Favorit 3.5kw INVERTER klima Proizvedena vo Vestel vo Turcija
КЛИМА УРЕД ИНВЕРТЕР 12000 BTU – Favorit
favoritelectronics.com
Favorit
![]()
![]()
Vestel
![]()
![]()
![]()
Значи исто како Quadro што беше пред неколку години.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Favorit 3.5kw INVERTER klima Proizvedena vo Vestel vo Turcija
КЛИМА УРЕД ИНВЕРТЕР 12000 BTU – Favorit
favoritelectronics.com
Favorit
![]()
![]()
Vestel
![]()
![]()
![]()
za 3000eura, em ke ladi em ke gree.
Odlicna klima bez problem ke tera uste 10 godini ( a mozebi i poveke ) top brend VestelАјде Лепи, почекај малце...
Прегледај го приврзокот 297939
Прегледај го приврзокот 297940
Прегледај го приврзокот 297941
неможам убаво да ти ја сликнам надворешната од оправдани причини
Се си има свое...
@Strelec од тие "непотребни" постови, некој нешто и ќе научи!
...од слушање продавачи... тешко![]()
од тие "непотребни" постови, некој нешто и ќе научи!
...од слушање продавачи... тешко![]()
Ме шупчиш као?Со ова морам да се согласам хахаха
Постот за модулацијата беше на твое барање
Избриши го постот.Срамота.Модулацијава ти е катастрофа и тоа на пелет.Не рачунај се ,според Грее табела. Направи разлика.![]()
Interio 22 minimalno trosi 1,5kg/h.
Za 6meseci greenje ili 4320casa4320casa ke ti bidat potrebni skoro 6.5tona peleti pod uslov da trosi na minimum(1,5/h)... vo vrekjicki od 15kg ispagja deka se potrebni 432vrekjicki.
Vrekjicka najeftini peleti e 180den sto za 432vrekjicki e 77000den po sezona. Skapo nekako za 4000evra investicija.
А како би го нарекол ти а да не е Мит цело тоа лажење дека 24/7 ке работи и нема да угаси јапанецот ид 80к кој неможе да грее со 300w испорачана и минимумот му е 1000w испорачана.Да беше на мое барање ама ти во постот само рече дека модулацијата е мит. Ама во ред.
Porano Samsung Neo Quadro bea oem Vestel pa bea top klimi taka da zosto da ne i te kako bi ja preporacal vprovem i bi ja kupil so toa sto prvo ke ja sitnam T.S.T pa ke ja zemam Favorit ( VESTEL Made in Turkey )
Ги знаеме убаво кои модели се.... ама за вас продавачите тоа беа џабе фрлени пари за клими-налепници со слаби компресорчиња што ќе ги криевме на -10.Фино сум објаснил дека прво ниска модулација дува ладен воздух....и второ сум напишал дека таа модулација со 100w ја можат САМО 2-3 модела што од незнаење сте го занемариле како податок кои модели се тие а токму тука лежи зајакот ....само премиум моделите се..не ги лажете луѓето дека сите модели па и основните ке спуштаат до 100w.
Ме шупчиш као?
Ти ако нешто научи научи од за тебе продт факин продавач кој многу повеќе знае од тебе за климатизација....ти може си правник ама за ова си дудук
Постот за модулацијата беше на твое барање што ретро шупелкиве - продавачиве од шеста класа не би ти го објасниле уште 3год....ко да влезеш у маркет и го прашаш продавачот Лепотанпв за 35м2 која е....и он ти кажува од 16к па нагоре дека сите се супер

Стрелец јакиот продавач и познавач за клими (седејки на гоогле и сурфајки)Samo da te potsetam deka seuste nemas odgovoreno na poslednoto prasanje a veruvam i mnogu drugi imaat zabelezano koga se davis te nema .А како би го нарекол ти а да не е Мит цело тоа лажење дека 24/7 ке работи и нема да угаси јапанецот ид 80к кој неможе да грее со 300w испорачана и минимумот му е 1000w испорачана.
300w се 15,4% од Pdesignh 2kw
539w се 15,4% од Pdesignh 3.5kw
Sami trebase da izracunate deka i vo 35m2 ke raboti On/Off zasto modelov isporacuva minimum okolu 1000w toplinska sto e duplo od potrebnite 539w na +12 sto znaci pak ke raboti pali/gasi.
Со минималец од 300w јасно е зашто напишав дека таа ситуација е фиктивна замислено земена ситуација за која непостои клима што може да ја исполни без ОнОфф да работи.
Едно е некој да мисли а друго е реалноста....А како би го нарекол ти а да не е Мит цело тоа лажење дека 24/7 ке работи и нема да угаси јапанецот ид 80к кој неможе да грее со 300w испорачана и минимумот му е 1000w испорачана.
300w се 15,4% од Pdesignh 2kw
539w се 15,4% од Pdesignh 3.5kw
Sami trebase da izracunate deka i vo 35m2 ke raboti On/Off zasto modelov isporacuva minimum okolu 1000w toplinska sto e duplo od potrebnite 539w na +12 sto znaci pak ke raboti pali/gasi.
Со минималец од 300w јасно е зашто напишав дека таа ситуација е фиктивна замислено земена ситуација за која непостои клима што може да ја исполни без ОнОфф да работи.
Што ќе одговори ништо само лаги и манипулации од еден обичен продавач кој мисли оти Инжинер по Термодинамика се станува со ГуглањеSamo da te potsetam deka seuste nemas odgovoreno na poslednoto prasanje a veruvam i mnogu drugi imaat zabelezano koga se davis te nema .
Mojata gree gtech ne spusta pod 600w potrosuvacka znaci 2400w toplina sto e mnogu daleku od 1000w deklarirani, golema laga od GREE osven toa sto e golem propust klimata e arna .
Zatoa ovie drugive sto rabotat na 1000w minimum toplina se odlicni pa makar bila i noname .
Sent from my SM-N975F using Tapatalk

![]()
Interio 22 minimalno trosi 1,5kg/h.
Za 6meseci greenje ili 4320casa ke ti bidat potrebni skoro 6.5tona peleti pod uslov da trosi na minimum(1,5/h)... vo vrekjicki od 15kg ispagja deka se potrebni 432vrekjicki.
Vrekjicka najeftini peleti e 180den sto za 432vrekjicki e 77000den po sezona. Skapo nekako za 4000evra investicija.
Кого лажеш бе ти....Кажи за твоите грее на колку модулираат особено G tech koja vredi 40000k а не спушта под 600вати и немој да ми кажуваш и да ми изведуваш овде за 100 вати модулација,кој бара 100вати модулација и како прво сите модели како Даикин,фујитсу,тошиба,митсибуши имаат модулација од 200 вати и тоа и поефтините модели од 38000 па нагоре инаку сум кажал стопати јас имаам фујитсу 5,5 која модулира со 300 вати и а по проспект е од 90-2700 ватиА ти и таквите како тебе вчерашни дојдени одма ве напали нели 100w
Фино сум објаснил дека прво ниска модулација дува ладен воздух....и второ сум напишал дека таа модулација со 100w ја можат САМО 2-3 модела што од незнаење сте го занемариле како податок кои модели се тие а токму тука лежи зајакот ....само премиум моделите се..не ги лажете луѓето дека сите модели па и основните ке спуштаат до 100w.
Тие што спуштаат до 100w се 2-3 модела со цени над 80к за 3,5ки.
Прв модел на Митсу што спушта на 100w е токму последниот ЛН моделот кој кошта 80.000ден ...новиот FD што е уствари FH(замената наFD) што исто беше врвен модел на R410 немодулирал со 100w и минимумот и бил околу 300W...фино си кажува чоеков кој ги имал и двaта модела дека претходно НИЕДЕН МОДЕЛ НА МИТСУ не спуштал до 100w.
Значи ни SF EF WN HJ AP нема да модулираат на 100w.
И линк ке ти дадам да провериш, ја само читам и собирам информации многу повеќе и пред вас...касните и дур мислите реплика пак сум пред вас
Прегледај го приврзокот 297935
Iskreno sakam i planiram da ja prodadam T.S.T zosto zatoa sto ima mnogu glupava kultura na rabota t.e modulacija znaci koga ja pustam na greenje nadvorednata temperatura ako e pod 16 stepeni obavezmo pravi suv defrost pri pustanjeto znaci nema led na izmenuvacot a pravi suvi defrosti isto taka na nadvoresna temperatura od 10 stepeni raboti on-off sto iskreno kvaliteten inverter ne bi trebalo da raboti takaКо да зачитав и претходно кај што викаш дека ќе ја шиткаш T.S.T а ко шо памтам коа ја зеде ја отепа од фалење и ниеден лош збор не кажа...
Ќе образложиш нешо сеа зошто би ја шиткал или ќе си молчиш додека ја продадеш?