- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.961
- Поени од реакции
- 86.291
пак ли со том харди
ја мислев со роуз тико ќе биде новиот веном
ја мислев со роуз тико ќе биде новиот веном
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, ептен се сериозни овие иначе, не сакаат да се доделуват наградите на најдобрите ако најдобрите се сите од иста раса.
Od sekoja pravilno montirana i dimenzionirana klima,a posebno od japonski premium i sreden brend ke bides zadovolen.Некој искуство со климата? На мм му ја препорачале како најдобра, ама некако многу скапичка. Плус земаат пари за местење и потрошен материјал, нели?
Освен Тошиба од кои други марки сте задоволни?
Прегледај го приврзокот 294965
So zdravje da ja koristiš, odličen izbor, no poslovično ne dovolno dobri monteri.Deneska mi ja montiraa novata klima fujitsu 18 kmta, bakarna instalacija 4m, povrzuvanjeto na vnatresna edinica so lemenje so srebro i tretirana so azot. Vakumiranjeto jas bev prisuten do 40 min, posle morav da odam, sepak barav sat vreme da bide, gumicki stavi i gi popolni dupkite od zidot so pur pena i gi zagipsira.
Se nadevam deka e se dobro napraveno, mene taka mi izgleda, i deka dolgo ke sluzi.
Imas vo Gree nadvoresna 14Kздраво дечки.
сакам решение за греење на 2 мали (спални) соби, вкупна површина не поголема од 30-35м2. за жал немам можност да "провев" меѓу нив (од едната соба да дува во другата, така да размислувам мулти сплит систем. Колку што гледав мулти-сплит има само од 18k BTU нагоре, ама ме интересира дали некој знае да има модел од 12К BTU што подржува мулти-сплит изведба?
поздрав
Ova gore se odnesuva za min dimenzii za nesmetan usis, no pravo samoubistvo e da se montira bilo koja klima vo desen agol 50 mm od od plafon i 70 mm od desniot zid na 1500 mm prepreka napred, prema dozvolenoto od FUJITSU i seto toa korektno da raboti so site tie temp. korekcii.Kod KMTA18 unutrašnje jedinice najmanja udaljenost od plafona prema specifikaciji je 5cm.Visina od poda ne bi trebala da bude manja od 1.8m.Ukoliko zbog mesta ugradnje unutrašnje jedinice primetite odstupanje od zadate temperature moguća je korekcija za 0.5 stepeni na hlađenju i grejanju.Прегледај го приврзокот 295043Прегледај го приврзокот 295044Прегледај го приврзокот 295045