Добро бе Стрелец,номинална вредност е дадена .И убаво пишува во секој проспект.И на еуроевент.Зашто мешаш потрошувачка на енергија и дадена енергија.На еуроевент има на -7 колку троши ,а колку испорачува,и на 2 степени.Значи ова што си го постирал не е колку е максимумот на климата во киловати.Еве телевизор што е а++ троши 127 кв годишно,мерено на 4 саати во хдр слика.Машина за перење А++ троши околу 24 кв месечно доколку се пушта 3 пати во неделата,а 36 кв троши во рамките на нормалното.Како споредуваш енергетска ефикасност со моќност на климата.Еве сега ќе ти објаснам како функционира .Компас ,бусола одредува само Север.Значи неможеш според ефикасност на потрошувачката на енергија да кажеш дека е 2.5 или 3.5.И сега одговари ми искрено дали Грее климата модулира или манипулира?Не биди пичка одговори.и за Ален ама не 123 ,само 12 важи истото прашање.Lepi a ti na ovie "NORICIVE" u Set ek odma im poveruva deka se do -30 sto si se zapnal za do -15?
Midea nema model so ovie oznaki a naziv Nordic, za Midea ovoj e model ExtremeSave....vo Setek imeto im go smenile vo Nordic t.e ja pisale samovolno do -30 iako nema ni energetska za toa i kako sto se gleda bakap grejaci rabotat tuka so kilovati.....za 30k se dobiva 2,5ka
Прегледај го приврзокот 297298![]()
Midea AG Nordic series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA)/MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT
Сетек | Сè од техникаsetec.mk
A za neverojatni 48.999 k se prodava ova kako 5,5ka so edvaj 3kw i 1kw bekap grejac....sramota
Прегледај го приврзокот 297299Прегледај го приврзокот 297301![]()
Midea AG Nordic series MSAGCU-18HRFNX-QRD0GW/MOX301-18HFN8-QRD0GW KIT
Сетек | Сè од техникаsetec.mk
Search engineto na Midea.es ima mnogu podatoci za Midejkite, samo Buscar na lupata stavas i sve izlaga
Has buscado MOX301-18HFN8-QRD0GW - Midea
www.midea.es
П.С.И не сум јас Роберто,па да ме банирате.