Одлична Клима! Ја земав во Ноември . си преде и топли тивко и економично ја димензионирав за дневната со кујната 33 м2 со висна од 2.7 до 3.5 м (кос кров). Но заради енормната изолација која е 33 цм зидови и 20 цм кров , 3 стакла прозори, климата со помош на маслен радијатор уклучен на 500вати греач на пола ниво , пола час работи / пола одмара (отприлика) јас ја поминав зимата загреан на 21 /22 ц во целата куќа 61 м2 повеке ни е топло на сите по дома ( а за тест сум ја дигнал на 24 ц , не се дише внатре) но изолацијата си го прави своето. Потрошња 3700 декември максимална (секој ден маш. за перење , сушење и садови) со 2 деца мали сум.
Јануарската ми стигна 2000 ден незнам дали е мерено, иако еден период не беа децата дома , али греењете си беше уклучено нон стоп .
Се на се презадоволен сум ептен од климата, не сум мерел потрошња али ја слушам дека модулира топ и ниско, надополнува мали загуби, интересно е што имам добра јужна ориентација и сега кога е сончево може да се рече дека одржувам темп со сонце преку ден , климата надвор со часови не се уклучува а внтре 21 ц и на 8 метра од климата.