grande-juve
е ај да плачеме сега
- Член од
- 20 ноември 2017
- Мислења
- 1.484
- Поени од реакции
- 7.307
^
Пробува да му текне пешкирот кај го оставил
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробува да му текне пешкирот кај го оставил
Smeski zivi.... 13w/m3......so takvi zagubi. Lugevo se bez usul.Znazi ostanuvame na prvoto,gubitocite ti se pogolemi od 13w/m3.Pozdrav.
Sprema potrosenite 3600kw/h grejna sezona po nekoja si prosecna cena od 5 denari ili 18000 denari fkupno kako sto veli ,ima zagubi na prostorot nekade okolu 5kw na -10 ili okolu 70w /m2 prema mojata racunica.Smeski zivi.... 13w/m3......so takvi zagubi. Lugevo se bez usul.
Ми ја краде финтата, јас тоа за Киелини го користам.
Sprema potrosenite 3600kw/h grejna sezona po nekoja si prosecna cena od 5 denari ili 18000 denari fkupno kako sto veli ,ima zagubi na prostorot nekade okolu 5kw na -10 ili okolu 70w /m2 prema mojata racunica.
Luge sme mozi da se pogresi.
Sepak covekot e entuzijast , go cenam, se trudi na forumov.
Odlicen e.
Шо си го губиш времето со вакви кои едвај чекаат некоја грешка и се палат ко шибица...Sprema potrosenite 3600kw/h grejna sezona po nekoja si prosecna cena od 5 denari ili 18000 denari fkupno kako sto veli ,ima zagubi na prostorot nekade okolu 5kw na -10 ili okolu 70w /m2 prema mojata racunica.
Luge sme mozi da se pogresi.
Sepak covekot e entuzijast , go cenam, se trudi na forumov.
Odlicen e.
Sto marka model jacina 3.5 kw ili 5.5 kw ti e drugata klima ?другата клима шо ја иаме веќе 3 години,не е направено никакво хемиско и нема засмрдено никогаш
Тешко вака од муабет.Дечки едно прашање. Имам прилично нова GREE клима,стара околу 9 месеци.Користена е само еднаш на топла грејна сезона и ова лето првпат на ладна.Веќе месец и нешто кога ќе ја уклучам дува некој кисел неподнослив мирис.На монтеров му ѕвонев ми даде накоја киселина да испрскам,као наводно ќе се исчистела,ама не помогна.Сеа многу луѓе ме советуваат дека треба да се прави хемиско кога се преоѓа од топла на ладна сезона,ама мене тоа ми е нелогично,зашо на другата клима шо ја иаме веќе 3 години,не е направено никакво хемиско и нема засмрдено никогаш,Дали некој може да ми даде идеја во што е проблемот? Моја е претпоставка е дека можеби задржува вода,зашто скоро цело лето немам видено низ цревото да тече вода.Е сеа ако навистина задржува вода,логично е кога ќе се насобере негде да избие,обично протекува од внатрешна страна.Мене ни таму ми нема протечено.Затоа не ми е јасно,ако може некој да ми даде мислење,пред да направам хемиско.
3.5 kW само VIVAX марка еSto marka model jacina 3.5 kw ili 5.5 kw ti e drugata klima ?
Па не е баш тоа лек.Тоа го глеам као ќе ги фрлам 1600 денари колку да се куртулам сега,за после 6 мессеци пак да почне да мириса.Не е тоа решение,затоа прашувам дали имал некој сличен проблем што трајно го решил.Тешко вака од муабет.
Ти веќе имаш(знаеш) лек, а незнаеш дијагноза!?
Нема што да се чита после тезите за 13w/m3 или 32,5w/m2 што значи си греел со помалце од третина кубик дрва за тие 12ч. Што појше да читаме, јасно е дека спинуваш.Шо си го губиш времето со вакви кои едвај чекаат некоја грешка и се палат ко шибица...
Тој прво и не прочитал ништо а само јаде бубрези..
Сеа заладува и кога ке ја пуштиш на греење нема да мириса. А за мирисање на ладење сите клими мирисаат(и Vivax) ако во ладење се гасат со неисушена внатрешна. На ИТ за Митсубиши кога се жалеа дека мириса тогаш советот беше да ги префрлат од ладење на вентилатор 15мин па после да ги угасат. И Дезинтал помага.3.5 kW само VIVAX марка е
Автоматски споено мислење:
Па не е баш тоа лек.Тоа го глеам као ќе ги фрлам 1600 денари колку да се куртулам сега,за после 6 мессеци пак да почне да мириса.Не е тоа решение,затоа прашувам дали имал некој сличен проблем што трајно го решил.
INVERTER ili obicna on-off sto model e VIVAX-ot3.5 kW само VIVAX марка е
ИнвертерINVERTER ili obicna on-off sto model e VIVAX-ot
Па тоа ми беше и зборот, не фрлај пари за џабе. Прво отвори, види филтри, изменувач?!3.5 kW само VIVAX марка е
Автоматски споено мислење:
Па не е баш тоа лек.Тоа го глеам као ќе ги фрлам 1600 денари колку да се куртулам сега,за после 6 мессеци пак да почне да мириса.Не е тоа решение,затоа прашувам дали имал некој сличен проблем што трајно го решил.