Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе уште не ви прават дефрост, јас 2 недели веќе скоро секој ден истурам вода од под Хансол-от.... па со сигурност можам да кажам дека прави дефрости...
Прегледај го приврзокот 277580 Прегледај го приврзокот 277579

Од средата веќе монтирана тацната под Хансол-от ама дур денес купив дебело црево за одвод од тацна па утре ќе се намести и ќе ја тргнам количката хахах што убаво ми се најде ама ми здосади да ја празнам секој ден....

Мицу-то ми е над одводот од олукот зад куќа па само гледам дали е водено наоколу....
Ама за него можам да забележам од графиконите особено ноќе кога е пуштен на макс фан. Еве за последни 48 часа од Мицу LN35
Прегледај го приврзокот 277582

Мислам дека може и за Хансол-от ама потешко кај него пошто знае да работи и он-офф
Еве за последни 48 часа од Грее Хансол 12, не знам дали поради тоа што сега веќе 2 дена е на Ауто фан или пошто залади овие денови па почна повеќе да модулира.
Прегледај го приврзокот 277581

Еве ги и двете во еден графикон за подобра споредба
Прегледај го приврзокот 277583
mitsubishi ln 35 postaven vo 37 kvadrati ovie 24 casa 6 defrosti . i 3kw povisoka potroduvacka vo sporedba so minatite denovi. zadadena temperatura 26 stepeni

Како бе уште не ви прават дефрост, јас 2 недели веќе скоро секој ден истурам вода од под Хансол-от.... па со сигурност можам да кажам дека прави дефрости...
Прегледај го приврзокот 277580 Прегледај го приврзокот 277579

Од средата веќе монтирана тацната под Хансол-от ама дур денес купив дебело црево за одвод од тацна па утре ќе се намести и ќе ја тргнам количката хахах што убаво ми се најде ама ми здосади да ја празнам секој ден....

Мицу-то ми е над одводот од олукот зад куќа па само гледам дали е водено наоколу....
Ама за него можам да забележам од графиконите особено ноќе кога е пуштен на макс фан. Еве за последни 48 часа од Мицу LN35
Прегледај го приврзокот 277582

Мислам дека може и за Хансол-от ама потешко кај него пошто знае да работи и он-офф
Еве за последни 48 часа од Грее Хансол 12, не знам дали поради тоа што сега веќе 2 дена е на Ауто фан или пошто залади овие денови па почна повеќе да модулира.
Прегледај го приврзокот 277581

Еве ги и двете во еден графикон за подобра споредба
Прегледај го приврзокот 277583

Nadvoresnata edinica ti e mnogu gadan a na mnogu ednostaven nacin ke ja iscistis, Zemiedna meka cetka za kola pranje i so skamovica gore dole ke izleze ke svetne ke bide kako nova imas voda od defrostite tamo posle ke ja isplavuvas cetkata, jas ednas godisno taka e cistam i sega izgleda kako nova. Ne e licno za gladanje druze a tacnata ti e mnogu dobra jas nemam takvi tacni bidejki kapka voda ne kapnuva od mojava a i defrosti retko da prave dosega ova zimo ne sam e primetil.

Nadvoresnata edinica ti e mnogu gadan a na mnogu ednostaven nacin ke ja iscistis, Zemiedna meka cetka za kola pranje i so skamovica gore dole ke izleze ke svetne ke bide kako nova imas voda od defrostite tamo posle ke ja isplavuvas cetkata, jas ednas godisno taka e cistam i sega izgleda kako nova. Ne e licno za gladanje druze a tacnata ti e mnogu dobra jas nemam takvi tacni bidejki kapka voda ne kapnuva od mojava a i defrosti retko da prave dosega ova zimo ne sam e primetil.
Уште не фатиле маглите, не знаеш каков е воздухот во Прилеп кога ќе фатат маглите... допрва има да се изгнаси надворешната единица :)
Ај утре секако ќе се маткам да го местам цревото за одвор, може ќе и удрам и една четка.

Кај мене WN35ките по дифолт си газат со дефрост на секои 50 минути кога ќе падне под 6 степени температурата. По 3 и нешто минути се. Како што ќе заладува, дефростите ќе се подолги. ФХ35ката секако е далеку подобра од WN па дефрости прави ептен помалку, можеби еден-два на ден.

