Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ви споредба на Даикин ФТФХ 50А и Митсубиши АП 50 на прилично високи температури 17- 18 степени. Даикинот најниско спушта до 235 вати работи извесен период, качува на 300 вати и исклучува. Митсубишито цело време вози на 185 вати. И двете се сетирани на 22 степени, Даикинот е во 50м2, Митсубишито во 55м2.

Еве ви споредба на Даикин ФТФХ 50А и Митсубиши АП 50 на прилично високи температури 17- 18 степени. Даикинот најниско спушта до 235 вати работи извесен период, качува на 300 вати и исклучува. Митсубишито цело време вози на 185 вати. И двете се сетирани на 22 степени, Даикинот е во 50м2, Митсубишито во 55м2.
A vo koja brzina se?

Ајде совет еден :

Монтер сака да стави надворешна единица да е пониска од внатрешна дали е добро вака?

се работи за фери нордик модел монтерот тврди дека е се добро.

Ве молам за помош за еден од овие два избори на клима:
1. VIVAX ACP-18CH50AERI R32
2.Haier Tundra PLUS SMART U50MEGFRA/AS50TDDHRA-CL
Се работи за спрат од куќа,малтарена (без изолација)поточно за просторија од 48м2 со пвц дограма во Битола !! Ви благодарам !

Ајде совет еден :

Монтер сака да стави надворешна единица да е пониска од внатрешна дали е добро вака?

се работи за фери нордик модел монтерот тврди дека е се добро.
Ok e

Ne duva ladno mitsuto na 4ta so 185w?
Daikinot na auto e sigurno vo prva pred da iskluci i si duva potoplo so bi rekol taman.

Незнам како дува, во комшиите е монтирана јас само пратам потрошувачка и како е сетирана преку апликации.

Ви благодам на сите за одговорите,но ме интересираше како треба да се сетира климата во мод за греење.
Како ќе даде најдобри резултати со помала потрошувачка.На пример дали треба да работи 24/7 сега кога е плус температурата или
кога ќе залади повеќе.Знам дека многу зависи од изолацијата,место положбата на станот,прозорите итн.Инаку зе работи
за клима Тосот TWH12AFC-KDNA5D vo potkrovje na istocna strana.
Благодарам уште еднаш:)

Ви благодам на сите за одговорите,но ме интересираше како треба да се сетира климата во мод за греење.
Како ќе даде најдобри резултати со помала потрошувачка.На пример дали треба да работи 24/7 сега кога е плус температурата или
кога ќе залади повеќе.Знам дека многу зависи од изолацијата,место положбата на станот,прозорите итн.Инаку зе работи
за клима Тосот TWH12AFC-KDNA5D vo potkrovje na istocna strana.
Благодарам уште еднаш:)
Podobro neka raboti 24/7.
Navecer i koga ne si doma ostavi ja na 20C, preku den kolku ti treba. Imas wifi na nea, mozes da ja pustis na pogolema temperatura pred da dojdes doma.

Screenshot 2021-10-18 at 15-15-20 Ana de Armas’ Bond Girl dress gets sold out before the movie...png

Screenshot 2021-10-18 at 15-16-33 No-Time-To-Die-Ana-De-Armas-Training webp (WEBP Image, 1200 ...png

Ќе дое сеа некој и ќе каже дека не е убава...
200.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom