Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Темава е за клими нее за телефони или компијутери за да ги менуваме на секој нов модел .. Стегаш дугмето лади/грее ТОЛКУ !Edna rabota e jasna vo momentov vo MK, samo Gree go razmrda pazarov i postojano nosi novi modeli, se ostanato e drvo do drvo.
Мислам дека е паметен избор. Јас купив пред две недели, уште не ми е донесена. Ако ја нема на залиха јави им се на телефон, ќе ја донесат. Јас од Панасоник , одлична клима, се решив на оваа. Нема многу шминкерски работи, најбитно е да топли и лади. Со еден збор без скриени трошоци работи. Плус е со бесплатна монтажа.
Одлична Клима! Ја земав во Ноември . си преде и топли тивко и економично ја димензионирав за дневната со кујната 33 м2 со висна од 2.7 до 3.5 м (кос кров). Но заради енормната изолација која е 33 цм зидови и 20 цм кров , 3 стакла прозори, климата со помош на маслен радијатор уклучен на 500вати греач на пола ниво , пола час работи / пола одмара (отприлика) јас ја поминав зимата загреан на 21 /22 ц во целата куќа 61 м2 повеке ни е топло на сите по дома ( а за тест сум ја дигнал на 24 ц , не се дише внатре) но изолацијата си го прави своето. Потрошња 3700 декември максимална (секој ден маш. за перење , сушење и садови) со 2 деца мали сум.
Јануарската ми стигна 2000 ден незнам дали е мерено, иако еден период не беа децата дома , али греењете си беше уклучено нон стоп .
Се на се презадоволен сум ептен од климата, не сум мерел потрошња али ја слушам дека модулира топ и ниско, надополнува мали загуби, интересно е што имам добра јужна ориентација и сега кога е сончево може да се рече дека одржувам темп со сонце преку ден , климата надвор со часови не се уклучува а внтре 21 ц и на 8 метра од климата.
Ако изолацијата е доволно добра да нема ладење на просторот од ладни ѕидови, подови и тавани.... 22 степени се сосема комотни.Убаво ако ти е пријатно да седиш на 21 степен дома тоа не е комотно зимно време на 21 степен човек да се осека убаво пријатно но ти викаш ма 24 не се дишело интересно да напишеше 24 друга е работата без разлика за која клима станува збор.
Как мене дење ноке ставена на 24 степена и си одржува 24-24.5 не мрда и со потрошувачка од околу 1100w на саат но можеби пагаш во несвест од потрошувачката но грејам голем простор од 80м2 и седам комотно по дома со клима од 7 kw за јануар ми дојде 4900 за ноември 4100 е за фебруари не е стасала белешката.
Pizza od sladok korenШто значи?
22C e kamen ladno, eventualno ako nenosis salce i kapce.Ако изолацијата е доволно добра да нема ладење на просторот од ладни ѕидови, подови и тавани.... 22 степени се сосема комотни.
Ако ѕидовите се ладни тогаш мораш 24-25 да бараш.
Затоа станче си е станче.... особено онака јужно ориентирано![]()
Мене пролет-есен 22 степени ми се баш океј. Кога ќе падне снег и мене ми е камен ладно на 22С па пуштам 25-2622C e kamen ladno, eventualno ako nenosis salce i kapce.
Kako mozes da kazes nesto takvo koga vo zivot ne si imal prilika da zivees vo izolirano stance na 22C juzno orjentirano.Мене пролет-есен 22 степени ми се баш океј. Кога ќе падне снег и мене ми е камен ладно на 22С па пуштам 25-26Ама ја сум во неизолирана куќа во Прилеп.
Во јужно оринтирано и добро изолирано станче во Скопје не би ми трбало над 22С.
Kolku pausalni muabeti ke cues i komentari od inaet.
Edna rabota e jasna vo momentov vo MK, samo Gree go razmrda pazarov i postojano nosi novi modeli, se ostanato e drvo do drvo.
Брат а да ја намалиш на 19с нема и по 20часа да се укључува..Одлична Клима! Ја земав во Ноември . си преде и топли тивко и економично ја димензионирав за дневната со кујната 33 м2 со висна од 2.7 до 3.5 м (кос кров). Но заради енормната изолација која е 33 цм зидови и 20 цм кров , 3 стакла прозори, климата со помош на маслен радијатор уклучен на 500вати греач на пола ниво , пола час работи / пола одмара (отприлика) јас ја поминав зимата загреан на 21 /22 ц во целата куќа 61 м2 повеке ни е топло на сите по дома ( а за тест сум ја дигнал на 24 ц , не се дише внатре) но изолацијата си го прави своето. Потрошња 3700 декември максимална (секој ден маш. за перење , сушење и садови) со 2 деца мали сум.
Јануарската ми стигна 2000 ден незнам дали е мерено, иако еден период не беа децата дома , али греењете си беше уклучено нон стоп .
Се на се презадоволен сум ептен од климата, не сум мерел потрошња али ја слушам дека модулира топ и ниско, надополнува мали загуби, интересно е што имам добра јужна ориентација и сега кога е сончево може да се рече дека одржувам темп со сонце преку ден , климата надвор со часови не се уклучува а внтре 21 ц и на 8 метра од климата.
Не е до ѕидовите туку до подот..Ако изолацијата е доволно добра да нема ладење на просторот од ладни ѕидови, подови и тавани.... 22 степени се сосема комотни.
Ако ѕидовите се ладни тогаш мораш 24-25 да бараш.
Затоа станче си е станче.... особено онака јужно ориентирано![]()
Seto toa e okej, ama *la creatura* nema faca da drzi takov stav.Му кажа, цитирам - Те слушам како дишеш. Демек, поднамали, ме нервираш, гласен си.
На прв дејт.
Јас не знам како овие после пар ќе станат понатака, но не ме ни занимаше да догледам.
Da dojde na 2 mart, FalaVeke mu se javil izgleda.
Seto toa e okej, ama *la creatura* nema faca da drzi takov stav.
Nemam soyal ama me interesira dali imas zabelezano razlika vo rabotata na klimata koga bilo ispravno senzorceto ili sega koga tretina prostor go gleda ,koga rabotese podobro ?Da dojde na 2 mart, Fala
Drugo nesto da prasam
Nekolku meseci senzorot (kako oko so e na sredina na gree soyal) za nasocuvanje na toplina odi vdesno i zakocuva taka, prethodno rotirase levo desno (vo toj del od sobata nemam TV ili drug izvor na toplina). Serviserov i toj zabeleza deka ne e vo red treba da me izvesti kako da se sredi. Nekoj iskustvo so vakov problem ?