Daikin ftxf50, seuste ne pocnal so DF (od 09 do posle 24h sum kaj klimata i ne sum primetila da pravi df), mozebi nemame i tolku magla vo KU

a voda mnogu kape denovive

Последно уредено:
Ima li nekoj sto kupil parapetna od gree da spodeli iskustvo, a i od haier moze ako ima nekoj...
Јас користам од годинава Мулти-сплит GREE GWHD(21)NK6LO, на неа има поврзано парапетна , сега за сега презадоволен од начинот на работа, од досегашна потрошувачка и најбитното за мене многу многу комфорно. За греење ти препорачувам парапетна, поскапи се малце али вреди дефинитивно.

Daikin ftxf50, seuste ne pocnal so DF (od 09 do posle 24h sum kaj klimata i ne sum primetila da pravi df), mozebi nemame i tolku magla vo KU

a voda mnogu kape denovive
Истата клима, истиот одговор. Се уште нема дефрости но да напоменам дека сум од Гевгелија и температурата е повисока.

Екипа.Имам клими наместено на 2 спрата ама згрешив и ставив од поевтините.Дали има можност да ги сменам само единиците и цевките да останат исти или морам се да менувам пак??Да не кршам гипс картонот што ми е направен.Сакам да ги сменам и да ставам инвертер и да не ги мислам повеќе.Да ставам дуал сплит како ги викаат тие појма немам.Со еден мотор надвор и внатре на секој спрат различни единици.околу 60м2 спрат ми е.Спрема вас што би било најдобра опција??

Последно уредено:
Ја се извинувам ако некој се пронашол во горе наведениот текст но јас за тоа не сум виновен оти добив само таков впечаток од целава дискусија.
Оти Сурковциве сакаат со клима од 5.5киловати да греат 60м2 и на 2 фан да троши 200-300w па ве прашувам како е можно,и зошто не е можно и зошто си прави некој екскурзија на мозок,па ве молам вака логички да ми објасните,и ке ве молам да ми се објасни колку е нормална температура за по дома да седам и да читам некоја книга ама не да правам склекови за да се загреам
Автоматски споено мислење:

Оти јас сум нов и не ги разбирам Работиве а овде се некои Експерти па би сакал да поставам понатака и други прашања

На 5 степени ваков мраз??? Даикин сенсира, купен оваа година. Течеше на сите страни од надворешната единица. Што може да е?
20201220_155926.jpg

Ја се извинувам ако некој се пронашол во горе наведениот текст но јас за тоа не сум виновен оти добив само таков впечаток од целава дискусија.
Оти Сурковциве сакаат со клима од 5.5киловати да греат 60м2 и на 2 фан да троши 200-300w па ве прашувам како е можно,и зошто не е можно и зошто си прави некој екскурзија на мозок,па ве молам вака логички да ми објасните,и ке ве молам да ми се објасни колку е нормална температура за по дома да седам и да читам некоја книга ама не да правам склекови за да се загреам
Автоматски споено мислење:

Оти јас сум нов и не ги разбирам Работиве а овде се некои Експерти па би сакал да поставам понатака и други прашања

Ete izgleda e mozhno da greesh, na primer tuka 50m2 so 5 kw inverter na taa potrosuvacka vo 24 c postavena i toa vo silent mode celo vreme... samo prostorot treba da ti e dobro izoliran..

Attachments

• 549C962D-F609-418C-A4C9-ACF80D01A0C6.png
    549C962D-F609-418C-A4C9-ACF80D01A0C6.png
    1,2 MB · Прегледи: 36
На 5 степени ваков мраз??? Даикин сенсира, купен оваа година. Течеше на сите страни од надворешната единица. Што може да е?
Прегледај го приврзокот 277685
druze izvadigo(luleto) od dolu crevoto vodata da istekuva slobodno bidejki koga vrti ventilatorot ,iako e nad 0 ja mrzne vodata pa koga ke pravi d,f ke imas problemi... ke preliva voda od site strani ...
za trajno resenie ti treba tacna, kako ovaa na slika ili slicna...

Attachments

• IMG_20201026_181402.jpg
    IMG_20201026_181402.jpg
    4 MB · Прегледи: 46

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom