- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.265
- Поени од реакции
- 3.015
Нее планирано ми беше... чекав -15С... до тогаш немаше толку заладено...Hahahah..Moj Zlate... Iznenadio te vikend..
Scientific purposes

Нова клима... да и видам силата

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нее планирано ми беше... чекав -15С... до тогаш немаше толку заладено...Hahahah..Moj Zlate... Iznenadio te vikend..
Daj link da kupam i jas?E dobro be kupi eden merac da ni kazes na input gasi.Kup i eden termometar so sonda i ke imame poubav pregled.
Jas kupiv za 400 den,i vlaznost kazuva ,i sonda da meram izduf,ima i cas,i termometar na nego.Celiot e digitalen.
Еве уште едно видео од Tosot Muse ECO 3.5kw, модулација од ~190-200w, при надворешна температура од 7-8 степени, климата наместена со ifeel на 22 степени.
За време на ниската модулација, логички е дека нема да има баш жежок воздух и ќе има млак издув, па затоа полека собната температура паѓа до 20.8 степени и тогаш модулацијата се крева на 430w и така работи неколку минути се дур не достигни некаде 21.3 степени, после тоа паѓа на ~330w па се враќа повторно на 190-200w
![]()
Tosot Muse Eco 3.5kw - ниска модулација
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
И надворешната единица е прилично тивка за време на ниската модулација ( може да делува погласно на снимката пошто е со телефон снимена, нема други звуци за споредба, а микрофонот од телефонот е прилично квалитетен ).
![]()
Tosot Muse Eco 3.5kw - надворешна единица
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
Cudno kako vo Japanskata verzija ne go vgradile istoto tvoe kompresorceLN доволно е да ми трае 7-10 години... после тоа сигурно ќе ја сменам за понова и подобра .... не ми треба да ме надживее....
FH имаше ПО-саглам хардвер.... но за жал не можеше да се искористи тој потенцијал.... ако не во сите величини, бар во 25ката и 35ката.... плаќаш нешто чија што полна сила не можеш да му искористиш.... а свесен си дека е моќно.... ама ете не можеш.... јапанска работа.... направено за да трае и за правнуци ваљда![]()
Cudno kako vo Japanskata verzija ne go vgradile istoto tvoe kompresorce
Japanskata Verzija
Heating 4.2(0.6~11.2)kw
Kompresor SVB140FDBH![]()
Abe od pazar na tezgite,ovaj mojot tocen se pogodi,ama satot odi 1min. vo mescot porano,inace temperaturata tocno ja meri i vlaznosta ,a ima i sonnda za merenje na dve temperaturi.So sondata edna ,i na samoto kukiste uste edna temperatura.Ke najdis kaj tezgarite,raboti na dve baterii po 1,5v AAA.Daj link da kupam i jas?
Имам само 2 збора за тебе комито!!!Жени... кај ќе признаете вие дека некоја друга е убава.
Чекај бе, Берик е сомнителен сеа![]()
Kaj se ovie tezgi bitola skopje ohrid?Abe od pazar na tezgite,ovaj mojot tocen se pogodi,ama satot odi 1min. vo mescot porano,inace temperaturata tocno ja meri i vlaznosta ,a ima i sonnda za merenje na dve temperaturi.So sondata edna ,i na samoto kukiste uste edna temperatura.Ke najdis kaj tezgarite,raboti na dve baterii po 1,5v AAA.
Bitola vo pazarot.Prodavaat se i sesto,zileti,metro,sekakvi sitni alatki,itn.Kaj se ovie tezgi bitola skopje ohrid?
Eve ti FZ od 2020god servisno da ne zjapas samo po jutjubОстај ти Јапанската верзија... уште во 2017 таа кругови правела околу грее фабриката во China.
Еве уште еден јапанскиот модел FZ (пандан на Ururu Sarara-та на Daikin)
2022 пуштаат уште понов модел.
Ама викаат дека само 2500 месечно ќе произведувале.三菱電機 ニュースリリース 2022年度 三菱ルームエアコン「霧ヶ峰FZ・Zシリーズ」新発売のお知らせ
ルームエアコン「霧ヶ峰」の新商品として、「FZシリーズ」と「Zシリーズ」計18機種を11月1日から順次発売します。www.mitsubishielectric.co.jp
Прегледај го приврзокот 310769
Едноставно.... остатокот од светот не е достоен да ја добие нивната врвна технологија!
Razlicni modeli seАбе @најубав по толку следење на форумиве пак си ја утнал климата.
Па имаше бе друже споделено искуство со Tosot Muse Eco 12ka кај што модулира до 200w.
Или греачи има тој модел?
Според искуството на дечкото изгледа како супер да работи.... е сеа во Март месец е ова снимано.... како ќе биде на -10С во Декември и Јануар треба да сподели искуство пак зимово @VladB