Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sakam da kazam deka dzabe sigi merite so se i sesto odnosno site dzabe sigi merime....za mesec/dva ke nemame so da merime.......kapissss
За месец-два кога цената на струјата ќе рипне 50 или 100%.... тогаш уште повеќе мерење ќе треба.
Ако дојдеме до моментот да ни биде џабе мерењето и да нема што да мериме, тогаш ќе споредуваме кој како пампур има :P

За месец-два кога цената на струјата ќе рипне 50 или 100%.... тогаш уште повеќе мерење ќе треба.
Ако дојдеме до моментот да ни биде џабе мерењето и да нема што да мериме, тогаш ќе споредуваме кој како пампур има :P
Drugar ke nema sto da.merime ...eve veke sega skoro sekoj den snemuva po 2/3pati struja a i naponot e pod 220v.ke pravat samite urwdi ispadi...tie ke rabotat.....ama.ke strada elekteonikata...a za pampurite tuka se ne ni begaat so +100% na segasnive 6.7 i 3.3 den kwh. Vo prevod 13 so 7.5den kwh druze osvem po nekoja led sijalica,tv,frizider i kraj bidejki togas 500kw (ke kostaat 100€) mesecno a toa e mnoguu nikoj nema da izdrzi...

Важно е да се исчистат единиците и вентилаторите внатрешни. Со тоа ќе можат да работат поефикасно инвертерите. Тоа што мојата работи со 430W и сијалиците ми се по 13W, како и А+++30% машина за перење, колку толку сум се погрижил за мрежава да нема оптеретување.

Е сега некои што со 24KW котел се греат, или со панелки, или со што ти ја знам, подморници и слични COP0.9-1.0 грејни тела - тоа си е друг муабет.

Користел некој вакво: https://mall.gree.com.mk/index.php/product/h-crown/
Мене многу би ми врешло работа за подното да можам да си го активирам. Многу интересна опција е.
А за бојлер незнам дали вреди со оглед на претврдата вода во Скопје. Е сега незнам како оди моментот дека загрева највеќе до 55ц, тоа нема да ствара кавитација па може и помалку проблеми ќе има со креч ако се користи за санитарна вода.

Последно уредено:
Абе го глеал некој Д Ајришмен? Глеам 3 саати е, па дали вреди времето ме занимаше да се остаам 3 саати пред екран.

Абе го глеал некој Д Ајришмен? Глеам 3 саати е, па дали вреди времето ме занимаше да се остаам 3 саати пред екран.
Не си го троши времето.

Иако би било добро да те снема едно 3 саати од форумов, да одмориме. hhhhh

ја мислам дека вреди
али у крајна линија субјективно е тоа

Спреми некоја туфка у двојка ама од онаа стоун да те мава со црвени конци,земи едно пепси,нес,кубети или шо и да е .. и ќе бараш ајришмен 2 на крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom