтино има ли Еко модови кај овие клими или за поефтина цена нема ни WiFi :) ?
A ке биде покажано како да во мод Ладење се ладите за безоари....и тоа го има Грее ;)
I Midea i Vivax imaat i ECO mod i odlicna modulacija na klimatizerte

Prvite 400kw si gi plajkas(ova samo vo skapa tarifa) po reguliranata cena sega kolku e 7,3mkd.od 400do 800kw, znaci posle 401kw/h ke plajkas primer 10 mkd/kwh. Nad 800 12mkd a eftinata ke bide ista primer 5mkd.
Za da me svatis ovde sega vo smetkata ke imas povejke grafi... Swga se samo 2 visoka i niska
Posle 01.07 ke imas 3 grafi za visoka tarifa kwh
Ako si potrosil 1000kwh a 500 kw vo. Skapa
400kw ke odat na najniska cena od 400do500 /tie 100kw po povisoka cena...
Seto ova se primeri.... So kw i so cenite...
Infoo mi e od Evn
Ako blok tarifite se caka niski ovaa namerno e napraveno da plajkame poskapo, od 400 do 800 kw se trosat vo eden prosecen den na primer modelot na crna gora mislqm deka bese blok1 ti e do 400kw blok 2 ti e od 400 do 1500 kw i se nad 1500 spage vo blok 3 najskapa.

Ako blok tarifite se caka niski ovaa namerno e napraveno da plajkame poskapo, od 400 do 800 kw se trosat vo eden prosecen den na primer modelot na crna gora mislqm deka bese blok1 ti e do 400kw blok 2 ti e od 400 do 1500 kw i se nad 1500 spage vo blok 3 najskapa.
Spomnaa 3 blok ili 4..stom toa catat izgleda ke bidat 3...

А дали некој слушнал и знае нешто за една тарифа на струја наместо две - скапа и евтина ?

Значи минатата потрошувачка нема никаква врска со блокот во кој ќе бидеш сместен, бидеќи имаше некои такви најави.

Случајно налетав на твитов и мислам дека е време да си ја освежам меморијата, баш ми фали некоја опуштена романтична комедија...

А дали некој слушнал и знае нешто за една тарифа на струја наместо две - скапа и евтина ?
Треба да си пресметаш дали се исплати. Можно е да се исплати.
Ако помалку од 40% од киловатите ти се на ефтина струја - тогаш поефтино е еднотарифно.
Ако повеќе од 40% од киловатите ти се во ефтина струја - тогаш поефтино е двотарифно.

gogATOG.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom