Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Абе го глеал некој Д Ајришмен? Глеам 3 саати е, па дали вреди времето ме занимаше да се остаам 3 саати пред екран.

Абе го глеал некој Д Ајришмен? Глеам 3 саати е, па дали вреди времето ме занимаше да се остаам 3 саати пред екран.
Не си го троши времето.

Иако би било добро да те снема едно 3 саати од форумов, да одмориме. hhhhh

ја мислам дека вреди
али у крајна линија субјективно е тоа

Спреми некоја туфка у двојка ама од онаа стоун да те мава со црвени конци,земи едно пепси,нес,кубети или шо и да е .. и ќе бараш ајришмен 2 на крај.

Можеби прашањево не е за овде ама овде има поголема веројатност дека ќе добијам корисен одговор.
Што да ставам за изолација помеѓу ел. печка и ѕидот и каде можам да купам такво нешто?
Дали е тоа обична ал. фолија или има некое подобро решение?

Важно е да се исчистат единиците и вентилаторите внатрешни. Со тоа ќе можат да работат поефикасно инвертерите. Тоа што мојата работи со 430W и сијалиците ми се по 13W, како и А+++30% машина за перење, колку толку сум се погрижил за мрежава да нема оптеретување.

Е сега некои што со 24KW котел се греат, или со панелки, или со што ти ја знам, подморници и слични COP0.9-1.0 грејни тела - тоа си е друг муабет.

Користел некој вакво: https://mall.gree.com.mk/index.php/product/h-crown/
Мене многу би ми врешло работа за подното да можам да си го активирам. Многу интересна опција е.
А за бојлер незнам дали вреди со оглед на претврдата вода во Скопје. Е сега незнам како оди моментот дека загрева највеќе до 55ц, тоа нема да ствара кавитација па може и помалку проблеми ќе има со креч ако се користи за санитарна вода.
Koristeno e za podno greenje do 100m2. Bojlerot go koristi kako bafer, sto e sosema ok.

Прегледај го приврзокот 314674
Mi se pojavi P0 greskata na vnatresnata edinica sto znaci toa?
IGBT се тип на транзистори што се употребуваат како излезни транзистори на инвертерскиот склоп. Кај тебе се активира заштита поради превисока струја низ транзисторите. Причина може да биде неисправен мотор(спој помеѓу намотки, неисправни лагери, блокиран мотор и слично) или неисправност во самите ИГБТ транзистори.
Да напоменам дека појма немам од клима-уреди и дека искуството ми е од инвертерски склопови во индустриска електроника и автоматика, така да можеби и грешам

Последно уредено:
Ау! Првиот дел со свадбата - ништо посебно, ама вториот - го изнауживав.
Крајот посебно ми се допадна, кога „лудата сестра“ ги смири и ги собра под замислениот шатор.
Мене првиот дел ми беше боље пошто нејќам сај-фај ко што кажав а и поубав тек ми имаше.
Сега ти е на ред Антихрист :ROFLMAO:
Па да, сеа видов дека дел од трилогија е ова. Претходно одбрав само Dancer in the Dark, Melancholia, Breaking the Waves i Dogville пошто имаат најголеми оценки.
Али ми се свиѓа данецов, па може и повеќе да го испоштувам.
Мене ми е најслаб од Депрешн Трилоџи, Антихрист и Нимфоманијак далеку подобри.

Најдобар се знае - на Џек куќата
Ќе видиме ај, ќе коментирам тука.
На Џек куќата најдобар негов? Или најдобар ментално болен карактер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom