Sigurno si vo pravo deka cenata raste, i mora da raste poradi inflacijata, porastot na surovinite, porastot na energensite, korekcija na platite vo samata firma, moraat precizno da go planiraat profitot, zatoa sto ako se namali profitot toj brend ke go snema, ke odat vo bankrot.Interesno 42C od 52000den koj e dvoreden e istiot model kako 35A od pred 3god koga prv pat izleze FTXF so 28kg nadvoresna i bese 39500den na popust togas.
Cenite odat gore a hardverot nadolu
Автоматски споено мислење:
Odi kupi sega takva toshiba. Sega ke treba da platis uste poveke.
Ova e toa sto sega bi go zel za zamena
![]()
TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-18J2KVSG-E / RAS-18J2AVSG-E по супер цена од 86.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Ne veruvam deka go namaluvaat kvalitetot i hardverot. Daikin raboti vo eden segment na ceni i na kvalitet i ne bi rizikuval da premine ni vo povisok ni vo ponizok rang, se e toa golem rizik.
Me interesira sto mislite koj od site ovie brendovi pravi najgolem profit, neli ima kineski so nesto poniski ceni i so pogolem pazaren udel, korejski barem kaj nas pomalku zastapeni ili jas takvo custvo imam, i japonski so povisoki ceni a pomal pazaren udel, ako nekoj znae bas bi sakal i jas da znam.
Автоматски споено мислење:
Deneska stavav plin po najevtina cena vo gradot od 42 den, pred nekoj den kupiv leb sto bese prethodniot den 28 utredenta 33, 5 den skoknal, otvori na internet ke vidis kolku cenite na site surovini skoknale, kalaj, aluminium, bakar, duri i kaj sto se sisam kacile cenata za 50 den 300 kosta sega, taka da i so klimite toa se vo tek so vremetoАбе последниве 2 години доста се поскапени климите.
Добро се сеќавам есента 2019 ја демнев Toshiba Daiseikai 13ката да не случајно има некоја промоција па да ја порачам...
72.990 беше тогаш.... имав споделено тука ценовник од енергија што ми го праќаа....
И тогаш град Скопје ги најави субвенциите од по 1.000 еур.
Јас ја чекав да поефтини таа поскапе 100еур
Еве сега по само 2 години 10.000 е поскап баш истиот модел!
![]()
TOSHIBA SUPER DAISEIKAI 9 RAS-13PKVPG-Е по супер цена од 98.990 ден.
4.0kW ( 12ка ) ИНВЕРТЕР клима уред. Бесплатна испорака. 3год гаранција!klimi.mk

Последно уредено:

od klima.I deka mojava bila slabodusna i slabo grela.