Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
пак ли со том харди
ја мислев со роуз тико ќе биде новиот веном

Некој искуство со климата? На мм му ја препорачале како најдобра, ама некако многу скапичка. Плус земаат пари за местење и потрошен материјал, нели?
Освен Тошиба од кои други марки сте задоволни?

1620723871140.png

Да, ептен се сериозни овие иначе, не сакаат да се доделуват наградите на најдобрите ако најдобрите се сите од иста раса.

Читав се откажале и од СП во Атлетика пошто сите во трчачките дисциплини биле со темен тен и немало диверзитет со атлетичари од Молдавија и Грузија во финалињата на СП за Атлетика, се гледа дека ги интересира навистина диверзитет и давање на шанси на помалите и не е ова само пропаганда.
Ахам, да.

Некој искуство со климата? На мм му ја препорачале како најдобра, ама некако многу скапичка. Плус земаат пари за местење и потрошен материјал, нели?
Освен Тошиба од кои други марки сте задоволни?

Прегледај го приврзокот 294965
Od sekoja pravilno montirana i dimenzionirana klima,a posebno od japonski premium i sreden brend ke bides zadovolen.
Ako ne mozes da si priustis japonski ,togas mozes da odis i so korejski i kineski brend,ama sepak da bidi pravolno dimenzioniran i montiran.Kolkupari tolku muzika.Kaj japanec nema promars,a i pomalku glavobolki.

Deneska mi ja montiraa novata klima fujitsu 18 kmta, bakarna instalacija 4m, povrzuvanjeto na vnatresna edinica so lemenje so srebro i tretirana so azot. Vakumiranjeto jas bev prisuten do 40 min, posle morav da odam, sepak barav sat vreme da bide, gumicki stavi i gi popolni dupkite od zidot so pur pena i gi zagipsira.
Se nadevam deka e se dobro napraveno, mene taka mi izgleda, i deka dolgo ke sluzi.

Attachments

• IMG_20210511_184706.jpg
    IMG_20210511_184706.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 86
  • IMG_20210511_171227.jpg
    IMG_20210511_171227.jpg
    3,5 MB · Прегледи: 87
  • IMG_20210511_130955.jpg
    IMG_20210511_130955.jpg
    3,5 MB · Прегледи: 82
  • IMG_20210511_115831.jpg
    IMG_20210511_115831.jpg
    4,1 MB · Прегледи: 83
  • IMG_20210511_115817.jpg
    IMG_20210511_115817.jpg
    3 MB · Прегледи: 77
1620777995800.png

Браво 1000 евра субвенции

Služiće te Fujitsu KMTA18 super.KMTA18 ima odličan odnos uloženo/dobijeno.U klimu je ugrađen kompresor Mitsubishi Electric Input Power 1300w Twin Rotary SVB130FHDMC.Klima na grejanju spušta modulaciju do 300w tako da odlično održava zadatu temperaturu koju možeš da podešavaš u pola stepena na primer 23.5c.Isto i LFCA18 ima minimalnu modulaciju na grejanju 300w.KMTA12 i KGTA12 na grejanju idu i ispod 200w.Moj ti je savet da je držiš na auto fan zato što tako radi odlično.Kod mene su sve Fujitsu klime na auto fan i nikad to ne diram osim ponekad uveče na Quiet podesim.Ukoliko imaš neko pitanje ili te našto zanima u vezi te klime pitaj.

Deneska mi ja montiraa novata klima fujitsu 18 kmta, bakarna instalacija 4m, povrzuvanjeto na vnatresna edinica so lemenje so srebro i tretirana so azot. Vakumiranjeto jas bev prisuten do 40 min, posle morav da odam, sepak barav sat vreme da bide, gumicki stavi i gi popolni dupkite od zidot so pur pena i gi zagipsira.
Se nadevam deka e se dobro napraveno, mene taka mi izgleda, i deka dolgo ke sluzi.
So zdravje da ja koristiš, odličen izbor, no poslovično ne dovolno dobri monteri.
Moi zabeleški:
-loša mesto položba na vnatrešnata edinica
- mnogu e blisku do plafonot
-mnogu e blisku do agolot na prostorijata
- montiranje na nadvorešen zid pogotovo bez izolacija treba da se izbegnuva
Poradi gorenavedenoto će imaš nedovolno konstantna T vo prostorijata pa i da se raboti tripati za FUJITSU.
Ah da, potrebniot vakuum ne se postiga so vreme tuku so dobra vakumerka, bidejći loš ured može da "vakumira" so časovi i ništo da ne promeni......

здраво дечки.
сакам решение за греење на 2 мали (спални) соби, вкупна површина не поголема од 30-35м2. за жал немам можност да "провев" меѓу нив (од едната соба да дува во другата, така да размислувам мулти сплит систем. Колку што гледав мулти-сплит има само од 18k BTU нагоре, ама ме интересира дали некој знае да има модел од 12К BTU што подржува мулти-сплит изведба?
поздрав

Kod KMTA18 unutrašnje jedinice najmanja udaljenost od plafona prema specifikaciji je 5cm.Visina od poda ne bi trebala da bude manja od 1.8m.Ukoliko zbog mesta ugradnje unutrašnje jedinice primetite odstupanje od zadate temperature moguća je korekcija za 0.5 stepeni na hlađenju i grejanju.44444.png5555.png666666.png

здраво дечки.
сакам решение за греење на 2 мали (спални) соби, вкупна површина не поголема од 30-35м2. за жал немам можност да "провев" меѓу нив (од едната соба да дува во другата, така да размислувам мулти сплит систем. Колку што гледав мулти-сплит има само од 18k BTU нагоре, ама ме интересира дали некој знае да има модел од 12К BTU што подржува мулти-сплит изведба?
поздрав
Imas vo Gree nadvoresna 14K

Kod KMTA18 unutrašnje jedinice najmanja udaljenost od plafona prema specifikaciji je 5cm.Visina od poda ne bi trebala da bude manja od 1.8m.Ukoliko zbog mesta ugradnje unutrašnje jedinice primetite odstupanje od zadate temperature moguća je korekcija za 0.5 stepeni na hlađenju i grejanju.Прегледај го приврзокот 295043Прегледај го приврзокот 295044Прегледај го приврзокот 295045
Ova gore se odnesuva za min dimenzii za nesmetan usis, no pravo samoubistvo e da se montira bilo koja klima vo desen agol 50 mm od od plafon i 70 mm od desniot zid na 1500 mm prepreka napred, prema dozvolenoto od FUJITSU i seto toa korektno da raboti so site tie temp. korekcii.
Ja sum tehničko lice i tvrdam deka ova e čista manipulacija nema da ima tuka ni D od dobra rabota tuku samo mačenje na korisnikot i klimata se razbira.
Po mene ako e samo edno od ograničuvanjata ispolneto, će bide možebi ok, no dve ili nedaj bože site e HAOS.

Da u pravu si 50mm je minimalna tehnička dozvoljena visina da bi klima uopšte mogla da usisa vazduh.To ne treba tako da se montira ali evo namontirali su tako i gotova stvar.Kod mene su Fujitsu unutrašnje udaljene 18-20 cm od plafona.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom