Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Drustvo bi sakal da prasam ako nekoj znae da kaze nesto za ovoj smart plug dali meri elktricna energija vo realno vreme i vkupno potrosena
8a909269ba0b9b42e686ebab90aaa29e.jpg

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Sekoja predimenzioniran japonska klima za odreden prosstor e NORDIC ,i nordicot ne pretstavuva nikakva filozofija toa e cist marketing,sto kinezot ke mu stavi demek greac i ete ti Nordic do -22.
Pa i Toshibava moja e Nordic samo bez greaci.
Slobodno gree i na -20.

Може ли да предложите економична инвертер клима до 22/23000ден. за просторија од 16м2 во стан со изолација и пвц прозори?

Може ли да предложите економична инвертер клима до 22/23000ден. за просторија од 16м2 во стан со изолација и пвц прозори?
https://www.klimi.mk/product/405
Gornavedenava mlce lici na inverter,a kolku e ekonomicna neznaeme.
Za poekonomicna treba poke paricki,ama tebe i taka prostorot ti e dosta mal,pa nema da se odrazi premnogu na potrosuvackata.
Za kvalitetot,kolku pari tolku muzika.

Plus neznam kako nekoj go odomakinija hz.Toj e mnogu pogresen izraz i go izednacuvavvt so rps.
Pravilno treba da bide rps.
Se sto ima rotacija treba da bide rps (obrtaj vo sekunda).
Ubavo si se izzrazil ne se sekiraj.
Ne razbiram šti se čudiš zošto treba da e vo Hz. Ednaš tebe specijalno ti objasniv deka kaj ovie višefazni i ednosmerni motori bez četkici toa e pravilno. Vratilata na motorite pravat vrteži toa da, no promenite na sostojbata na fazite mora vo Hz.
Inače poveće od jasno mi e daka ne si go razbral moeto pojasnuvanje, no dobro odime ponatamu......

али како погодил двајца бе? или било позади некој ѕид па не можел да види кај пука, али двајца да скинеш? Ај сфаќам некого да погоди али не е еден човек у ситуацијава.

Последно уредено:
Жени... кај ќе признаете вие дека некоја друга е убава.
Изопачени стандарди некои за убавина имате повеќето тука. Добро ај од моите стандарди многу поразлични. Многу ковчести, кршливи сакате, јас поинаку ја гледам убавината. Пример, мене овие ми се преубави жени:
1204800-shailene-woodley-a-l-avant-premiere-de-snowden.jpg

The-%E2%80%98Game-of-Thrones-Cast-and-Crew-Had-No-Idea.jpg

5c8e2c6e-bd59-11e9-8f25-9b5536624008_image_hires_102909.JPG

Да не редам уште, а воопшто да не почнувам ни со овие:
800px-Vivien_Leigh_Gone_Wind_Restored.jpg

0f875dc4032a0a3365368ea11c63c8b2.jpg

8a73fa3bfcd9bb68a03fb75457b3aa04.jpg

Доста е ете лепоти:)

Абе @најубав по толку следење на форумиве пак си ја утнал климата.

Па имаше бе друже споделено искуство со Tosot Muse Eco 12ka кај што модулира до 200w.
Или греачи има тој модел?

Според искуството на дечкото изгледа како супер да работи.... е сеа во Март месец е ова снимано.... како ќе биде на -10С во Декември и Јануар треба да сподели искуство пак зимово @VladB
Сега овај период пак слично работи како и во Март пошто самите температури се слични, вчера вечерта си модулираше со 185w, успешно си ја одржуваше температурата, па ќе видиме во најладните месеци како модулира.

Ne razbiram šti se čudiš zošto treba da e vo Hz. Ednaš tebe specijalno ti objasniv deka kaj ovie višefazni i ednosmerni motori bez četkici toa e pravilno. Vratilata na motorite pravat vrteži toa da, no promenite na sostojbata na fazite mora vo Hz.
Inače poveće od jasno mi e daka ne si go razbral moeto pojasnuvanje, no dobro odime ponatamu......
No ne mora da znaci deka 1hz=1rps.Promenata na vrtezite go pravi naponot na DC strujata i ja kreva do 380V .PAM,pa naknadno se pegla preko razni tehniki I-PAM ,V-PAM zvisi od tehnikata syto se poseduva i kolkava e elktornikata sposobna.Znaci svati PROMENLIVOSTA NA NAPONOT NA DC STUJATA GI PROMENUVA VRTEZITE.
Bas onie skokovi sto gi gledame pri modulacijata paga na 100w pa kreva na 600w,kaj grafikonot na ZlatE primer kaj hansolot.fakticki nema asolna elktronka i pikoj nenormalni.
Ama znam deka i tebe ne ti e jasno deka promenta ja pravi DC naponot uste lani koga rece deka rabotat na 110v DC napon,mozi paga pod 110,ama i kreva kaj nekoj modeli do 380 kako kaj fujitisu,sum sretnal negde.
Eve proveri kaj Toshibata pisuva vo sevis manuel,ke sretnis bas kaj mojava do 340V ama DC napon.
Baska ti zboruvav za gubitocite a ti mislis deka se samo 2%,ama temava e sitoka i mnogu ke se razvrzime.
Kolku jas sto ke svatam jakost na materijali i termodinamika,tolku i ti od ovoj muabet,samo ke ja trupame of topik.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom